Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 7 860
  • 220
  •   2
Отговори
# 210
Някоя от вас да е имала подуване на корема след инвитро, след хранене? След отрицателния тест и спиране на всички лекарства ми дойде и коремът ми беше плосък - в края на ноември. След следващия цикъл обаче, след ядене се подува. Като стана сутрин си е плосък. Не консумирам лактоза, глутен. Храня се високопротеиново. Нямам болки. Пия доста добавки, ама аз ги пиех и преди опита.

# 211
  • Be realistic - plan for a miracle.
Зависи какви медикаменти си приемала - аз съм имала подобни ефекти от прогестерон и кортикостероиди.

# 212
Зависи какви медикаменти си приемала - аз съм имала подобни ефекти от прогестерон и кортикостероиди.
Какво ли не. Преднизолон, Естрофем, Дуфастон, Циклогест, Аспирин, Фраксипарин, Дузофарм. Пих ги след пункция за свеж трансфер и после след него. Кажи, речи 15 дни.

# 213
От тях е вероятно.
Организмът се чисти различно време, но минимумът е три месеца...
При мен отне година, през която подпухналостта си стоеше. Така ми влияе кортикостероида, особено в комбинация с естрофем и прогестерон...

# 214
От тях е вероятно.
Организмът се чисти различно време, но минимумът е три месеца...
При мен отне година, през която подпухналостта си стоеше. Така ми влияе кортикостероида, особено в комбинация с естрофем и прогестерон...
Ужас. Даже в началото мислех, че яйчниците ми са се възпалили или уголемили. Доста е неприятно, особено като си на работа и ти се иска да се разкопчееш.

# 215
Да, това е нещо, което е много неприятно по тоя път - изкуственото подуване/напълняване, което почти не подлежи на контрол и което се случва на огромна част от жените.

# 216
А какво ядете по време на инвитро? Има ли храни, които избвягвате?

# 217
За мен лично нямаше никакво значение какво ям и преди, и след за подпухването.
Иначе се препоръчва много протеин, много, това по-скоро с цел възстановяване на яйчниците и избягване на хиперстимулация. Повечето момичета приемат на прах в шейкове, за най-лесно.

# 218
Аз си въобразявах, че пиейки кокосова вода се чувствах по-добре (заради електролитите).

# 219
Здравейте, момичета! Правим опити с мъжа ми от около 3-4 месеца и то не последователни, като това ни се събра за година.. От юли месец до декември лекувах инфекции, притеснявам се дали всичко е наред, ползвам лентички за следене на овулацията, та въпроса ми е достатъчни ли са опити от засичането на пика 3-4 дни последователни и за спермограма задължително ли е да се даде материала на място? Благодаря и успех на всички!

# 220
За спермограма може и да занесе материал, но това трябва да се случи бързо, в рамките на 20-30 минути.

Ако не ти варира много цикъла, аз бих се опитала да започна опитите отпреди да засечеш пика. Аз лично съм виждала пик вечерта, сутринта бях на лекар и овулацията беше минала. Тоест, не винаги е ден, два от засечения пик, да имаш предвид.

Общи условия

Активация на акаунт