Проблеми в семейството

• 4 514
  • 124
  •   1
Отговори
# 45
Ето затова млади момичета, не оствяйте да бъдете забременени, без да имате покрив над главата, работа, осигуряване (!)
Защо този брат не отиде при родителите си? Ако продължи да стои там, след раждането на авторката, съвсем ще и се разбият нервите. С този "мъж" не знам какво бъдеще я чака....
Имам съмнения за етноса, където родното семейство е над всичко - братя, родители най-вече, снахите нямат глас.
Авторката, каква е комуникацията с майка ви??? Ниякоя майка няма да остави детето си в беда. Какво казва майка ви за ситуацията??

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 12:53 от Meki12

# 46
Друг въпрос ми изниква.
Защо това братче не отиде да живее при маминка Wink

# 47
Гледам авторката се е изнесла от темата си. Имам два въпроса, но едва ли ще получа отговор....
От мургавите съграждани ли са лирическите герои в тази драма? При тях така се живее. Раждат деца без да имат доходи.
Авторката и бъдещия баща на детето на каква възраст са? Ако са доста по-големи защо авторката не е работила досега?

Мъжът бил турчин, макар че и циганите мюсюлмани се представят за такива.
Но турчин или циганин, това обяснява „осиновяването“ на братчето. Пак добре, ако не цъфне и някоя сестра с все децата си при тях. Плюс свекървата.

# 48
А турчини или циганини ли са?
Бляк. Ясна е работата.
Да сърба попарата.

# 49
Видях в постовете на авторката, че мъжът е турчин. Това обяснява доста неща. И топлата връзка с брата, и убеждението на брата, че е по-нагоре в семейната йерархия от коя да е жена.

Предполагам, че мъжът изкарва добри пари, щом авторката може да си позволи да не работи и да няма майчинство, но да ходи на скъпи масажи през бременността и да се следи на частно. Явно това е причината тя да не вижда друг проблем освен брата, и да си мисли, че ако той се махне, в дома като с вълшебна пръчица ще се възцарят мир и любов.

В тази тема всеки съвет, различен от "Махни се оттам и се върни при родителите си" е престъпление.

# 50
Ако ще и марсианец да е, какче, нещо не вярвам на авторката. Замислих се кои населени места отстоят на 500 км у нас? Няма много...само такива, които са по диагонал. Примерно Варна - Петрич, или Видин - Малко Търново и подобни. Кой се мести на 500 км чак да е далече от родителското тяло? Ако си от Плевен, просто отиваш в по-голям град като Варна да речем. Няма нужда да си вдигнеш шапката и да се пренесеш на 500 км. Пък и чак на 500 км и от едните, и от другите, което означава, че родителите не живеят в едно и също населено място. Брех, че сложна енигма.JoyStuck Out Tongue Winking Eye
ПП Не  е тази първата тема с подобен казус, затова се изказах по казуса, а не по конкретната дилема в случая.
Иначе бих казала...крайно време е да се закове едно съобщение тук, че в бгмама пари се събират само за особено тежки случаи, за да се спасява нечий живот. Пари за разни недомислили женици или тарикати никой не дава.

# 51
  • Сф
Тя трябва да знае нравите обаче, няма начин. Изобщо не ми се връзва с грамотния 1 ви пост на авторката както казах+ че няма майчинство да взима, при родителите си не можело- и там катун, няма доход , брак, жилище , нищо няма. Брата и е най- малкия проблем. Тя е тотално зависима от мъжа + бебе.
Не вярвам на историята изобщо.

# 52
Не мога да си представя защо някой измислен образ би писал 9 месеца из отчетните за бременни, с тестове, изследвания, мерки и теглилки и т.н. Все пак едно е да се регистрираш и да изпляскаш някаква драма, съвсем друго - девет месеца да градиш образ. Разгледах мненията на авторката - звучи като нормална бременна жена, с типичните вълнения. Ако е трол, то пак трябва да има бременна жена около себе си, защото писанията изглеждат автентични.

# 53
  • София
За съжаление има много семейства с реални такива проблеми. Една позната от квартала ми казва, че приятеля й я побийвал, ама само малко, ама то тя си го засужавала. Като й кажеш напусни го, той няма да се промени, казва, че не иска да го напуска. Харесва го, няма къде другаде да отиде, без него е много по - зле. За някои да намерят мъж е спасение от собствените им семейства. Едни други пък, съвсем българи, си пушат с децата в една стая. На мен ми изглежда страшно, на тях не им пука. После се сещам как и моите родители през 80 - те с гостите пушеха в хола, аз и брат ми деца също там...

# 54
  • Сф
Да, сега и аз погледнах. На мен ми беше чудно, че пише грамотно, пък в такова положение на зависима жена. Не си подсигурила поне работа преди да забременява и да взима нормално майчинство, още повече на квартира и тн.Ако пък са малцинства , ок, но нравите там са така, не би трябвало и през ум да и минава да гони брата и държи сметка на мъжа си, който ги отглежда. Щото и мъжа и може да я изпъди и тогава??? То каквото сам си направиш...

# 55
Съгласна съм с BernardaM!
Авторката на темата пише от отчетната тема за бременност - бебета януари, която създавам 3 пъти (от юли до сега)
Според мен нито е трол, нито е измислен образ, а нормално бременно момиче и малко прекалявате с квалификациите и нападките.
Момичето е в неприятна ситуация (която й пожелавам да се разреши) и явно търси някакъв съвет, макар че няма голям избор, но не мога да разбера защо когато човек пусне тема за съвет в 90% от случаите го изяждат с парцалите и се започват някакви развинтени теории и цялата тема отива по дяволите.

# 56
  • София
Мъжът бил турчин, макар че и циганите мюсюлмани се представят за такива.

Офтопик, но наскоро разбрах, че има и друга мода - представят се за "турци християни", забележете. Обратното на помаци. Реално са си чисти цигани, но малко по-издигнати и може би се срамуват от произхода си, затова наблягат, че не били цигани, а "турци християни".

По темата, ако е истинска, подкрепям мнението на Лъвицата. Пораженчески или не, насадила се е на пачи яйца, абсурд е да се мисли за самостоятелен живот, а при родителите вероятно ще е същата селяния и скандали и пак няма да има ни пари, ни покрив. Да си наляга парцалите, да се опита да игнорира брата (той може сам да се изнесе, като почне да реве бебето и цялата къща стане в кошове и колички) и да мисли дългосрочно как да се измъкне от ситуацията, защото краткосрочно добро решение няма. Ако е умна, след някоя и друга година може и да мисли за изнасяне, ако не - ще си живее в скандали, мизерия и простотия цял живот, няма да е първа и единствена.

# 57
  • Сф
Чудесно включване MissBabyJane! Какъв съвет бихте и дали вие, освен да си кротува и да слуша мъжа си? Няма майчинство, няма фин .възможност да се самоиздържа, няма роднини, които с готовност да я приемат с бебе.
Нормалните момичета учат, работят,  подсигуряват и после раждат. За какво изяждане с парцалите говорим? Тя си го е избрала тоя начин на живот. Аз имам познати роми ( някои се пишат турци) няма как брат да изгони брат , ако сам не иска по някаква причина. Изобщо в отношенията на всички си има йерархия.

# 58
Тя сама е избрала да се грижат за нея и да я гледат. Сега се сърди, че мъжът иска да  помага на брат си. Човекът може да е добър, да изкарва пари, но пък да си държи на ценностите на етноса и произхода си.

# 59
@PureLove Имах предвид, че момичето според мен не е трол и вероятно не търси “дарения” както се пишеше по назад. Иначе за “чудесният ми съвет” написах, кратко и ясно - да се прибере при родителите си. Аз не си падам да развивам теории или да упреквам хората за изборите които са направили или ситуации в които са попаднали, особено като очевидно са в безизходица и няма как да върнат времето назад.

Общи условия

Активация на акаунт