Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 8 858
  • 261
  •   4
Отговори
# 240
Момичета, пазете се с тоя грип, че е ужасен. Аз съм в потрес. След всички изпити през ноември/декември лекарства за стимулация и таймиране качих 4кг, но продължавах да се чувствам подута, изморена, сърдита и тн. Просто се усещах, че не съм аз. Вчера си пуснах изследвания и бам  супер кофти резултати. С едничкия крак съм да направя диабет. Та, ендото ми изписа Глюкофаж, отделно хранителен режим, а аз от началото на годината така или иначе си започнах да тренирам. Е, имам да свалям едни 10кг, но супер съм се амбицирала. Отделно,че през август сестра ми ще се омъжва, та и ето ми го другия стимул да вляза във форма.
Някоя от вас има ли ИР? Какво приема, тренировки, режим? Някакви съвети имате ли? И най-вероятно това е една от причините да не идва при нас щъркела…

# 241
  • На изток от Ада
Аз подиризирам и климатиците.
Вчера бая ме боли.
Днес излизах до дм . Изсмуква 3 4 бонбони и съм ок.
Проверявам....

# 242
Нани, тези хормони не са нормални на 3-ти ден от МЦ или 2-ри, не знам точно. Особено този ФСХ, дето е в небето. И аз съм имала ЗФ, даже по два, но такова чудо. Повтори ги пак в друга лаборатория , ако имаш време. Ако пак излязат високи се мисли за АМХ, за да видиш дали не е изчерпан резерв, хипофизата, тя може да обърка работата на хормоните, рядко, но може да има и генетична причина. Колко ти е АМХ, по колко антрални Ф имаш ?
Някакви симптоми напоследък имала ли си?
Да си изкарала нещо?

# 243
Firemama, аз съм с ИР. От началото на май миналата година съм яко по тренировки, от края на май до края на август бях и на 2.5 мг Мунджаро. Свалих до декември 25 кг, но сега след Коледа и НГ си мъкна едни почти 3 отгоре, които не мога да смъкна само с тренировки, защото спрях да ходя толкова много. Малкия е стъпвал точно 6 дни на градина от януари и не мога да си правя редовните 15-20 хиляди крачки на ден.
За момента не приемам нищо след Мунджарото, защото съм с КЗ 4.5 и инсулин 6 и ендокринолога ми ми каза, че нямам нужда от нищо вече.

# 244
Аз подиризирам и климатиците.
Вчера бая ме боли.
Днес излизах до дм . Изсмуква 3 4 бонбони и съм ок.
Проверявам....

И ние сме на климатици, но нямаме такива проблеми.
Вземете си овлажнител на въздуха, нашия е на Филипс и съм страшно доволна.

# 245
  • На изток от Ада
Да трябва да взема.
Ние сме от скоро с климатици

# 246
По повод тия неразположения, които не са баш разболяване, а срещане с вируси - Ежедневни промивки с физиологичен разтвор на носа и гаргари препоръчвам аз. Ползвам преди сън едно гелче - Tonimer - много приятно овлажнява лигавицата на носа за през нощта. И другата хитачка - локални пробиотици за устната кухина. Аз си взех на Now с BLIS K12 (конкретен щам). Смучат се, с вкус на ягодка Sunglasses

# 247
Firemama и аз качих доста покрай приема на Програф и Преднизолон. Нормално си е май за кортикостероидите това, както и повишаването на кръвната захар. Аз от 64.5 бях станала към 67.5 и това само за 2 седмици прием. След като ги спрях свалих 1 кг. задържана вода и за месец и нещо, със зор още килограм. Не ми се беше повишила кръвната захар, за инсулина не знам не съм го изследвала след приема, но поне според лекарите с които съм говорила, това са си чести странични ефекти.

# 248
Здравейте Simple Smile чета ви редовно, но май не съм се включвала до сега. Накратко за нашата история - имам 3 бременности (2 от инсеминации и 1 спонтанна) и трите завършиха със задържан аборт в ранна седмица. За това се насочихме към инвитро и pgt, от което имаме еуплоидни ембриони, които ни чакат за трансфер. Репродуктивният лекар предложи биопсия за имплантационен прозорец, но каза ние да вземем решението, дали да я правим или да действаме направо с трансфер на медикаментозно регулиран цикъл. Бихте ли дали препоръки, мнения, опит, дали си заслужава тестът за имплантационен прозорец?

# 249
Соул, браво на теб, че си постигнала такова отслабване. На правиш толкова много крачки на ден🤷♀ аз от 8 до 17ч съм залепнала на стола в офиса. Едва от НГ тренирам вкъщи, но грааам не съм се сетил да си сложа смарт часовника да ми отчете колко крачки правя🤦♀.  Аз тепърва почвам да се уча как да го предотвратя тоя диабет. Имам огромна воля и желание да вляза във форма и това лято най-накрая да сложа бански на половинки🏖

# 250
Здравейте Simple Smile чета ви редовно, но май не съм се включвала до сега. Накратко за нашата история - имам 3 бременности (2 от инсеминации и 1 спонтанна) и трите завършиха със задържан аборт в ранна седмица. За това се насочихме към инвитро и pgt, от което имаме еуплоидни ембриони, които ни чакат за трансфер. Репродуктивният лекар предложи биопсия за имплантационен прозорец, но каза ние да вземем решението, дали да я правим или да действаме направо с трансфер на медикаментозно регулиран цикъл. Бихте ли дали препоръки, мнения, опит, дали си заслужава тестът за имплантационен прозорец?

Не съм правила, но и не възнамерявам. Няма никакви твърди научни доказателства, че работи това изследване, а и има кратка давност, която така или иначе е под въпрос дори да се повторят условията за провеждането му.

# 251
Нахълтвам че сега откривам темата.firemama,на глюкофаж съм от доста време,има си странични ефекти,както ги описвате. Трябва ендото да пусне един хормон,който показва резерва при жените,поне по спомен така ми обясняваше нещо. С ИР просто трябва особена воля.

# 252
  • На изток от Ада
Аз съм с ир. Лек. Първо бях на моя диета без ориз картофи хляб. Тестени . Сладко  ... пооправих го 2.84 хома индекс.
Сега се поотпуснах пиех берберин или инозитол. И станал 2 19 хома индекс.
Тук имам повече движение,  че две г бяхме в село.

# 253
Стайл, най-вероятно имаш предвид Анти-мюлеровия хормон. Изследвала съм го преди 3-4 месеца и окей за възрастта ми.
Аз забравих да питам ендокриноложката какъв инозитол мога да взема да пия🤦♀
Ще ми препоръчате ли такъв, който има ефект от приема му.

# 254
За щастие съм хоум офис, което не значи че се шляя безцелно по цял ден де, но целенасочено излизам между 12:00 и 13:00 и ходя до откат, а хапването ми се случва след като се прибера от “обедната почивка”. 😁 Сутрин ставам около 05:30 и тренирам от 06:00, за да имам време преди малкия дзвер да се събуди и после го водех пеша на градина, което ми е 15 мин ходене в посока и допълнително натрупвам крачки. За съжаление откакто почна болнавия период от преди Коледните празници нито ходя толкова (имам по 6-7-8 хиляди крачки на ден), че малкия се изморява бързо (още няма 4 години), нито успявам да стана всяка сутрин толкова рано за тренировка.

Общи условия

Активация на акаунт