Аз съм виждала. В началните степени изглеждат съвсем нормално и говорят съвсем нормално повечето време, но изведнъж им прищраква и забравят елементарни неща.
Тръмп отговаря 100% на поведението на човек с начална деменция. Та той забрави кой беше президент по време на нападението над Конгреса на 6 януари преди 5 години и погрешно каза, че Байдън е бил.
Три пъти му правят тест за деменция. Правят му 2 пъти MRI.
А и е генетично обременен - баща му имаше и умря с Алцхаймер.
Относно Гренландия, тя е част от Дания от над 600 години. САЩ още не са навършили 250. Така да сложим нещата малко в перспектива. Също моля пишещите глупости да пуснат в Гугъл Treaty of the Danish West Indies и да прочетат какво е това преди да пишат глупости за Гренландия.
Гренландия не е за продажба, за да я купува някой.
Ще копирам какво написах в друга тема:
Преразказвам какво каза един датски депутат по СNN преди няколко часа.
Десетилетия наред САЩ имат пълен военен достъп до Гренландия. През 50-те и 60-те години на миналия век например са имали над 15 000 войника там. Днес имат само 150. Като НАТО съюзници са получавали каквото искат, само е трябвало да попитат. Гренландия и Дания ще се радват американски фирми да отидат и да се опитат да извадят редките денни минерали и метали от земята. Изключително трудни условия са заради леда, но не би било проблем това да се уреди. Само е трябвало да попитат.
Единственото, което САЩ няма в момента, е Гренландия да е щат на САЩ и територия на САЩ. Всичко друго са получили през годините, само е трябвало да попитат.
Според този датски депутат е абсолютна мистерия защо Тръмп изведнъж се държи така, защото реално САЩ няма да получат повече влияние в района от това, което могат да получат и сега. Само да попитат.
Единственото, което САЩ постигат, е да се скарат със съюзниците си. Това е целта на Путин.
Датчаните пратиха войници да се бият в две американски войни - Афганистан и Ирак. 50 датски войника платиха с живота си в чисто американски войни, само защото САЩ са били дългогодишен близък съюзник на Дания в Гренландия.
Започвам да си мисля, че Путин е кукловода, който е нахъсал Тръмп относно Гренландия, за да разцепи НАТО. Това е една от точките в стратегията на Путин за Европа.