Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 20 879
  • 438
  •   6
Отговори
# 360
  • Бургас
Мики,здрави и честити да са ти рождениците! Явно са слушали, щом си им приготвила тези разкошни торти!

Днес сладкото у дома е макарони на фурна и тиквеник! Всичко е без захар, с подсладител. Отгоре не може да мине без мъъъъничко пудра захар, само за красота Simple Smile

# 361
Mikkey, честити да са ти рождениците Flowers Four Leaf Clover. Явно са заслужили прекрасните ти торти и вярвам, че оценяват какво съкровище си имат в твое лице Hug.

Fortuna, това парченце ще го сънувам Yum.

# 362
Мики, честити да са ти рождениците! Здрави и щастливи да са! Heart Eyes
Тортата на кандидат снахата е феноменална, надмина всичките ми очаквания!
Тортата за мъжът ти не и отстъпва, обаче. Изключително елегантна!
Нашите мъже наистина се оказаха родени на една дата Simple Smile

Показвам и аз какво направих за празника вчера. Помните условието.. да е красива(заради мен) и здравословна(заради ММ). Grinning

Скрит текст:
Най-долният пласт е от сурови бадеми, фурми и поръсен със замразени малини.
Зеленият е от авокадо, агаве, сок от лимон и кокосово масло.
Лилавият е от къпини, агаве, сурово кашу, сок от лимон,  кокосово масло, щипка сол и ванилия
Финално поръсих цялата торта с лиофилизирани малини и безсолен шамфъстък.

С остатъците направих една индивидуална мини торта

разрез

Разбира се имаше и здравословно предястие Grinning

Скрит текст:
Канапето е хлебче от бадемово брашно, котидж, яйца, бакпулвер и сол.

Да не мислите, че съм приключила, обаче... сега ще приготвям почерпката за колегите в офиса. Sweat Smile

# 363
  • Euskal Herria
Мики, vox, да са ви здрави рождениците!
Много ми харесва всичко, което показвате!

# 364
Уау, vox, прекрасна торта! Много е красива! Браво! 👏Честит рожденик, да е жив и здрав!

2в1, благодаря. 🤗

# 365
Мики, vox

Честити и здрави да Ви рождениците!

А тортите са разкошотия!

# 366
  • под тепетата
Аз само едно ще кажа - водолеите ви си заслужават красотите, които им приготвяте с фантазия и любов!
ПП - чакаме и почерпката за колегите, да и се насладим виртуално!
Тез мишоци ме усмихнаха яко!

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 12:20 от bilqna_69

# 367
Честит рожденик и на теб, Vox, да ти е жив и здрав! Разкошни торти и предястие!

# 368
  • Бургас
Аууууу! Браво Vox !!! Много елегантни торти! И здравословни най-вече! Ядеш без угризения! Simple Smile
Да ти е честит рожденика!

# 369
Ох, аз ям и другите без угризения, karzz Simple Smile, обаче напоследък не ми остава време дори за по-елементарно домакинстване, камо ли за торти...Ако някой ми направи (не купи), няма да откажа, ама ММ се помайва, не ще да се учи. Брат му обаче усвоява и ето днес ми иска рецепта за тарталети - поне него ще уча с удоволствие.

# 370
  • софия
Оползотворих и последната кутия маскарпоне, която имах. Сан Себастиан по рецепта на Мики. Божествен. Като никога спазвах рецептата съвсем точно и като продукти, и като указания за приготвяне (малко ме беше страх от Т на печене и времето, но реших, че ще се доверя.)

И едни линцери, които се получиха груби и дебели. Правих по рецепта на приятелка. Когато ни е черпила, бяха страхотни. При мен тестото стана доста твърдо, помислих, че не трябва да е така, но пак следвах точно рецептата. Следващия път ще ползвам форумната рецепта - тази на Наталина.

# 371
  • Euskal Herria
Като поемат от сладкото, линцерите ще омекнат.
Единственото предимство на влагата при нас е, че няма нужда да търся начин да омекотявам, когато правя сладки. Още на следващия ден всичко е меко - и меденки, и бисквитки, и др.
Времето е ужасно днес, затова от сутринта съм много продуктивна в кухнята - и торта, и мъфини, и тутманик... И оше два сладкиша съм планирала, ама за днес затварям сладкарския цех. Simple Smile

# 372
  • Стара Загора
Честит да е и твоят рожденик, vox! Разкошна торта, и красива и здравословна! Когато аз правя десерти без захар и брашно обикновено не успявам да докарам хубава визия, но твоята торта е 🔝

# 373
  • Бургас
Янче, да ни покажеш вкусотиите!

# 374
Vox, то риба не остана за избиване, изби я всичката, първо със саксийките, сега с тази здравословна разкошотия😍😍😍🙏🏆🩷 как ги оформи така равно в сърце думи нямам🙏😍

Звънче, чийзкейка се е получил страхотен🤤😍

Янче, показвай не се крийй!❤️

Общи условия

Активация на акаунт