Подготовка за малкия човек - тема 31

• 1 369
  • 53
  •   5
Отговори
# 30
Момичета, относно ваничките- някоя поръчвала ли е сгъваема вана и стойка отделно? Има различни модели стойки и не знам коя е подходяща за тази вана

# 31
  • Melmak
Мисля, че всеки модел вана с има стойка, защото след моя обширен рисърч има разлика в см. Не съм ходила на живо, а гледам само онлайн.
Има много остарели практики от миналото, по които сме гледани. Водата в първите месеци е абсолютно остаряла,  изплакването на устата с вода и тн. Преди години и адаптирано мляко не са имали, козметики специални не са имали. Майка ми е получила зверско възпаление на гърдите и не е могла да кърми в някакъв етап, давала на брат ми кисело мляко. Сега тези неща са немислими с киселото мляко, но е хубаво да се информираме какви са съвременните препоръки.

# 32
Аз на моето дете давам вода и то много я обича, НО! не смятам, че изплакването на устичката предотвратява появата на гъбички. Има ли си благоприятна среда за развитие ще си тръгнат и водата няма как да спре този процес.
Детето къпем всеки ден, защото му е гот - пляска си, чака да му масажирам главата с шампоан. Общо взето в дните, в които има ваксинка страда, защото няма баня и си я чака 😃 Като беше по-мъничък не му беше толкова наложителна, можеше и по 2-3 пъти в седмицата да го къпем, но сега в период на захранване, лапане на ръчички и на какво ли още не предпочитам да си го изкъпя вечерта да знам, че е чистичък.
Едното време си е за тогава и не бива да го сравняваме със сега - тогава памперси не е имало, АМ не е имало, някои ваксини не е имало, готови пюрета не е имало. Както са могли така са ни отгледали и сега сме живи и здрави, но това не значи че сега от втори месец трябва да захраним със сокче 😃 Или още в първия месец да дадем водичка с ГЛЮКОЗА.

# 33
Благодаря за новата тема!

Здравейте, интересува ме как седи въпросът с ваничките за къпане. Обмислях сгъваема вана, например тази, но оставам с впечатление, че не се поставя на стойка. Вярно ли е? https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … D0%BC-nordic-pink
Гледах и други, като тази с подложка
https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … _id=8356&limit=96
Според вас коя е по-удобна?

Препоръчвам сгъваемата! Доста дами ги боли кръста и предпочитат със стойка. Ние бяхме взели на Лорели със стойка, която дори не бях разопаковала, защото не ми се занимаваше за няма и 5 минутното къпане. Продадох я. Имаме такава сгъваема при бабата, която препоръчвам. Не заема толкова много място. Моето дете е на годинка и 8 месеца и вече не я ползваме, в нашата бебешка тема много дами даже спряха малко след прохождането.
А сгъваемата как я ползваш като къпеш детето? Къде я слагаш? Аз ще съм секцио, притеснявам се ако не мога да се навеждам и ниското не ми е удобно.
Слагах я на пода и със душ слушалката обливах. Не си представяй някакво кой знае какво къпане, отнема под 5 минути. Аз родих естествено и не съм имала проблем с навеждането. А и докато падне пъпчето къпането става на мивката, защото не трябва да се мокри, мисля че при нас отне около месец, не помня вече. Та именно, че къпането става бързичко така и не разпънах тази стойка, но коритото на ваната със стойка беше доста обемно, докато сгъваемото майка ми го подпира на стената, за да изсъхне хубаво и още по-удобното е, че го сгъва и прибира някъде когато малката не е при нея. Пак казвам, че вече не го ползваме и там, защото тя стои права и я къпя със слушалката на душа. Но каквато и вана да си вземеш си вземи подложка, аз бях взела универсална, на бебето му беше много удобно. До 6-тия месец е много нужно, когато вече започне да седи във ваничката е ок, но иначе е неудобно ако трябва с една ръка да го държиш, а с другата да обливаш.

# 34
Може ли някой да ми каже какво да гледам при избор на кошара Next 2 me, виждам, че има доста голям ценови диапазон. При количките разбрах, но тук ми е тъмна Индия.

# 35
Аз си взех на Chicco, без механизъм за люлеене и с падащо рамо. Изглежда стабилно, платът в хубав, всичко се пере. Предполагам, че ще купя друг дюшек, но не съм решила още.

Момичета, препоръчайте конкретен стерилизатор, моля. Заслужават ли си парите тези washer+стерилизатор?

# 36
Ние бяхме с Kikka Boo Lulu, имаше няколко нива, антирефлукс механизъм, много лекичка, местех си я из целия апартамент.

# 37
# 38
Аз писах моята какъв модел беше, тази която си показала ти ми се струва подобна, има и кош отдолу, изглежда удобно. Гледам, че и столче има - супер.

# 39
Мисля, че всеки модел вана с има стойка, защото след моя обширен рисърч има разлика в см. Не съм ходила на живо, а гледам само онлайн.
Има много остарели практики от миналото, по които сме гледани. Водата в първите месеци е абсолютно остаряла,  изплакването на устата с вода и тн. Преди години и адаптирано мляко не са имали, козметики специални не са имали. Майка ми е получила зверско възпаление на гърдите и не е могла да кърми в някакъв етап, давала на брат ми кисело мляко. Сега тези неща са немислими с киселото мляко, но е хубаво да се информираме какви са съвременните препоръки.

То и козметика много-много не трябва, това си е основно маркетинг. Трябва нещо за подсичане, шампоан (но не при всяко къпане) и в общи линии това е. С изцедена кърма, останала от храненията, е много хубаво да се къпе:

https://www.healthline.com/health/baby/milk-bath-baby

Кожата на бебето е най-до бре да се остави на естествените процеси вместо да се изсушава с прекомерно къпане и после да трябва да се маже с нещо овлажняващо, защото е изсушена.

# 40
  • Melmak
Ох, това с изцедената кърма.. и като не кърмиш или не се цедиш си купуваш козметика и това е.

# 41
Ами и без кърма пак няма нужда от много козметика. Гледам много майки питат с какво да мажат пъпчици или крусти и не знам си какво и отговорът е - с нищо. Ще минат и без това. Това с кърмата е по-скоро екстра и си има ползи определено, но скъпата козметика е напълно излишна. Кожата на бебето си има естествени вещества, които е най-добре да не се махат

# 42
Като стана въорос за крусти не съм съгласна ,че с нищо не се третират и се чака да си отмине ...
Не е вярно!Моето момиче имаше много като бебе и категорично гребен/четка и козметика ни спасиха ,иначе нямаше махане.
Сега малкият няма и съм много хепи.
Така че кима случаи и случаи.Търси се според мен златната среда,сиреч не се прекалява с нищо,залитания само в едната или друга крайност също не ме кефят...

# 43
Ами на моето с нищо не съм ги мазала, както каза лекарят, и си минаха. Бебешкото акне също. Изобщо не е крайност да не се ползват излишни химии за неща, които изчезват от само себе си

# 44
Ами аз не съм чела новостите, моето дете е къпано всеки ден с изключение на дните в които е ваксинирано. Не съм кърмила, не бих къпала с кърма, но всеки си преценява. Косата я мия през няколко дни, може би даже веднъж седмично. Използвали сме Бебо, Клоран и Биодерма. Приемливи цени бих казала.

Общи условия

Активация на акаунт