Отговори
# 30
Мъжете моделират от егоизъм, жените от загриженост, защото знаят кое е добро за мъжа много по-добре от него.
Добре звучи, не знам дали беше ирония, ама не точно. Grinning Да, жените много по-често се опитват да променят мъжа откъм вредни навици, да прекратят скъпи, опасни и времеемки хобита, начин на хранене и живот, да спрат да излизат с онзи приятел ерген, който все е по живота и има кофти идеи. Всичко това е уж за добро, но си е егоизъм. В крайна сметка, когато променят всичко в теб и се обърнеш назад и дори си загубил приятелите си и хобитата си, това за кого е добро?
По тази логика и мъжът може да каже, че иска жена му да е слаба, руса и красива за нейно добро. Или да й забрани да излиза с неомъжената й приятелка, защото й действа зле…

# 31
  • София
Приятелката ми от първия пример не излиза с разведени, за да не попие лош пример. Wink

# 32
Но това е практика при жените като цяло. Но има и такива мъже.
Вече жената ако е сбъгясана ще приеме такова поведение, ако е в ред - няма да приеме и най-вероятно връзката ще се разпадне.
И в темата всякакви въпроси за СО имаше наскоро една потребителка, която наскоро писа, че започнала отношения с такъв. Да почвала режим, да отслабнела, това ти, онова ти.

# 33
Въпроса е в заглавието на темата.
Много често сме говорили за хипергамията при жените, но това тук е друг вид феномен, за който май въобще не се говори.
Мъже, които се женят от "удобство" (директна връзка към темата на happy doc) и после започват усърдно да променят жените си по начин който си пожелаят - само ще дам пример (не се хващайте буквално за всяка дума) - тя е брюнетка, ама той искал блондинка, тя е пълна, но той искал слаба, тя работи, ама той искал домакиня.
И така до безкрай - понеже на голяма част от мъжете не им стигат силите да хванат жена която желаят, хващат която падне и почват да си я "моделират".
Докато мислех над този социален феномен за момент си казах:.
"А уж жените сме били кофти защото сме искали пари? А мъжът само може да те накара да сложиш силикон, да развиеш анорексия, да те напълни с комплекси защото жените, които иска не са му по джоба?"
Като се замисля май второто е по-лошо.

Разбира се, че го правят, или поне опитват. Точно както правят и жените, разлика няма. И не е въпрос до пари (или поне само до пари), защото и с много пари идеални хора няма. Но когато мъж или жена срещне някой, който в достатъчна степен се приближава до идеала, го взема. А после опитва да го приближи още до желаното. Но, както казах, това важи в равна степен и за двата пола.
А при теб пак се вижда тази прекалена меркантилност, все изборът е понеже по-доброто не му е по джоба... Ако махнем мутренските среди, май при нормалните хора не е така.

П.П. Дочетох темата и в няколкото ти поста пак си личи това вторачване в парите, дали за тунинг, дали за "класа". Да де, ама и най-скъпата чалгаджийка не струва нищо за човек, който не търси това. Та не е въпрос до пари. Въпросният ще си вземе жена с неговия мироглед, но е нормално после да оказва някакъв натиск да ходят на фитнес примерно, да се хранят здравословно и прочее. И, както повечето писали, смятам, че жените са много по-настоятелни от мъжете в този аспект, а и мъжете по-лесно се поддават на моделиране.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:30 от Черна станция

# 34
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Но пък странно (примерът на Фивър) да има пари за поддръжка, а заедно с този мъж да нямат пари за чистачка и примерно помощ с готвенето. Че ние, обикновени люде имаме такава помощ.
 Имам познато семейство ( той е зодия Дева, ако наистина това има значение ), не е като да нямат пари. Но жилището им, той държи да си чистят с жена му, не искал никои да му влиза и пипа нещата...
  Друго познато семейство, но те са ми по далечни познати, децата ги отгледаха детегледачката и чистачката. Но пък са били много щедри със заплащане, условия, децата като пораснаха, намериха ново семейство за детегледачката...

Иначе по темата, срещала съм мъж, който се опитваше да ми каже, че трябва да си боядисам косата черна.
Друг, че трябвало да съм по смирена, и да говоря по малко.
Но това беше много отдавна. Вероятно не съм иделната за мъжа ми, но това предлага бара в момента.

# 35
Няма как да намериш господин Идеален, или госпожица Идеална. Не виждам нищо лошо, ако харесваш даден човек като цяло, но не ти харесва, че пуши например, да си кажеш. А вече той дали ще се съобрази, си е негова работа. И дали ще се запази двойката, ще се разбере.
Не виждам защо някой ще търпи да го моделират, вместо да си тръгне. От друга страна, ако виждаш, че дразниш другия човек, би могъл да се съобразиш с някои претенции. От примера с пишенето - да пушиш на балкона например, ако не искаш да ги отказваш.
Няма драма. Изходът е през вратата.

# 36
Има достатъчно хора на този свят, които имат нужда някой да им казва какво да правят. Та и за тях трябва да има половинки, такива, които обичат да налагат. То е ясно, че ако на някой този тип поведение не му е ОК, изобщо няма да е с този човек, освен ако не иска да си се мъчи.

# 37
  • Обран бостан ;)
Въпроса е в заглавието на темата.
Скрит текст:
Много често сме говорили за хипергамията при жените, но това тук е друг вид феномен, за който май въобще не се говори.
Мъже, които се женят от "удобство" (директна връзка към темата на happy doc) и после започват усърдно да променят жените си по начин който си пожелаят - само ще дам пример (не се хващайте буквално за всяка дума) -
тя е брюнетка, ама той искал блондинка, тя е пълна, но той искал слаба, тя работи, ама той искал домакиня.
И така до безкрай - понеже на голяма част от мъжете не им стигат силите да хванат жена която желаят, хващат която падне и почват да си я "моделират".
Скрит текст:
Докато мислех над този социален феномен за момент си казах:.
"А уж жените сме били кофти защото сме искали пари? А мъжът само може да те накара да сложиш силикон, да развиеш анорексия, да те напълни с комплекси защото жените, които иска не са му по джоба?"
Като се замисля май второто е по-лошо.

Бъркаш двата щата Ариел.

Мъжете не си избираме жени за да ги променяме. Избираме си такива, които да са вече променени по наш вкус.

Всеки според неговия си.

# 38
Бънди, говорим за това когато мъжът няма избор и хваща, която и да е стига да е жена.
И като види, че тя не е копие на "Мис Плеймейт" и се почва със забележките и газлайтинга.

# 39
  • Обран бостан ;)
Бънди, говорим за това когато мъжът няма избор и хваща, която и да е стига да е жена.
И като види, че тя не е копие на "Мис Плеймейт" и се почва със забележките и газлайтинга.

Няма такова нещо - хваща се и после вижда.

Виждаме, хващаме се и каквото- такова.

# 40
Ако имаш избор, ако не след стабилно количество алкохол "всяка ставала" - и това не са мои дума чувала съм го от доста мъже.

# 41
  • Обран бостан ;)
Ако имаш избор, ако не след стабилно количество алкохол "всяка ставала" - и това не са мои дума чувала съм го от доста мъже.

За веднъж - да.

# 42
Значи сещам се за онзи филм с Бандерас- "La piel que habito", където Бандерас (хирург) залавя мъжа, заради когото дъщеря му се самоубива, прави му цялостни операции или иначе казано превръща го в жена и го прави своя любовница. Ами бая пари и време си трябват Simple Smile))

# 43

Няма такова нещо - хваща се и после вижда.

Виждаме, хващаме се и каквото- такова.
Говори от свое име само.

# 44

Искаш да кажеш, че преди да се хване с нея, не е забелязал ли, че не е копие на "Мис плеймейт"?

Общи условия

Активация на акаунт