Милано и Северна Италия - тема 20

• 1 526
  • 57
  •   2
Отговори
# 15
  • София
Купих си билети за 15-16 Февруари.Имаме годишнина, а за мен е романтично Бергамо Simple Smile, но ми се иска в деня на кацане рано сутрин да отидем до някъде с влак. Харесвам да няма много хора и лудница, нещо пак така старинно, като Читата на Бергамо. Дали има нещо такова за един ден с влак? Втория ще си го оставим за Бергамо, да си хапнем и пием за годишнината Simple Smile

# 16
Мисля, че Кремона ще ви пасне.
Ние така и не стигнахме до там, ще остане за следващото ходене.
В тема 19 можеш да прочетеш зарибяващия разказ на Марулета.

# 17
  • In transit
Кремона е красива, ама няма общо с това, което търси Халичка, като визия. Просто един приятен италиански град. За да стигне рано сутринта до някъде, трябва да е близо до Бергамо, защото до Кремона, ще има да прекачва влакове, но и нищо не ми хрумва в момента.

# 18
  • София
И на мен ми се стри далеч, ще си го запазя за следващо пътуване.Иначе е супер и много красиво, хотели прилични.Ще го мисля още Simple Smile

# 19
И аз щях да предложа Кремона. Както знаете, влюбих се в това градче. Ние го направихме в един ден с Бреша, на която отделихме по-малко време. Но вие може там да се "изгубите". Не знам дали ви казвах, но станцията на метрото , на която излязохме от гарата беше много готина. Може да се разходите в крепостта, или Castelo, не зная как е правилно. Катедралата е прекрасна, ротондата до нея също. Кафенце, ресторант , лежерно.....охх, пак ми се ходи.

# 20
  • София
Бреша е опция - има редовни и директни влакове.
Нещо, което толкова да прилича на старото Бергамо няма в района.
Субективно е, разбира се, но аз харесвам Бреша повече от Бергамо. Определено не е лудница, а има много история.

# 21
  • София
Все пак реших да не е голямо приключение и си харесах Алцано Ломбардо.
Това е за спане- https://www.booking.com/hotel/it/hollys-house.bg.html?aid=231123 … &ucfs=1&#tab-main

# 22
  • Milano
Clusone, Gromo, Cornello del Tasso, San Pellegrino Terme са приятни градчета около Бергамо.
Първите две в една посока, вторите - в друга.
Не мисля, че ходи влак обаче.

Città (читтà) = град
Città di Bergamo = град Бергамо

:Читата НА Бергамо" е малко като "Каналите Навили" - Каналите Канали.

А написано с едно "Т" и без ударение е...маймуната на Тарзан - ЧИта.

# 23
Мисля, че с Читата на Бергамо се има предвид старата част на града.

# 24
  • Milano
Ясно. Има горен и долен град (звучи ми по-добре на български) или висок и нисък в буквален превод.
Давам обяснение как звучи отстрани.

# 25
  • In transit
Мислех и аз за Сан Пелегрино Терме, може и едно СПА да направят там. Има и добри хотелчета, но жената е избрала вече.

Самодива, всички разбрахме какво има предвид, просто не е правилно. Simple Smile

# 26
  • Milano
Мики, едно време ходехме голяма група почти всеки уикенд в планината на пикник на реката (Брембо).
Спирахме в Сан Пеллегрино в центъра (срещу Гранд Хотела) за закуска и после момчетата купуваха месо и т.н. за барбекюто.
На мен още там ми ставаше лошо от завоите, да не говорим докато стигнем горе до  Valleve обикновено.
После се отказах, че ми бяха кошмар тези пропасти и завои.
Понякога обядвахме в някоя байта - stufato d'asiino (магарешка яхния), polenta e osei (качамак с дивеч) , cervo (еленско месо) и т.н., ммм.

Отнесох се, исках да кажа, че не четох добри отзиви за QC Terme San Pellegrino.
Бях ги загледала за след Коледа, но се отказах.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 07:27 от regina di cuori

# 27
  • In transit
Реджи, благодаря, че сподели. Само ги гледах тези терми, харесаха ми, но не сме ги ползвали.
А за Де Монтел какво ще кажеш? Нали беше ходила. Предполагам, че ще е доста пренаселено вече.

# 28
  • София
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

Нямам планирано посещение скоро до Милано, предполагам олимпиадата ще увеличи още повече туристите в града, така че вероятно ще изчакам да мине.

# 29
  • Milano
Мики, на Де Монтел ходя всеки месец.
Последно октомври обаче, понеже вътре имат само 2 мини - басейна.
Не смятам да изстивам с това вътре - вън с мокра хавлия.
Като се затопли - пак.
Добри отзиви имам за Montegrotto Terme до Падова.
Там почти всеки хотел си има СПА.

Общи условия

Активация на акаунт