Отговори
# 45
Не са рядкост тези, които се хващат с каквото и да е, само, за да има нещо налично там. Понякога и живеят с убеждението, че заслужават нещо повече, че има някоя по-достойна т.н. Личното ми мнение е, че част от тях всъщност не са особено привлечени от жените. Не са преобладаващото мнозинство, но не е като да не съществуват съвсем.

# 46
Бънди, говорим за това когато мъжът няма избор и хваща, която и да е стига да е жена.
И като види, че тя не е копие на "Мис Плеймейт" и се почва със забележките и газлайтинга.

Искаш да кажеш, че преди да се хване с нея, не е забелязал ли, че не е копие на "Мис плеймейт"?

Забелязват много добре, но това е същото като жена да се опитва да променя алкохолик и побойник - нейната любов ще го спаси.
Та и с мъжете същото - тяхната "загриженост" ще ги оправи.

# 47
По-силният, този който е доминиращ моделира и променя другия. Според своите виждания и нужди. И за двата пола се отнася. Иначе бързо приключват отношенията за такива изискващи, ако срещнат отпор и отстояващ себе си.

# 48
  • Обран бостан ;)
Не са рядкост тези, които се хващат с каквото и да е, само, за да има нещо налично там. Понякога и живеят с убеждението, че заслужават нещо повече, че има някоя по-достойна т.н. Личното ми мнение е, че част от тях всъщност не са особено привлечени от жените. Не са преобладаващото мнозинство, но не е като да не съществуват съвсем.

Така ли ? Joy

Виж ти, виж ти.

Значи, щом мъж е с грозна жена, значи не го привличат жени.

Ц.ц.ц.ц.

Човек се учи цял живот. Trollface

# 49
Много съмнително подскочи, Алчо. Хич не е до красота и грозота, в примера ти с жените, тая работа, а до дефицити на отсрещната страна.

# 50
За бедни и грозни комплексари ли говорим? Да, намират си и те връзки, нали и те имат нужда от партньор, секс, да си делят наема, да си направят деца. Сега какво ги кара да мачкат психически избора си - Angel_1985 го е написал/а, защото са с доминиращ характер, иначе казано хем простаци, хем жена им търпи. Защо не осъзнават, че това заслужават? Жените осъзнават ли, че не заслужават мъж с тяло на Аполон, парите на Мъск, акъла на Тесла и предприемаческия дух на Хенри Форд? Не, разбира се.

# 51
  • Бургас
Може би и от средата зависи, но аз не познавам мъж, който да се е хванал с жена, само за да има такава. За връзка говорим нали, не за еднократно чук и беж.
Точно обратно е около мен - много "стари" ергени 40+, сами. Къде от хоцкане, къде от претенции, критерии и пр. така и не си намериха жени за семейство и деца.

# 52
Бънди, говорим за това когато мъжът няма избор и хваща, която и да е стига да е жена.
И като види, че тя не е копие на "Мис Плеймейт" и се почва със забележките и газлайтинга. И не само ако не е "Мис Плеймейт",ако не е и като мама и кака,пак се започва с нарцистичните атаки или ако не е "Г-жа Перфектна",но и не прекалено.Много добре виждат и осъзнават колко подло постъпват.Има обяснение,но не и оправдание.

# 53
До сега не съм чувал някой да променя жената, която е избрал по свой вкус да му хареса повече. Може и да има такива, но аз не знам, нито на мен ми е минавало през акъла такова нещо. Мъжкото привличане не работи по този начин, сега че също има такива дето се хващат с кво да е, но не вярвам да почнат да харесват повече грозилата ако си сложи нови цици или се изруси. Е ако обръсне мустака по може да стане, ама не това се пита в темата

# 54
Може би и от средата зависи, но аз не познавам мъж, който да се е хванал с жена, само за да има такава.
Е, то не е нужно да са сред средата ни, роднините ни и приятелите ни, че да знаем, че съществуват. Нали имаме колеги, познати и роднини на колеги, общуваме с непознати хора, имаме социални мрежи, чуваме съседски истории, чуваме истории при фризьорката. Със сигурност има мъже, които са се хванали с жена да има там някаква да им готви и чисти и да внася в бюджета, че наемът и токът струват пари.

# 55
  • Бургас
Нямам предвид тесния приятелски кръг и роднините, а всичко изброено от теб. Може и да има такива, но да не си признават. Обикновено мъжете се оплакват, че жената е била една преди брак и деца, а след това става друга.
Но да се вземат, за да има жена вкъщи, че и да я моделира, защото не му харесва, аз поне не знам.
Със сигурност има такива случаи, свят широк. Доколко виждам и от темата са по-скоро рядкост за щастие.

# 56
Може би трябва да направим тънка разлика между моделира и манипулира.
Манипулира - оказва натиск, вкл. чрез внушения или емоционално изнудване, за да промени нещо в партньора, така че да го/я кефи повече.
Моделира - влага усилие да предпази (според своето си разбиране) от вреден навик, поведение или влияние или да стимулира развитие на качество у партньора, което счита, че ще е полезно за същия.
И двете са вмешателства, но второто дори да е в грешка, поне е добронамерено и целта е да помогне (друг въпрос дали поискано).

# 57
Доста самонадеяно, мъж с лош опит да говори за себе си в множествено число, все едно представлява мъжете в темата.
Говорѝ от своя опит и своите предпочитания.
Повечето мъже нямат такъв травмиращ и ограничен опит и съответно НЕ действат по описания от теб начин.

# 58
Аз се сещам за мъже, които манипулират/моделират жените си, но не в смисъла на джуки, цици и фитнес, който Ариел влага. Такива не познавам. Но за такива, които мрънкат за това как жените им се държат, с кого се виждат и пишат, как (разголено) се обличат или как танцуват, кой ги гледал, могат ли да ходят на дискотека с приятелки, могат ли да пият и пушат (не е дамско), колко често готвят и чистят се сещам и то за доста.
Честно казано тези, които казват “ще изглеждаш по-добре руса, нА ти 400 лв за балеаж” с мед да ги намажеш.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:50 от Mandy Bo

# 59
Може би трябва да направим тънка разлика между моделира и манипулира.
О има мъже, които уж добронамерено искат да моделират (променят), но реално манипулират. Търсят постоянно кусури на жената, за да й смачкат самочувствието и да я контролират.  Кусурите са за всичко - за външния вид и най-вече за поведението на жената.
И накрая да кажат "Ако не съм аз, друг няма да те погледне". Това са комплексари и насилници (осъзнати или все още не). Прилага се класическата схема да сварим жабата. В началото трябва да има меден месец (пълно щастие), т.е. жената да клъвне кукичката. След това "манипулациите" постепенно ескалират ... до колкото жената позволи.

Общи условия

Активация на акаунт