Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 8 542
  • 253
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Пак съм аз - да ви информирирам, как се развиха нещата - от двете оплодени яйцеклетки днес на 6ти ден едната успя да стане бластоцист, 5СС. Ембиологът каза, че хич не изглежда добре, но му е взел биопсия и казва, че си струва да я направя, защото щяло да ми даде яснота, какви са хромозомните аномалии.

Съжалявам за развитието, но пак от 2 годни яйцеклетки да си направите ембрионче, пък макар и не перфектно не е лош резултат. Това ви е и първата стимулация. Ако е генетично здраво си имате шансове. Все пак както казват момичетата - грейда е beauty contest и въобще не значи нищо. Онези дни четох по форуми в чужбина и reddit точно за грейдовете и останах с впечатление, че точно силните грейдове АА, АB, BA дават най-много фира генетично, а ембрионите с BB, BC, CB, че дори и CC, ако се окажат генетично здрави имат по-голям шанс за имплантация от по-висок грейд, но не тестван ембрион. Ако можете да си позволите му направете PGT и стискам палци да е генетично здравичко. Ако не - стискам палци за по-добри резултати, ако обмисляте следваща стимулация.

# 181
Е, с леко нежелание, но ще платя и за PGT, ембриологът не ми даде надежди, че има шанс да е генетично здрав този ембрион, но каза, че ще е полезно да разберем, дали преобладават тризомии или монозомии. Щяла съм да имам и консултация с генетик. След нея вече ще му мисля, дали има смисъл да продължавам да се боря.

# 182
Тирамису, CC не е хич добре на вид, но пък аз с моите масово оценени 5AB.. с по 3 хромозомни грешки едновременно.
В случая ако имате резултат от само един ембрион няма как да се извади някакви генерално заключение си мисля. Трябва да са 2-3 поне, че да се хване някаква линия.
Ние следихме при нас дали не се повтаря грешка някаква, но резултатите бяха като българска чиния, минала през шведската маса на хромозомните аномалии.

# 183
тирамису не го отписвай съвсем. Моя най-хубав ембрион с топ морфологично качество се оказа с тризомия, а в момента съм бременна с "нетолкова хубав" (не мога да ви кажа грейд), но генетично здрав.
С д-р Сенкова сме си говорили, че е масово най-добре изглеждащите ембриончета да дават генетични дефекти, а "по-грозничките" да за здрави и да се имплантират.
Стискам палци да е здравичко! Flowers Four Leaf Clover

# 184
  • София
Както са писали и другите не губи надежда. Дано е генетично здраво ембриончето. Simple Smile

# 185
Не знам дали е масово да дават те грешки, просто тях по-често ги тестват. Все пак е скъпо изследване, затова оттам започват. Но трансфер също струва пари, освен това и време, надежда и (за мен) психична и емоционална стабилност и енергия. Парите така или иначе ще бъдат похарчени, поне време да не се губи.

А казаха ли какво значение би имало дали са тризомии или монозомии, ако така се окаже?

Все пак стискам силно палци ❤

# 186
Аз се включвам с очакване на МЦ... нямахме кой знае какви опити... очаквам лелката .... гърдите ми са като балони ..... други симптоми нямам ... чудя се дали да се изкуша сутринта да препикая един тест преди работа..... 🙄 не влагам големи надежди де...

# 187
Тирамису, стискам палци това ембрионче да изненада всички и да е вашето бебе. Четейки, направих асоциация с приказката за Грозното пате. Защо пък да не се окаже вашия лебед ❤
Аз се разписвам с цикъл точно на 28 ден. Ще го отбележа от утре, че тръгна колебливо.
Успех на всички!

# 188
Здравейте! Моля ви, извинете ме, ако въпросът ми не е за тук, и ме насочете къде мога да го задам. 🙏
Бихте ли ми дали насоки – може ли съпругът ми да си направи спермограма където и да е, а след това да я занесем на друг лекар за преглед и мнение?
Правим опити за бебе от около година и мислим да започнем с изследвания. Колебая се също между д-р Шефкетова и д-р Явор Малинов и ще се радвам на мнение.
Благодаря предварително! 🤍

# 189
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравей, Ailinblubeva - повечето клиники са окей със спермограма правена другаде, но не "където и да е", защото се смята, че не е достоверно навсякъде. Съветът ми е да проучиш къде са по-сериозните места за това изследване. Няма задължение да направите спермограмата в клиниката, в която ще се лекувате, просто е важно да е на свястно място направена.
За споменатите лекари нямам лични впечатления и не мога да помогна.

# 190
Здравей, Ailinblubeva - повечето клиники са окей със спермограма правена другаде, но не "където и да е", защото се смята, че не е достоверно навсякъде. Съветът ми е да проучиш къде са по-сериозните места за това изследване. Няма задължение да направите спермограмата в клиниката, в която ще се лекувате, просто е важно да е на свястно място направена.
За споменатите лекари нямам лични впечатления и не мога да помогна.

Благодаря! А мнения за добри места, където може да се направи дали имате?  Например в Надежда?

# 191
Здрасти Ailinblubeva, приятелят ми е пускал преди години във Вита, а последните два пъти в Щерев и в Адела клиник, като за Адела мога да кажа, че са малко по-бавни в изготвянето на резултатите, но по-подробна спермограма не бяхме виждали и двамата.
Ако не ме бърка паметта, в Щерев спермограмата му беше излезнала на самия ден или максимум на следващия.
За Надежда не мога да кажа, но със сигурност може да пусне и там Simple Smile

# 192
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мъжът ми е пускал в клиниката на Владимиров също, че е близо до нас, до парк Студентски - Инвитро клиника София се води. Бързо излезе резултатът.

# 193
Най за предпочитане е да е в репродуктивна клиника. Мъжът ми е пускал във Вита и в Надежда, като нямаше особена разлика в информацията, която носят.

# 194
  • Sofia
Ailinblubeva, първата, която пускахме още преди 4 години беше в Афродита. Бяха ни я препоръчали тогава познати, които правиха инвитро там, но не ни хареса, че нямаха уролози, с които да се консултираме. Решихме да търсим вариант, в който на едно място има репродуктивни, добра ембриология и андролози/уролози с които да си направим консултация. От тогава правим всичко в Надежда. И двете клиники в които сме пускали показват един и същи проблем (проблеми в морфологията с еднаква стойност), така че са достоверни.

Общи условия

Активация на акаунт