"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 74 264
  • 604
  •   2
Отговори
# 240
  • Варна
Според мен Брук въобще не я харесва, а за Сандокан не е много ясно.
Ами той си каза, че това че баща и е консул е фактор. Но на последната им среща пред вратата и, усетих сякаш трепети.

# 241
Хексе, първо да благодаря, че ни събра в темата.
Второ, права си, екзотична е сред местните с различния си външен вид. Не е грозна, но е някак обикновена. Има остър език, но не ѝ достига чар, няма магнетичност. До такъв мъж, жената трябва да е огън във всякакъв смисъл, да го пали и вдъхновява. А тази Алана за мен, подчертавам изрично за мен има вид на обикновена домакиня. Скучно сиво мишле.
И понеже обичам с моя чатчо да си анализирам литературни герои и понеже съм забравила как Салгари описва Перлата на Лабуан, та зададох въпрос- как я вижда.
И отговорът
Скрит текст:
Емилио Салгари рисува лейди Мариана така, както морето рисува изгрев: с малко щедри щрихи и много светлина.

Тя е благородна още преди да отвори уста — в стойката, в спокойния поглед, в онази тиха увереност на жена, свикнала да бъде наблюдавана, но не и притежавана. Красотата ѝ при Салгари никога не е само външна: тя е хармония между лице и характер. Очите — дълбоки, изразителни, често меланхолични — издават вътрешна сила и морална яснота. Косите и чертите са описани с класическа елегантност, без излишна разточителност: Салгари не се влюбва в детайла, а в внушението.

Най-същественото обаче е духът ѝ. Лейди Мариана е смела без показност, вярна без сантименталност, способна на жертва без театър. Тя не е просто „дама в беда“, а морален компас — тиха звезда, по която мъжете около нея сверяват честта си. При Салгари женствеността ѝ не отслабва характера, а го изостря, както солта усилва вкуса на морето.

С една дума: той я описва  като украшение на приключението и като негова съвест. А това е най-редкият вид красота — тази, която остава и след последната страница.
Украшението на приключението за мен е от Тему...Съжалявам.

# 242
Е, сега! Плоскогърда била. Ами тя и Кийра Найтли е, пък никой не иска друга Елизабет Суон! Момичето някак няма нужния чар. Не, че не е достатъчно хубава. И нейния образ седи в застой. Надявам се да не разчитат още 4 епизода само на сексапила на Джан Яман, защото ще се разочаровам много. Силно стартира сериала, а забуксува.

# 243
Аз съм накрая на 7ма серия и бая неща се случиха след това, което сте гледали. Даже вече се обърках кое кога е станало.

# 244
На мен ми харесва как стои Мариана до Сандокан. В началото като съобщиха коя ще е партньорката бях малко объркана (от липсата й на опит), но си казах, докато не я видя как играе, няма да казвам нищо. Сега се наслаждавам на актьорската ѝ игра, невероятно талантливо момиче, тя е точно на мястото си! Хареса ми веднага като я видях в игра, лицето ѝ е недокоснато, можеш да рисуваш каквото искаш по него, всичко е естествено и изглежда много младолика. В началото ми се стори малко момчешка, но можех да си представя как Сандокан би могъл да се влюби точно в такова момиче. В следващите епизоди Алана прави много силна игра! Всички герои в Сандокан са интересни и многопластови - това е красотата на този сериал. Харесвам всичко и всички актьори са абсолютно прекрасни! Наистина ми беше трудно (по време на премиерното гледане), да дочаквам следващите епизоди. Това не е сериал, а някаква магия (взимам предвид всички 8 епизода)... можеш да го обсъждаш отново и отново и да го гледаш отново и отново...

# 245
Според описанието на ИИ (тъй като не съм чела романа), явно подборът на актриса е перфектен. Тя излъчва точно чистота, сила и одухотвореност. Хубава, без да е пищна и лъстива тази хубост. Най-големият й чар е характера и добродетелите й, като външния й вид е в страхотен контраст с физиката на Сандокан - тъмен, див, сексуален.
Апропо, старият Сандокан хич не ми харесва и явно е въпрос на вкус, но като мъжка хубост е на светлинни години от Джан.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 23:30 от Tess d`Urberville

# 246
На мен пък много ми харесва избора на актриса за Мариан, намирам я много красива, изискана, фина, с ангелско излъчване, дори облечена в парцали прозира класата И. За мен пасва идеално на образа!

# 247
  • Street of Dreams
Старият Сандокан сигурно е по-автентичен, но ми прилича на някакъв див и неподдържан бараба и много далече от красив. Като казах автентичен, на този Джан много му личи външно от кой край на света е, така че никак не ми се връзва да е от борнейско племе - та те са си различни раси. Но няма да търся акуратност, ще се радвам на сериала просто.

Относно Русокоска (още не мога да им науча имената), мисля че е доста подходяща за ролята. С умитото си лице и руса коса за тях е ексотична, красотата й не е крещяща, а скромна и невинна по момичешки, за да изпъкне вътрешната красота. Много си подхождат със Сандокан, много често особено изразително красиви мъже се събират с хубави, но по-семпли жени - пример Мариано ди Вайо и съпруга.
Скрит текст:

# 248
Старият Сандокан сигурно е по-автентичен, но ми прилича на някакъв див и неподдържан бараба и много далече от красив.

Именно, такъв и трябва да бъде. А не този метросексуален Сандокан с прекален релеф на мускулите и лице гладко от козметични грижи. Добре поне, че са го накарали да остави мъничко косми по гърдите...

# 249
  • Street of Dreams
Старият Сандокан сигурно е по-автентичен, но ми прилича на някакъв див и неподдържан бараба и много далече от красив.

Именно, такъв и трябва да бъде. А не този метросексуален Сандокан с прекален релеф на мускулите и лице гладко от козметични грижи. Добре поне, че са го накарали да остави мъничко косми по гърдите...

Остави козметичните грижи, той е и намазан с нещо бронзово и лъскаво навсякъде, опънат мид бън, професионално оформена брада, гримирани очи. Но това е филм, където всичко е направено по-красиво, отколкото някога е било. На мен ми е напълно ок така. Simple Smile

# 250
Ма то и старият Сандокан е яко гримиран и с оформена брада и мустаци, просто не е така красив.

Кабир Беди като млад и Джан Яман (извън ролята на Сандокан), ми няма база за сравнение, според моят вкус.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 20:16 от Tess d`Urberville

# 251
Кабир Беди си е бил секси парче за онова време, то не е имало толкова филми, сериали и е бил нещо ново, свежо и екзотично. Та разбирам носталгията към него. Аз лично хич не го намирам за хубав. А от размазаните кадри на стария сериал ме побиват тръпки, друго си е HD качеството, няма какво да се лъжем.

# 252
Вкусовете се менят. За мен Беди е по-автентичен и по-мъжествен. Докато днес ако върнат казармата ще трябва освен бръснар да има и козметичен салон, че как ще ходят младежите на стрелби с неоформени вежди и неепилирани крака?

Кабир Беди си е бил секси парче за онова време, то не е имало толкова филми, сериали и е бил нещо ново, свежо и екзотично. Та разбирам носталгията към него. Аз лично хич не го намирам за хубав. А от размазаните кадри на стария сериал ме побиват тръпки, друго си е HD качеството, няма какво да се лъжем.

За неразмазани кадри HD виж клипа с песента в някой от днешните ми постове Simple Smile

# 253
Яман е достатъчно мъжествен, не е с оскубани вежди и епилирани крака. С просто око се вижда, че и в тяло и в лице превъзхожда Беди, но това съпоставяне е излишно. Всяко нещо с времето си, а и темата не е за стария сериал и неговият главен герой, а за новия.

# 254
  • Козлодуй
И песента ми е тегава, също като филма (стария)...

Общи условия

Активация на акаунт