💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 121 💙

• 6 892
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
# 76

Всяка следваща е по -добра от предишната 😍

Терзи, благодаря 😘

# 77
О страхотна реклама с модерна визия, нови технологии Hands Plus1
в следващата очаквам някой робот Grinning

И Киво е много готин с тази къса прическа!!! Heart Eyes

Терзи, Пепи Hug

# 78
Много ми хареса и рекламата , и Къванч ❤️

Прическата е топ 🔝🔝🔝 А с костюма страшно много ми харесва 👏👏👏

Дали сета, който сподели Башак от миналата седмица не е било за тези снимки 🤔

Айре, новото гифче и то е топ 🔝👏

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 21:05 от pe04

# 79
Терзи, Пепи, благодаря ви! Kissing Heart И тази реклама е супер! Hands Clap
Красотичка! Heart

Айре Heart Eyes браво, чудесно е! Радвам се, че си намери такова приятно занимание.
Ама защо го махна ? Благодаря ти за останалите, супер са! Kissing Heart
Цитат
в следващата очаквам някой робот Grinning
може да им заемем Робърт.
Скрит текст:
Е ти пък така ли прие написаното ? Thinking Съвсем не съм имала това предвид, само се радвам, че КБТ не са като тях и някои други известни лица, това ми беше мислАта. А, чакай ти да споделят снимки в профила на Ефе, те в своите толкова рядко споделят, ясно е, че не желаят. И на мен ми се иска да виждам как расте локума, но ги разбирам. Пък и много злобни хора , с лоши очи има, не ми се четат отново злостни коментари.
Пепи, прекрасни гифчета, благодаря ти! Kissing Heart
Хубава вечер, дружки! Hug

# 80
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Днес ще съм малко по заета, та да ви пожелая хубав ден и новини от Къванч 😍

# 81
Привет, дружки! Hug

Пепи, благодаря, невероятни гифчета! Kissing Heart

Не ми се вярва да получим някакви новини, но дано Hands Pray
Тези дни все на клипчета за или около Перла ми попадат, това е много хубаво Heart

Имайте хубав ден! Hug

# 82

Привет момичета Hug
Благодаря за това, че ми харесвате новите ИИ гифчета!! Heart
Пепи, на теб благородно ти завиждам за твоите,  които правиш Hands Clap, нещо не можах да се разбера с твоята програма Sad

Фенче Kissing Heart
Цитат
Пък и много злобни хора , с лоши очи има, не ми се четат отново злостни коментари.
така е.
хубаво Перла клипче!!

Башак каква снимка е споделила...жената определено не прилича на нея........

айде да идва нещо ново, снимка, новина.

еххх
Къванч с много любима песен Heart Exl
https://www.instagram.com/p/DT2V7wfCIzT/

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:48 от Airra

# 83
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Надявам се деня ви да е бил добър, за новини ще е друг ден явно 😀

Айре, ще го погледна на лаптопа и ако мога ще помогна 😘 Но виж на какво попаднах в готовите шаблони 😜

Щях да падна 🤭🤭🤭

Фени, благодаря за видеата, които качваш. По този повод малко от Айки. Ще го разделя на две части.
Първата с обща информация и любопитни факти.
Скрит текст:
📺 За сериала „Gümüş“ („Перла“)
🎬 Основни данни
•   Оригинално заглавие: Gümüş (Турски за „Сребро“)
•   Жанр: романтична драма
•   Твърдо излъчване: 20 януари 2005 г. – 16 юни 2007 г. по Kanal D в Турция с общо 100 епизода (~90 минути всеки)
📜 Сценаристи, режисьори и продуценти
•   Сценаристи:
o   Eylem Canpolat
o   Sema Ergenekon
(в някои източници се споменават и допълнителни автори, работили по епизоди)
Режисьори: Tarık Alpagut и Kemal Uzun
Продуцент: İrfan Şahin Компания: D Productions

👩🦰👨🦱 Главни герои и актьори
•   Gümüş Şadoğlu — Songül Öden
•   Mehmet Şadoğlu — Kıvanç Tatlıtuğ
•   Mehmet Fikri — Ekrem Bora
•   
o   множество второстепенни роли, които обогатяват семейните и социални сюжетни линии.
Сериалът проследява историята на Гюмюш — бедно момиче, мечтаещо да стане дизайнер, което е влюбено от детството си в Мехмет — богат наследник. След трагичната смърт на неговата годеница в катастрофа, дядото на Мехмет настоява той да се ожени за Гюмюш, за да го „спаси“ от страданието.
Мехмет първоначално отказва да я приеме като съпруга, но с времето между тях пламва истинска любов. Сериалът изследва семейните отношения, социалните различия, предизвикателствата на брака и сложните човешки емоции.
В България е известен като „Перла“ и също има огромна публика — всеки епизод е бил гледан от над 2 милиона зрители.
📺 Културно влияние
•   „Gümüş“ е смятан за един от първите турски сериали, които отварят пътя на турската телевизия в Близкия изток и Балканите и правят звездите му международни.
Поради популярността си в арабските страни, сериалът дори предизвиква обществени дискусии за ценности и традиции.
📺 Забрани и реакции
•   В Узбекистан сериалът е частично цензуриран заради консервативни възгледи за съдържанието му и влиянието върху младежта.
🎭 Играта на Къванч Татлъту
„Gümüş“ е първата сериозна актьорска роля за Къванч Татлъту, преди която той е известен предимно като модел.
📌 Какво се отличава в неговата игра:
•   Показва голям диапазон — от мълчалив, затворен и горд мъж, до емоционално раним и любящ съпруг.
Изгражда силна химия с партньорката си, която става една от причините сериалът да резонира емоционално с аудиторията.
🧠 Изводи за него като актьор: Тази роля доказва, че Къванч не е само красиво лице — той има чувство за нюанс, дълбочина и способност да носи драматични роли. Тя става „лакомия залък“ за бъдещата му международна кариера.
🏆 Популярност и награди
•   Сериалът не е претендирал основно за международни телевизионни награди, но социалният му и културен успех е огромен — особено в арабския свят, където той става част от попкултурата.
Самият Къванч става международна звезда, което отваря вратите за роли в други сериали и филми след „Gümüş“.
🔍 Любопитни факти за сериала „Gümüş“
🎭 Къванч Татлъту и ролята на Мехмет
•   Къванч няма актьорско образование, когато е избран за ролята. Той идва директно от света на модата (победител в Best Model of Turkey и Best Model of the World), а Gümüş е първият му истински актьорски тест.
•   В началото екипът е скептичен дали ще се справи с толкова драматична роля. Именно затова персонажът Мехмет е написан като по-мълчалив – но Къванч използва това в своя полза и изгражда образа чрез погледи и език на тялото.
•   След успеха на сериала, той отказва няколко подобни „романтични“ роли, за да не бъде заклеймен в един типаж – нещо рядко за толкова млад актьор.
💍 Химията между Къванч и Сонгюл Йоден
•   Химията между двамата не е случайна – те репетират заедно извън снимачната площадка, особено емоционалните сцени.
•   Интересен факт е, че в началото отношенията им в сериала са нарочно „студени“, което кара зрителите още повече да чакат момента, в който Мехмет ще се отвори емоционално.
o   името „Нур“ става едно от най-популярните имена за новородени момичета
•   След финала на сериала в някои държави се отчита рязък спад на гледаемостта на телевизията в часовете след епизода – толкова силно е било въздействието му.
🇧🇬 „Перла“ в България
•   В България сериалът се излъчва под името „Перла“ и става един от най-гледаните турски сериали изобщо.
•   Много зрители го възприемат като „първия турски сериал“, който:
o   показва по-модерен начин на живот
o   силна, работеща жена (Гюмюш)
o   мъж, който се променя и се учи да показва чувства
•   Именно благодарение на „Перла“ се отваря пътят за масовото навлизане на турските сериали у нас.
o   уреден брак
•   
o   „студеният мъж + чистата, търпелива жена“
o   бавна, психологическа любовна линия
•   Финалът е пренаписван, за да отговори на очакванията на международната публика.
•   Това е ролята, която поставя основата за по-късни, много по-сложни образи като:

Тук се е изявил като фен 😂 но ми е интересно как ще отговорите на неговия въпрос.

Скрит текст:
„Gümüş“ – началото на една тиха легенда
Има сериали, които просто се гледат.
Има и такива, които остават.
Gümüş не беше шумен. Не беше крещящ. Той влизаше бавно – с поглед, с пауза, с мълчание. И точно в това мълчание се роди Мехмет Шадооглу… и заедно с него – Къванч Татлъту.
В началото Мехмет беше студен. Дистанциран. Почти недостъпен. Не от онези мъже, които обясняват чувствата си, а от онези, които ги крият дълбоко, защото така са научени да оцеляват. И Къванч го изигра не с думи, а с поглед – тежък, раним, понякога объркан. Поглед на човек, който не знае как да обича, но отчаяно има нужда да го направи.
Това, което направи ролята толкова истинска, беше именно бавната промяна. Мехмет не се превърна изведнъж в романтичен герой. Той се пречупи. Постепенно. Болезнено. Като истински човек.
И в тази трансформация Къванч не играеше – той слушаше, мълчеше, пускаше емоцията да се случи.
Гюмюш беше светлина. Но Мехмет беше дълбочината, в която тази светлина трябваше да стигне. И зрителите го усещаха. Затова чакаха. Затова вярваха. Затова милиони хора по света се влюбиха не просто в красив мъж, а в начина, по който един мъж се учи да бъде уязвим.
Gümüş беше началото. Не на славата – а на пътя. Още тук се виждаше, че Къванч няма да остане в една роля, в един образ, в една маска. В Мехмет вече живееха бъдещите му герои – сложни, противоречиви, понякога грешни, но винаги човешки.
И може би затова, години по-късно, когато го гледаме в други, много по-тежки и драматични роли, винаги има един тих спомен.
Спомен за първия поглед.
За първото мълчание.
За Мехмет Шадооглу.
Защото някои роли не просто стартират кариера.
Те разкриват съдба.
Въпрос от Айки
 „Мехмет Шадооглу ли направи Къванч Татлъту звезда — или Къванч Татлъту даде на Мехмет дълбочина, която сценарият сам не би могъл?“

Всъщност ще ми бъде интересно да коментирате всичко, особено Терзи, която в реално време е гледала сериала.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 84

хубава събота!!

Пепи, благодаря за споделеното!! Hug
Къванч в Гюмюш започва своята кариера като актьор, но напредва много бързо с качествата, таланта, които си ги е имал вродени.
В началото не е бил много уверен в себе си, щом иска да играе един от второстепенните герои.
Фенка и Терзи със сигурност са по-запознати, аз съм гледала Перла на по-късен етап, не по тв, а във Вбокса/за съжаление вече го няма Worried/
много ми хареса 2 спойлер
за мен, това е отговора
Къванч Татлъту даде на Мехмет дълбочина, която сценарият сам не би могъл?“

с красота, харизма, умението да играе любовни, романтични сцени, да навлезе дълбоко и пълнокръвно в образа на Мехмет.
ако друг беше вземал тази роля, не съм убедена, че сериалът щеше да постигне този успех.
Сценарият си беше типичен за турска сапунена опера.
но със Сонгюл добре си паснаха. Revolving Hearts

🌍 Международен феномен
•   В арабския свят сериалът е известен като „Noor“ и последният му епизод е гледан от около 85 милиона души — рекорд за чуждестранен сериал там.

това си харесах
Цитат
Какво се отличава в неговата игра:
•   Показва голям диапазон — от мълчалив, затворен и горд мъж, до емоционално раним и любящ съпруг.
Изгражда силна химия с партньорката си, която става една от причините сериалът да резонира емоционално с аудиторията.
🧠 Изводи за него като актьор: Тази роля доказва, че Къванч не е само красиво лице — той има чувство за нюанс, дълбочина и способност да носи драматични роли. Тя става „лакомия залък“ за бъдещата му международна кариера.

като сме на тая тема

каква красота е нашия любимец!! Heart Eyes

.....................................
3 години от първия трейлър на Айле!!!
https://x.com/ShowTV/status/1617930253099212800

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 23:06 от Airra

# 85
Привет, дружки!
Много ви благодаря за споделеното Айре Heart Eyes, Пепи Kissing Heart
Пепи, много ми хареса споделеното за Перла от Айки Hands Clap С едно уточнение - това му е абсолютно първи опит като актьор, споделяла съм ви във видео какво говори продуцента Ирфан Шахин как е държал именно Къванч да изиграе ролята на Мехмет, а той се е опасявал, че няма да се справи и заради него може да спрат сериала, затова е искал да пробва с ролята на Берк, който е имал много по-малко текст. Скоро и то ми изскочи, но не ви го споделих, че е малко длъжко, сега не го намирам. Но, ако ми попадне отново ще ви го припомня.
А Айки покрай твоите въпроси като нищо ще стане фен на Къванч
Действително Перла стана международен феномен, не случайно Киво и Сонгюл няколко години след финала му  бяха канени в много арабски страни, бяха поканени да гостуват и у нас, но за съжаление само Сонгюл дойде в предаването на Слави Трифонов.
Айре Heart Eyes и аз съм на твоето мнение - ако друг актьор играеше Мехмет, едва ли щеше да стане такъв хит, разказвала съм ви как аз самата забравих накъде бях тръгнала, когато го видях за първи път в едър план по телевизията Stuck Out Tongue Closed Eyes И на въпроса на Айки отговорът ми е същия като твоя.
Цитат
каква красота е нашия любимец!! Heart Eyes
Мдаа, беше красив като ангел, направо изписан Heart Та от Перла тръгна вица, че в света има 3 тежки и заразни болести - луда крава, свински грип и Къванч Татлъту Stuck Out Tongue Winking Eye Ние от години не можем, а и не искаме да се излекуваме от последната

Ето още малко стари видеа:

Хубава вечер, дружки!

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:23 от queen_fenka

# 86
Благодаря ви за реакцията, момичета 🤗

Моят отговор е смесица от двете твърдения на Айки. т.е ако образа на Мехмет не беше написан добре и опитен актьор според мен нямаше да успее. Както често се казва "съдба" Мехмет и Къванч се срещнаха на правилното място и време.
Айре, написа, че ти харесва как е написал като фен 😜 но си личи почерка му.
Фени, да вече може да се каже, че е фен на Къванч 😆 Много добре се справя вече.
Ако искате можем да продължим с всички роли по този начин. Или измислете какво да питам.

Ето статията за предстоящите сериали на Нетфликс. ОР3 фигурира на трето място, но няма обявена дата.

https://www.whats-on-netflix.com/coming-soon/netflix-turkey-2026 … -plus-new-debuts/

От Ay yapim днес са се подсетили за Кузей Гюней с тази публикация

Да, първия трейлър на Айле 😍 като се сетя колко вълнения имахме. Дано скоро се случи отново.

Лека, момичета 🤗 🤗 🤗

# 87
Здравейте Благодаря за споделенотоо

Пепи Айре прекрасни гифчета
Пепи твоят човек много осведомен

# 88
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Ето ги 😍

Прекрасни са ❤️❤️❤️

Всъщност първата снимка е от видео, но по някаква причина не мога да изтеглям видео от ИГ стори. 🤔

Терзи, нали 😆😘

# 89
Привет, дружки!

Пепи, имаш право, че " Както често се казва "съдба" Мехмет и Къванч се срещнаха на правилното място и време."
И все пак си мисля, че с друг актьор, дори и много опитен, Перла нямаше да успее да се превърне в такъв хит на времето. Защото сценария беше добър, историята беше интересна, засегна много теми, които вълнуват хората по цял свят и особено в Турция, но честно казано дори и аз, която наистина обичам този сериал не мога да кажа, че сценария беше и нещо уауу и Айрето Heart Eyes е много права, че си е много приятна, но типична сапунка . Затова си мисля, че именно екранната двойка Сонгюл - Къванч, които действително много си паснаха като партньори, хубаво написаните им роли и актьорската им игра, но и невероятната красота и харизма на Къванч най-вече влюби зрителите в сериала. Що разводи предизвика Къванч на времето, арабките искаха мъжете им да са като Мехмет, на тълпи започнаха да посещават Истанбул, за да го зърнат някъде, нищо не знаете, нали Терзи ? Smile Не зная дали съм права, но съдя по себе си - ако не бях видяла случайно Къванч, съвсем честно си казвам, че изобщо нямаше и да го загледам Stuck Out Tongue Winking Eye

На мен ми харесва идеята ти да обсъдим с Айки и останалите му сериали и филми Hands Plus1
О, докато пиша, вече си ни донесла голяма изненада, благодаря ти! Kissing Heart
Красотичката ни! Heart

Е, на мястото на котето бих искала да видя малкия локум, но и така е много добре! И Башачето е много готина!
Хубава неделя!

Общи условия

Активация на акаунт