Термин Юни 2026 - тема 2

• 8 211
  • 358
  •   3
Отговори
# 345
Специален масаж за бременни ли се води? В каква позиция се прави? По гръб/ настрани?

# 346
Специално масаж за бременни се води. Лягаш на една страна и ти дават да си подложиш такава дълга възглавница като за бременни.
Накрая лягаш по гръб за последните може би десетина минути, но ти слага възглавницата под краката, така че става комфортно.
Специален масаж за бременни ли се води? В каква позиция се прави? По гръб/ настрани?

# 347
Добро утро, дами! Аз съм в чуденка понеже ми е първо бебе и съм малко унга-бунга още. Joy Тези колички, които са 3 в 1 нали имат едно малко кошче. То дали става за колата за първите месеци?

# 348
Добро утро! Да, то това му е основното предназначението - да се вози в колата с това кошче и после директно да го сложиш в количката, без да вадиш бебето. Но не са подходящи за дълъг път или да разхождаш бебето дълго време в него. Мисля, че препоръката беше до час да седи максимум (не съм сигурна).
Ако се предлага база за кола, за твоя модел кошче, е много удобно, защото са с клик система и не е необходимо всеки път да връзваш и махаш колана на колата, когато го поставяш.

# 349
Точно така, малкото кошче с колани е за возене в автомобила. Сайбекс имат модел който има легнала позиция и може бебето да поседи малко повече от час в него.
Моята 2ра ФМ мина и всичко е наред, нямаме обаче хубава снимка, госпожицата беше много срамежлива и след множество опити, разходка, кафе, шоколад, фреш портокал, продъшжи да крие лицето си. Е разбира се час по късно след прегледа не спря да се върти и рита. Надеждатат ми остава за след 2 месеца на последната ФМ.
От другата седмица почвам да разглеждам как да боядисаме детската стая, иска ми се и някакъв семпъл тапет да сложа на едната стена, да си стане момичешко.

# 350
Ние решихме да боядисаме стаята в много приятен жълт цвят води се Lemon Dew на марката Decorator мисля, че беше. Реших да е жълто, защото розово просто няма как да стане🤣, а тия нюд цветове на детски стаи, с които ми е пълен инстаграма вече ми омръзнаха. Та решихме жълто 3 стени и тази, на която е прозореца да е бяла и да сложа някой хубав стикер от шийн (гледах, има някакви сполучливи по коментари, но не съм поръчвала). Леглото е бяло, скрина ще е бял и честно казано стана най-светлата стая в целия апартамент, дори и в най-мрачните дни.

# 351
Я да ви попитам всъщност за стаите, че ми стана интересно - за бебето ли ги подготвяте или защото имате по-голямо детенце?

Ние също имаме допълнителна стая, която за момента ще си остане офис, не виждам как бих оставила новородено само в стая и да ставам цяла нощ през 2 часа 😅 Ще си вземем next to me кошара и един скрин за спалнята и това е. Вече, живот и здраве, си мислим като стане 3+ годинки, че ще има нужда да се ремонтира офиса в детска, но споделете мнение - по-удобно ли е с отделна стая от бебе?

# 352
Момичета имам въпрос пиете ли витамини и какви са ви мненията за "Pre mama duo" , ако някоя от вас ги пие?

# 353
Ние решихме сега да започнем ремонта и вече като стане на година и половина макс да го преместим, по мои наблюдения като пак бих казала че ее строго индивидуално, колкото по късно толкова по трудно става отделянето.

# 354
Ние я преместихме като стана на 2 години. Малкото ще спи при нас, докато стане на възраст, на която двете деца да могат да в една стая. Пък като напредне времето, ще махнем офиса и ще ги разделим всеки в собствена стая.

А за самото преместване - с правилна тактика и подготовка става от раз.

# 355
Ние сега ремонта на стаята го направихме заради каката, но иначе аз планирам на към 6 месеца да го преместим от спалнята в детската. Нея така я преместихме и не сме имали проблем, а и next to me кошарата сериозно започва да малее след това. Аз като витамини пия pregnacare plus - не мога да преценя плюсове и минуси честно казано

# 356
  • София
Ние преместихме първото (сега на 1г6м), когато беше на 7 месеца, защото започна да се върти и да опитва да се изправя в next to me леглото. Първо започнахме да я оставяме да спи там през деня и после я оставихме и за през нощта. Все още ставах, но беше по 2 пъти на нощ само за кърмене 10-15мин.
На 9 месеца спря да става вечер и това беше общо взето. Наложи се веднъж да спим на хотел всички в една стая и малкото пак се будеше.. като е свикнала да спи сама и всеки звук от нас я разбутваше.
Много беше хубаво като я преместихме, можехме пак да четем преди сън (светната лампа), да правим секс Grinning
Второто се надявам да е със същата схема. Smile

За витамините - пия Pregnacare Plus omega-3 и вит. D отделно, предписани от ендокринолога.

# 357
Момичета, какво ви разрешиха да приемате ако ви е хванал и вас грипа?
От четвъртък ми се появи едно дразнене в гърдите и до момента имам само суха кашлица и ми е раздразнено гърлото по-скоро от самата кашлица. Пия Гринтус, но съм на никъде нито по-добре, нито по-зле..

# 358
Относно стаята таткото държеше сега да я направим понеже той имаше и повече свободно време. Иначе ще ни е първо детенце и както повечето нови родители искаме всичко да направим, всичко да купим.😅 Със сигурност бебка ще спи в нашата стая в отделно легло, но ще се опитам да я преместя по някое време в нейната стая.

Общи условия

Активация на акаунт