Притеснения от радиацията след направен скенер

• 1 677
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Как на кого да вярвате? Той тоя лекар не учи 7 години и после да специализира на вятъра Simple Smile Погледнете дозата ако може и я напишете тук или се консултирайте с медицински физик (те са кът така, че нямам идея как). Мисля, че спокойно може да се доверите на лекарят си

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 18:12 от I.R.

# 31
  • София
Лекарите учат, после специализират, после продължават да трупат опит. Цял живот.
Чатът тия дни някой го беше питал кой е убил някаква популярна личност. Човекът е бил убит през 2025 г и убиецът е осъден. Според чатът обаче е жив и питащият не било добре да вярва на слухове. Simple Smile
И още примери мога да дам за чатовете, вкл.от личен опит.
Питах го за забавление дали при купен от мъжа имот преди брака жена му има право на думата при продажба. Чатът ми обясни, че само детето наследявало. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Ти си прецени на кого да вярваш.
И те съветвам да не летиш със самолет. Никога.

# 32
Slun4eva, при положение, че имаш близки, имаш и ChatGPT, от какъв зор ходиш по лекари?
Ама те изобщо не ти трябват! Слушай си там близките, статиите и чата, няма смисъл да харчиш пари за лекари и изследвания. А ако чак толкова парите те бодат, по-добре ги дай на някоя врачка и баячка. Или ги хвърли през прозореца, все тая.

Сега сериозно – присъединявам се към съветите за спешна психиатрична помощ.

# 33
Не мисля, че чак така остро трябва да я съдим за притесненията ѝ. За съжаление масовото “облъчване” от всички страни кара хората да поставят под съмнение авторитети/лекари/лекарства/специалисти/майстори … От личен опит казвам, че липсата на някои витамини може да доведе до тревожност за това я посъветвах за витамин В, Д и магнезий.

# 34
  • София
Казва и се какво да направи и лекарката също и е обяснила. Между другото са задължени да има дозата на амбулаторният лист, а не на диска, защото диска не всеки може да го отвори и по-голямата част пък не знаят как.

# 35
Тя и да го отвори, какво ще разчете.. айде да е счупено нещо, да види как изглежда, но това е нещо съвсем специализирано. Да пише доза върху снимките.. надали. на мен като са ми слагали контраст директно стикера от ампула ( или там каквато е формата на опаковка) с номера са ми лепили към разчитането. Но това си е изцяло спрямо начина на работа на съответния специалист..

# 36
  • София
Контраст за какво? Той не облъчва по принцип само по себе си. Предполагам и е казала какво да гледа и нанкое се казва доза и какви мерни единици е.

# 37
Ох, и като разбере точните стойности, да ги пусне на Чат ГПТ и той да ѝ определи риска …
Абсолютно безмислено е всичко това…

# 38
Ох, и като разбере точните стойности, да ги пусне на Чат ГПТ и той да ѝ определи риска …
Напълно подкрепям. Какъв е смисълът от това ровене. Жената тъкмо каза, че няма да го мисли повече, което е правилното решение.

# 39
  • София
Казах от кой се определея риска ама се продължава с глупостите…

# 40
Контраст за какво? Той не облъчва по принцип само по себе си. Предполагам и е казала какво да гледа и нанкое се казва доза и какви мерни единици е.
Щото е правила С контрастно вещество, като не знае и от него колко й е сложено. И за него също се вайка: “ При направената виртуална колоноскопия при мен ме снимаха и отпред и отзад с контрастно вещество, което засилва ефекта на йонизиращите лъчи”

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:23 от second

# 41
  • Пловдив
Радиацията при скенер на коремни органи е в порядъка на естествената радиация от природата, която човек получава за 2-4 години.

# 42
Скенера може и да е убил мутирали клетки, така че може и да ви е излекувал.
Има и такава вероятност, макар че скенера не е мощен като линеен ускорител или кибернож.
Всичко е до късмет, съдба, висш план ... Наречете го както ви харесва. Физиците работят с вероятности.
Хипохондрията е нормална част от инстинкта за самосъхранение.
Просто не бива да и разрешавате да ви обсебва.

# 43
  • София
Ся пък лекувал скенера🤣🤣🤣🤣

# 44
Принципно лъчетерапията е точно това... с насочена радиация се изгаря тумор. Покрай него и съседните тъкани де.
Та радиацията предизвиква мутации в клетките, но също така и убива мутирали клетки. Това е факт мисля.

Общи условия

Активация на акаунт