Отговори
# 15
Аз мисля че тук съм писала в някоя тема. На моя добра приятелка един и се беше самопредложил за гадже с довода, "не си много привлекателна и едва ли друг ще те хареса" ( нещо подобно беше). Тя естествено станала и си тръгнала. На всичкото отгоре, казаното не отговаряше на истината. Тя никога не е стояла без мъж до себе си и е харесвана жена.

# 16
Аз мисля че тук съм писала в някоя тема. На моя добра приятелка един и се беше самопредложил за гадже с довода, "не си много привлекателна и едва ли друг ще те хареса" ( нещо подобно беше). Тя естествено станала и си тръгнала. На всичкото отгоре, казаното не отговаряше на истината. Тя никога не е стояла без мъж до себе си и е харесвана жена.

Ама разбира се! Как да откажеш на такова предложение? Ужас! Всеки път когато си помисля, че мъжката простотия не може да ме изненада се появява нещо подобно. Че и самоуверен глупака!

# 17
Въпроса е в заглавието на темата.
Много често сме говорили за хипергамията при жените, но това тук е друг вид феномен, за който май въобще не се говори.
Мъже, които се женят от "удобство" (директна връзка към темата на happy doc) и после започват усърдно да променят жените си по начин който си пожелаят - само ще дам пример (не се хващайте буквално за всяка дума) - тя е брюнетка, ама той искал блондинка, тя е пълна, но той искал слаба, тя работи, ама той искал домакиня.
И така до безкрай - понеже на голяма част от мъжете не им стигат силите да хванат жена която желаят, хващат която падне и почват да си я "моделират".
Докато мислех над този социален феномен за момент си казах:.
"А уж жените сме били кофти защото сме искали пари? А мъжът само може да те накара да сложиш силикон, да развиеш анорексия, да те напълни с комплекси защото жените, които иска не са му по джоба?"
Като се замисля май второто е по-лошо.

Е, как ще те накара мъжът да сложиш силикон и пр., след като нямаш пари, а той също няма пари? Не се случва никакво моделиране в този аспект. Живеят си/правят секс с грозните, дебелите, плоските..., но въздишат по хубавите/с корекциите в социалните мрежи.

Жените и те, може повечето да искат някой с пари, ама не за всяка има мъж с пари. То затова и един мъж с пари обикновено го ползват няколко жени, къде паралелно, къде последователно.

Общо-взето и двата пола в един момент осъзнават, че получават това, което заслужават, и мирясват.

# 18
А, то нищо чудно и кредит да теглят за тая цел. Не бих се изненадала. Всякакви луди и прости има.

# 19
А, то нищо чудно и кредит да теглят за тая цел. Не бих се изненадала. Всякакви луди и прости има.

Именно. Може да няма какво да ядат, ама точно за това ще изтеглят кредит.
За такива комплексари най-важното е външният вид на половинката им, който показват пред света.
После ако жената ги зареже защото не иска да си слага хиалурон в устните и екстеншъни то тя автоматично става лоша и луда, а той милият пак е жертвата.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 09:17 от Arielle

# 20
Според мен обратното е по-срещано. Нали има израз - жените се омъжват, надявайки се да променят мъжа; мъжете се женят, надявайки се жената да остане същата. 😁

# 21
Абе те тези с корекциите не е задължително и след тях да са красиви. Нямаш ли си го по рождение каквото и да правиш като си крокодил си крокодил. Няма да забравя никога една случка. Бяхме в заведение с мои приятели и мъжа ми. На няколко маси срещу нас влезнаха мъж и жена. Мъжа страшен красавец, направо от списание, над 1.90 висок, личаха си мускули и зеленоок с черна коса, а жена му ниска колкото мен с 3 пъти по голямо дупе и трътлеста, в лице невзрачна, но мъжа и я милва по косата и и се радва и той храни децата. Бяха с 3 деца. Едната ми приятелка се изказа веднага " ей гледай красивите мъже с какви жени се хващат, а аз съм сама". Моя мъж направо се потресе и и каза " какво да направи човека жена му е родила 3 деца, да я остави защото е напълняла ли? Ти си гледай характера и си прецени защо си сама". Ами прав беше мъжа ми.

# 22
Злодеида, ако този съпруг и баща красавец беше повърхностен, да щеше да я зареже ако тя откаже да влезе във форма или да тръгне на фитнес.

# 23

Именно. Може да няма какво да ядат, ама точно за това ще изтеглят кредит.
За такива комплексари най-важното е външният вид на половинката им, който показват пред света.
После ако жената ги зареже защото не иска да си слага хиалурон в устните и екстеншъни то тя автоматично става лоша и луда, а той милият пак е жертвата.

Теглят кредити да, може да се уверите в коя да е тема или група за мамо пластика, ринопластика и пр., ама обикновено ги теглят не тормозени от мъжете си жени, а по-скоро от типа жени, които го приемат за някаква инвестиция или възможност с подобрения да се доберат до платежоспособни мъже.

# 24
То си е даже правило това с красивия мъж 10/10 и жената до него, с "по-нисък рейтинг"/ така да се каже.

Ако за моделиране се приема и съобразяването с афинитетите на другия, мисля че на хартия много народ не се съобразява, но реално съм виждала много малко жени, които да не се съобразяват с мъжа си, аз включително. Ами човека не харесва ярко червило и аз си го нося на работа и по излизания с приятели/приятелки. Не съм се спряла обаче, това е разликата с моделирането.

И сигурно още много неща мога да се сетя, които са в зоната на компромиса.

Същинско моделиране ми е когато мъжът натиска нещата да се променят в самата жена. То се прави с разпознаваеми модели обаче и от едни години нататък, една жена трябва да умее да ги отбива. Ако я кара да се засрами или да се "усети" или да се сравнява, да гледа тоя и оня, да мисли какво щели да кажат хората , да коментира с възмущение или присмех - такива работи, много е досадно и не трябва да се толерира. Може да са малки неща, направил физиономия, като видял еди каква си рокля - но то си е знак, че се пробва да манипулира.

# 25
  • София
Жените по-често искат да моделират мъжете и го правят. Но има и друго нещо. Жените сме по-адаптивни и гъвкави, и по-често се нагаждаме към семейството и средата на мъжа. Много по-често ще се види успешно нагодила се съм по-високата класа на мъжа жена, отколкото обратното. Познавам жени от скромен произход, без особено образование, които в годините се развиха много покрай по-високата класа на мъжете си и нямам предвид мутреси и пари, а наистина по-висока класа като произход и образование. Не съм забелязала мъжете им да ги притискат, просто се получава с времето.

# 26
  • София
Има и мъже, които биха зарязали жената, когато от сладък миньон стане "глиган в анцуг", понеже е родила няколко деца или има здравословни проблеми. Свестните си обичат жената, дори и да не е в най-добрата си форма.
Аз самата след всяко раждане изглеждам поне година зле. И при бременностите не съм първа красавица. Много усилия ми коства поддържането на добра форма, но го правя за самата мен. Съпругът ми има късмет с добра физика и изглед на доста по-млад. Представям си какво са си мислили хората, особено при последните ми 2 бременности, когато вече бях и на 40+ (почти 50 с последната).

Сетих се за съседка, която точно кредит изтегли с идеята да си намери нов и "подходящ" мъж. Преправи си всичко, което се сетите. Хвана си богат и успешен мъж. Не му пука за това, че тя е инвестирала във външност. За него е важно да готви, да чисти, да мие, изобщо домакинската част, че да му било уютно. А тя не беше пипала домакинство и не си го представяше така. Очакваше пътешествия, ресторанти, тоалети. Ама вече е на 50 и стои, нищо че изглежда много добре и я заглеждат много мъже, вкл. доста по-млади. Сега се учи да шета.

# 27
Въпроса е в заглавието на темата.
Много често сме говорили за хипергамията при жените, но това тук е друг вид феномен, за който май въобще не се говори.
Мъже, които се женят от "удобство" (директна връзка към темата на happy doc) и после започват усърдно да променят жените си по начин който си пожелаят - само ще дам пример (не се хващайте буквално за всяка дума) - тя е брюнетка, ама той искал блондинка, тя е пълна, но той искал слаба, тя работи, ама той искал домакиня.
И така до безкрай - понеже на голяма част от мъжете не им стигат силите да хванат жена която желаят, хващат която падне и почват да си я "моделират".
Докато мислех над този социален феномен за момент си казах:.
"А уж жените сме били кофти защото сме искали пари? А мъжът само може да те накара да сложиш силикон, да развиеш анорексия, да те напълни с комплекси защото жените, които иска не са му по джоба?"
Като се замисля май второто е по-лошо.
Попадала съм на такъв мъж.Правила съм тази грешка да променям нещо в себе си,което беше грешка,защото след това се намери второ,което да иска и трето.Тогава казах,че няма да стане и той си би камшика.Живееше с нагласата,че е най-добрият и перфектният.Постоянно наблюдаваше другите и коментираше кой как може да живее така,имало и по-добри начини,които те трябвало да ги изпълнят.Когато се опитах да му обясня,че всеки има свой път,който е индивидуален за всеки му,понякога такава намеса не е правилна,не знаеш какви последствия може да има след това,не можеш да налагаш на другите как да живеят и той се обиди.Ако те застрашават финансово,физически или психически-махай се оттам.Ако не,не одобрявам такава дребнавост.На друга приятелка,т.н.кандидат за сериозна връзка беше с нея един месец.Показваше,че има сериозни намерения към нея:почти всяка вечер и ден я канеше да му гостува,правеше планове да ходят на море заедно,на коледните празници на някоя хижа.Знаеше,че в момента работи на половин работен ден без договор за сега,но печели добре,плаща си осигуровките,няма кредит,има дом,който след време ще продадат със сестра й,за да може всяка да е отделно.В момента не може,защото майка им създава ядове.Тя заделя пари за шофьорски курс,започнала е да учи закона на пътя и да решава листовки,има си инструктор,след това обмисля да смени работата и дори след тази информация,той я заряза ей така,защото не била на трудов договор,работата,на която е сега щяла да й се отрази и не знам си още какви глупости.Така,че да.Има такива мъже,които се опитват да моделират жената по свой начин и ако не стане,майната й,тя не ставала,ама преди това е ставала,нали?!Бягайте от такива!Чувала съм от познати момчета и мъже да си говорят:"Добро момиче е,ама не се подчинява."Заради това не са в моят списък нито с познати,камо ли в приятели.Поддържайте си се според възможностите ви,не робувайте и не се водете по"модата".

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 10:31 от Dark person

# 28
Но пък странно (примерът на Фивър) да има пари за поддръжка, а заедно с този мъж да нямат пари за чистачка и примерно помощ с готвенето. Че ние, обикновени люде имаме такава помощ.

# 29
  • София
Странно е, но той иска жена му да поддържа, а не помощница.
И парите за външния вид си ги изтегли тя на кредит. Не ги е дал той. Даже може още да си го изплаща, не съм я питала.

Общи условия

Активация на акаунт