Термин Юни 2026 - тема 2

• 10 046
  • 416
  •   5
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Предстои ми втора ФМ и питането ми е на нея задължително ли се прави вагинален ултразвук, за да се погледне шийката на матката? Попадна ми такава информация и ми е интересно дали мога да откажа.

# 376
Не са ползвали вагинален УЗ за измерване на шийката на ФМ при мен. Директно през коремния, но имай предвид, че с вагиналния е по-точно измерването.

Афродизиачка, на мен АГ ми е позволила Виброцил и Муконазал плюс в крайни ситуации.
Иначе физ. р-р с по-високо съдържание на сол ама при мен не действат. С тази бременност е нещо ужасно запушването, бях стигнала да не мога да спя, съответно в такива ситуации слагам капки.

# 377
Аз минах втората ФМ преди 2 дни, не знам дали е задължително, но при мен беше и вагинален и външен ултразвук.

За щастие всичко е точно с моя "голям" мъж и изпращам на всеки положителни мисли и при вас да е така.

Иначе, това ми е първа бременност и очаквах да не ми натежи още от сега, но уви, вече се усеща тежест и имам леки болки в кръста, което е нормално. Бях 48 кг и засега съм качила 5... Надявам се да не напълнея много, че не знам как ще се тътря.

И последно включване за тези, които са със предна плацента, малко откачах, че всички доста по рано от мен усещат бебчовците си, но е нормално да ги усещаме малко по късно..та и аз вече си го усещам и ритка

Предстои ми втора ФМ и питането ми е на нея задължително ли се прави вагинален ултразвук, за да се погледне шийката на матката? Попадна ми такава информация и ми е интересно дали мога да откажа.

# 378
Аз имам големи проблеми с опашната кост… Не знам как ще се издържа до края. Малко повече да походя и става непоносимо. А като кача и още килограми… Това означава само и единствено да лежа. Чудя се дали да не посетя специалист. Има ли какво да се направи? Упражнения, гимнастика знам ли…

# 379
Мен за сега не ме боли кръст. Усещам си цялата тежест в корема. Не знам това нормално ли е или не. Мен ме мъчи някакво безсъние. От няколко дни не мога да се наспя, цяла нощ се въртя, дремя на пресекулки, през деня не ми се спи. Като дойде време за лягане и ми става лошо като знам какво ми предстои, снощи чак се разревах преди да си легна, от хормоните сигурно. От днес пък имам и запушен нос и не ми се мисли пак какво ще е тази нощ...

# 380
На мен на 2ра ФМ ми оравиха и вагинален е коремен преглед с ехограф. По принцип вагиналния мери по точно от коремния.
И мен опашната кост много ме боли, но точно обратното разходката ми помага, а стоенето и лежането засилват болката.

# 381
Утре съм на фт, ше ходя с майками и мислех и тя да влезне с мен, но сега като ви прочетох че има и въгинален ехограф, се замислих 🤔 Вие какво мислите

# 382
При мен не мериха с вагинален на втората ФМ, досега само един път са ми мерили шийката или поне само един път са ми казвали колко см е. Мисля, че е супер да бъдеш с майка ти, дори да се наложи измерване, със сигурност може да изчака малко отвън и после да се върне.

Много неприятно за всички болежки, момичета! Стискам палци да минават бързо и да се чувствате добре!

# 383
Какво може да се направи за болката- почти нищо. Мен ме мъчи симимфизата (пубисната кост). Спане с възглавница между краката. Обуването на панталони, чорапи, обувки става винаги като сте седнали, а не на един крак. Леки упражнения за тазово дъно и горе долу е това. Аз сега се върнах от екскурзия и си правих по около 15к крачки средно на ден и си бях с болките...но пък сякаш по-малко да от преди. Демек, че не трябва и пълно залежаване, че става по-зле.
На мен все още не ми тежи корема, но парадоксално а 2ра бременност е по-малък за сега та само тези болки остават, които са все пак поносими.
За меренето на шийката може и да стане и да се съгласи АГто с коремен ехограф, но не е правилно и точно и крие рискове от отклонение с измерването.

# 384
  • София
И аз бях на втора ФМ преди два дни и всичко е точно. Този път си показа личицето. Blue Heart
Само през корема беше прегледът, както и меренето на шийката. Чувала съм, че е по-неточно, но в моя случай лекарката  измери същата стойност, която и следящата ме АГ измери вагинално преди месец.
Според  мен спокойно може да се откаже това на ФМ и да се остави за проследяващ преглед, освен при случаи, когато вече има скъсяване и трябва да си се следи често.
Засега нямам кой знае какви болежки, но започва леко да си натежава. За съжаление проблемите със съня са често срещани и към 8-9м става още по-зле. Помня с първата бременност, че и аз плачех към края, защото не можех да спя. Disappointed

# 385
Утре съм на фт, ше ходя с майками и мислех и тя да влезне с мен, но сега като ви прочетох че има и въгинален ехограф, се замислих 🤔 Вие какво мислите

Като стане време за вагиналния преглед просто да излезе.
С първото дете майка ми беше на един от прегледите и я помолих да седне с гръб, докато ме прегледат набързо. Останалото го гледахме всички заедно.

За болките - нищо не може да се направи. Това е положението. Хормоните си казват думата.
За щастие мен нищо не ме боли, но съм бая големичка вече. Миналата седмица излизах по женски и така си хапнах, че като се прибрах бях като в осмия месец.

# 386
От известно време имам чувството, че бебето притиска много пикочния мехур и ме боли като при цистит. Ходя много често до тоалетна, но е придружено от лека болка в корема. Пусках урина, включително и стерилна,  всички е чисто,  АГ каза, че няма какво да се направи. На ФМ също го споменах, той ми каза същото. Болката не е постоянна, но се стресирам, катоо я усещам да няма нещо. Случвало ли му се е на някой?

# 387
Не ми се е случвало сякаш. От скоро ли е? Вероятно бебето седи странно и като порасне още и се премести ще се оправят нещата.
Аз имам притеснението, че тялото ми просто дава възможност на бебетата ми да са само с дупето надолу. Много е рано още, но и това всеки път на ехографа си седи така.

# 388
От известно време имам чувството, че бебето притиска много пикочния мехур и ме боли като при цистит. Ходя много често до тоалетна, но е придружено от лека болка в корема. Пусках урина, включително и стерилна,  всички е чисто,  АГ каза, че няма какво да се направи. На ФМ също го споменах, той ми каза същото. Болката не е постоянна, но се стресирам, катоо я усещам да няма нещо. Случвало ли му се е на някой?

Здравейте, абсолютно същото изпитвам като Вас -  сякаш бебето рита или се е наместило около пикочния мехур. Направо се успокоих като прочетох сходни на моите неразположения. На моменти и аз се паникьосвам, тъй като имам история на пикочо-полови инфекции (цистити, бактерии), но май е нормално и няма какво да се направи. Аз си самоназначавам за втори път от началото на бременността "Уринал" сироп по този повод и сякаш има облекчение. Споделих на гинеколога ми и каза, че няма проблем с приема. Може да пробвате, ако решите.

# 389
Едното момиче ме рита и мен ниско, направо в пикочния мехур. Предполагам, че е нормално – не съм питала АГ, още повече че на прегледите не са установили нищо притеснително.

Има ли сред вас някоя, която „спортува“ 😁 Преди да забременея ходех редовно на фитнес, но покрай инвитрото почти напълно спрях и вече повече от година съм в пълен застой. Днес реших да отида до близкия фитнес за малко лека гимнастика и ходене на пътека, защото това постоянно залежаване вкъщи изобщо не ми влияе добре – нито психически, нито физически. По принцип нямам противопоказания за спорт – шийката ми е над 4см и плацентите са ми високо. Преди време бях говорила с АГ и той каза, че е ок, стига натоварването да е леко и без вдигане на пулса. В сряда съм на консултация и все пак пак ще попитам дали е ок.

Общи условия

Активация на акаунт