Подготовка за малкия човек - тема 31

• 1 763
  • 71
  •   3
Отговори
# 60
ms_97, ако за теб въздуха в дома ти е комфортен, то той ще бъде такъв и за бебето. Не си създавай излишни тревоги - предприеми мерки за промяна на климата само ако възникне такава нужда според твоите субективни усещания.

Be_special, за козметиката на A-Derma мога да кажа само хубави неща - не само за бебешката им серия, но и за продуктите за възрастни. Виждала съм действието на силно овлажняващите продукти върху друг член от семейството ми, а лично съм ползвала продукт за отстраняване на несъвършенства. За детето си съм вземала измивен гел. Тази марка просто няма продукт, който да не върши това, за което е предназначен. Цените им са скандални, но самите продукти са икономични и работещи. Няма да сбъркаш с тях.

# 61
  • 🌊
Някоя срещала ли е освен в Бебешко пазарче от тези плочки "Здравей бебе", но на български?

# 62
# 63
Можете да си пренесете бебенцето на ръце до колата. Аз бях накарала мъжа ми да дойде с кошчето вътре в болницата за изписването и сестрата, която подаде бебето каза, че няма нужда от него. Действително кошчето само ни пречеше. Беше голяма лудница с бабите, дядовците, цветята, снимките.

Момичета, извинявам се, ако въпросът е глупав, но не ми е много ясно следното

Нужна ли ни е количка, която да има приставка кошница/кошче за кола, ако вече имаме купено столче за кола от възраст 0+ (тоест става за новородени).
След изписването от болницата бебето може ли да се пренесе на ръце до колата и да се постави в директно монтираното столче за кола? Или трябва да се носи задължително в кошница?

# 64
Искам да кажа, че с мъжа ни във Вис Виталис яко много ни набиха филма, че без кошче нямало да ни дадат детето от родилното 🤣
Ние будалите много се сдухахме, защото ни е за пръв път и търсим помощ от всякъде, та решихме, че е сериозна жената…
Ами не, ако толкова много държат може да отидат със съпруга ви до колата и да видят, че има подходящо столче за новородено, не сте длъжни да изкарате бебето на кош за новородено. Изцяло търговска прищявка или по-скоро според вкуса и удобството, което търсят родителите!
Успех 🩷

Момичета, извинявам се, ако въпросът е глупав, но не ми е много ясно следното

Нужна ли ни е количка, която да има приставка кошница/кошче за кола, ако вече имаме купено столче за кола от възраст 0+ (тоест става за новородени).
След изписването от болницата бебето може ли да се пренесе на ръце до колата и да се постави в директно монтираното столче за кола? Или трябва да се носи задължително в кошница?

# 65
Моя приятелка ражда в чужбина и на нея и искаха кош за кола при изписването и те слагаха бебето вътре. Аз раждах в Токуда и не ме питаха имаме ли или не.

# 66
Аз все си мисля "ами ако родителите живеят на 2минити от родилното и си го приберат пеша или с количката".
При нас не ни искаха нищо, акушерката слезе с мен до стаята за изписване, оправиха документите, дори ме прати да изляза да си дам едната чанта на бащата, а тя остана с малкия. Попита ме ще си правим ли снимки за изписването, защото стаята с декор/фотографа е преходна с тази за изписването, извика бащата и остана за няколко снимки как му подава бебето и една с мен, и си замина. Останхме само с фотографката на болницата, която извика и близките, които са дошли, снима ни и по живо, по здраво да си ходим както искаме. Колата ни беше спряна на няма 5метра от стаята за изписване и просто си го занесохме там, не сме вадили столчето.

# 67
Аз раждах в Германия. Сутринта в 8 ми донесоха документите, пожелаха ми всичко хубаво и ме оставиха да си събирам багажа и да си ходя, когато и както намеря за добре . Даже не провериха дали си тръгвам с правилното бебе. Та явно си е до болница.

# 68
Докато сме на темата със столчетата, как седи въпросът с такситата? Казвате на оператора, че ви трябва кола със столче или се качвате и се молите нищо да не стане? Гледах, че по закон май са освободени от това задължение, което не ни решава проблема с безопасността. Разбира се, таксито не е желан вариант, но може по спешност някога да се наложи.

# 69
Не ми се е налагало да ползвам такси в новородения период, но тогава транспортирането на бебето става с кошницата - от вкъщи до колата пренасях сина си с нея, омотавах я с колана за съответната седалка и пътувах. Указанието на моята кошница е, че става до 80 см ръст на детето, което в моя случай означаваше почти цялата първа година от живота му. Реално обаче на 6тия месец му купих сериозен стол и си пътува в него, защото е по-безопасно. Въпреки, че по характеристики той може да се ползва и от новородени, бих спорила с производителя на тази тема, понеже за мен позицията на новородено въпреки вложките не е анатомична.

Но да се върна на основния въпрос: ако смяташ, че ще ти се налага да транспортираш бебето с такси или като цяло чужди автомобили по една или друга причина, много удачен избор са количките 3в1 - с кошница, кош за новородено и седалка за след 6тия месец. Така, когато пътуваш с такси ще вземаш шасито и кошницата. Тя е подходяща за кратки престои до 2 часа. Дори и таксиметрова фирма да разполага с детски столчета и кошници, аз лично не бих ползвала първо - по хигиенни съображения, и второ - не знам с колко агресивни препарати се почистват.

# 70
Кошницата на Сайбекс на нас ни върши работа само 3 месеца, като на 3тия вече й беше дискомфортно. Заради изофикс базата се хванахме на хорото и следващото столче да е от серията на Сайбекс но то е удобно за вече седящо бебе а за все още не седящо пак не му е комфортно. Та има един преходен етап дето буквално се чудиш как да го возиш. Но първите 2 месеца си беше удобство кошницата, най малкото защото като е заспало вътре, сваляш я с него и се прибираш без да трябва да го будиш.
В Селена не са ни искали кошница, макар че доста бебета на снимките от изписването са с такава. Беше си 40 градуса жега но към 20тина метра си я заведохме на ръце до колата 😄

# 71
Кошницата е удобна и за консултациите при педиатър, но наистина малко се ползва. Ако знаех бих взела втора употреба. Нашата също е на Сайбекс, дадохме май над 300 лв., сега съм я пуснала за 80 лв. и не мога да я продам.. Та съвета ми е да не давате някакви големи суми за нещо, което се ползва толкова кратко.

Общи условия

Активация на акаунт