Термин септември 2026г.

• 4 713
  • 183
  •   1
Отговори
# 165
В 8+1 г.с. - пусках го в началото с чхг и си беше прилични стойности (18.7 ng/ml и 23.3ng/ml), но и той прогестеронът си е на пулсации и много варира доколкото знам.

За всеки случай реших да спра луканки и мезета, за да не го мисля постоянно това сурово ли е или не (а, много обичам Grinning ). На мен не ми казаха нищо за храната, но за човек, който не консумира много млечни - добре си ги похапвам сега Sweat Smile

# 166
Мен също месото спря да ме влече, но гледам да не го изключвам напълно, протеина е много важен за бебето, пилешкото и пуешкото филе са леки меса, които се понасят и в този период. В предната ми бременност бебето не наддаваше достатъчно и ми бяха увеличи много месото и пиех протеин за бременни (телешки изолат). Сега вече като съм си патила просто си измислям начини, по които да ми е вкусно месото. Ясно ми е че има и майки вегетарианки, които не са имали проблеми като моя, но явно е много индивидуално. За всеки случай аз мисля отново да си взема протеина за бременни, той е много вкусен с кисело мляко.

# 167
Мен също месото спря да ме влече, но гледам да не го изключвам напълно, протеина е много важен за бебето, пилешкото и пуешкото филе са леки меса, които се понасят и в този период. В предната ми бременност бебето не наддаваше достатъчно и ми бяха увеличи много месото и пиех протеин за бременни (телешки изолат). Сега вече като съм си патила просто си измислям начини, по които да ми е вкусно месото. Ясно ми е че има и майки вегетарианки, които не са имали проблеми като моя, но явно е много индивидуално. За всеки случай аз мисля отново да си взема протеина за бременни, той е много вкусен с кисело мляко.
Бихте ли споделили какъв е протеина ? ☺

# 168
# 169
Здравейте! Лека бременност и пухкав финал на всички ни пожелавам!
Включвам се и аз — в 7+4 съм и в петък ще ходя на преглед, за да видя дали всичко е наред. 😅 Избързах в 5-та седмица и тогава на прегледа не се видя нищо, освен мехурчето.
Като цяло гаденето е ясно, но по-голямото ми предизвикателство е, че имам батко на 5 години и вечерите са ми изключително трудни. Около 19:00 ч. вече съм напълно изтощена и нямам сили да му обърна нужното внимание — просто ми се иска да легна и да заспя. 😩
В момента таткото е с херпес зостер, детето — с кашлица, а аз се опитвам да се съвзема на дивана…
Моля, мами с по-големи дечица, споделете — има ли някакъв трик, който да помага за издържане вечер? Работя, ставам всяка сутрин в 6 часа и психически вече се чувствам напълно изтощена и направо ми иде да се гръмна 😩

# 170
  • София
Да се похваля, че всучки изглежда добре на прегледа. ❤️ Записах час за ФМ при проф. Марков.

Ppap, таткото да вземе по-активна роля!

# 171
С протеините за бременни внимавайте, защото повечето съдържат захар. За мамите с ГД никак не е добре!

И аз обожавам сушени суджуци, даже свекър ми даде домашни да си ги изсушим в мазето, като от едно време сме си ги наредили да съхнат… и само се чудя дали могат да оцелеят до Септември Joy

Моето гадене все още е налице… смуча таблетки Антиметил. Спазвам указанието - за бременни по 2 сутрин и 2 на обяд, но аз ги смуча по 1 през няколко часа дори вечер, но общо 4 за деня. Веднага ми минава с 1 таблетка.

Аз съм още в майчинство с първото ми детенце и следобед лягам за дрямка докато тя спи, иначе и аз не издържам до края на деня.

# 172
Здравейте момичета, бях миналата седмица на преглед, но беше рано и се видя само сакче, така че на 6-ти съм на следващ. Чувствам се страшно уморена, мога да спя по цели дни. От няколко дни започна и гаденето, но е по-скоро вечер и през нощта. Засега нямам проблем с храни и миризми, но ще видим. Някоя от вас предразположена ли е към гестационен диабет? Казаха ми отсега да намаля доста въглехидратите, тъй като захарта ми се беше вдигнала до 5, а имам инсулинова резистентност.

# 173
Здравейте момичета, бях миналата седмица на преглед, но беше рано и се видя само сакче, така че на 6-ти съм на следващ. Чувствам се страшно уморена, мога да спя по цели дни. От няколко дни започна и гаденето, но е по-скоро вечер и през нощта. Засега нямам проблем с храни и миризми, но ще видим. Някоя от вас предразположена ли е към гестационен диабет? Казаха ми отсега да намаля доста въглехидратите, тъй като захарта ми се беше вдигнала до 5, а имам инсулинова резистентност.
И аз съм с ИР и с Хашимото също. На последните изследвания преди 2 дни, кръвната ми захар беше над 5 и трябва да ги избягвам въглехидратите. За сега обаче не ми се получава, защото не мога да понасям доста храни, включително такива, които е препоръчително да ям.

# 174
Да се похваля, че всучки изглежда добре на прегледа. ❤ Записах час за ФМ при проф. Марков.

Ppap, таткото да вземе по-активна роля!

Лесно ли запазихте час? Аз също искам да я направя при него, но изчаквам утре да чуем пулс и смятам след това да се обадя.

# 175
  • София
Обадих се по телефона в Марковс.

# 176
Плахо се записвам в темата. Днес бях на преглед и се чу сърчице, по размер даде 8ма седмица (по календар съм 7+3).
Имам гадене 24/7 от 2 седмици, дори и нощем. Предимно лежа и си страдам тихо. Grin
Не мога да погледна месо и яйца и ям предимно тесто, мляко и плодове (с ИР съм и дано не се отрази много на инсулина..).
В аптеката отказаха да ми дадат хапчета миналата седмица (не съм в Бг и е по-тегаво тук с лекарствата), но днес АГ ми изписа и се надявам да помогнат поне малко.
Вика ме чак след месец за ФМ и нипт.

# 177
Здравейте , включвам се с едно питане, въпреки че ми е втора бременност. Имате ли леки болки , опъвания или някакви подобни усещания ? Вчера бях при АГ, каза ми че всичко изглежда наред при нужда да взема но шпа.

# 178
Аз имам още от самото начало леки болки и придърпвания. Сега се случва по-рядко и са по-слаби, но все още имам. На прегледите до момента всичко изглежда наред и Аг каза, че няма нищо притеснително.

# 179
И аз съм с болки още от началото. Понякога затихват, но си ги има.
От преди малко пак имам зацапване, но сме на почивка и няма как да отида на лекар. Възможно ли е да е от това, че още от 7 сутринта съм на крак? Сутринта пропуснах и Циклогеста, защото много ме боли корема от него и исках поне пътуването ми да е леко, но вече съжалявам за този си пропуск.

Общи условия

Активация на акаунт