Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 11 895
  • 361
  •   1
Отговори
# 330
Днес бях на лекар да видя какво е положението след ин витрото. Преди него често правех задържани фоликули, но никога не са търсели причината. Тъпчеха ме с противозачатъчни. От октомври ходя на акупунктура, която трябва да помогне. Установи се, че имам фоликул 15 мм на единия, а другият е чист. Попитах лекарката дали мога да забременея с него, тя отговори, че не е изключено. Циклите ми след ин витрото са нормални, засичам с лентички овулация и точно след 14 дни ми идва.  Овулацията ми се пада на 12-13 ден. Искам да открия причината за тези фоликули и да не се тъпча с химия. Та, някой ако знае, дали с такъв фоликул и овулация по учебник, може да се забременее, да каже. Чувала съм за много такива случаи. Правила съм експеримент и след засечена овулация на следващия ден да направя пак тест, нямам положителни няколко последователни дни.

# 331
15мм фоликул е мъничък още да овулира. Като стане малко по-голям и овулира, естествено, че можеш да забременееш.

# 332
15мм фоликул е мъничък още да овулира. Като стане малко по-голям и овулира, естествено, че можеш да забременееш.
Не трябва ли на ден 2 да няма толкова голям? Този не се ли води задържан? И ако е доминантен, овулацията трябва да е рано. До сега след ин витрото овулациите са на 12-14 ден.

# 333
А, извинявай, не съм те разбрала, че говориш за началото на цикъла. Вероятно е тогава задържан от мисъл цикъл, но е напълно възможно да изчезне в близките ден-два и после да си овулираш нормално. Говоря от личен опит Simple Smile

# 334
Кой ден от цикъла е това?! Може да е тръгнал преждевременно още преди менструацията да е почнала и може рано-рано да има овулация, 6-8 ден примерно. Може и да е ЗФ, макар че ми се вижда дребен. Обикновено са 22-23мм +

# 335
Кенди, задържан, който е започнал да колабира (май не е това българската дума, collapse на английски, ще ме прощавате ама по тези теми се образовам предимно на английски) може да се види на втори ден понякога, ако е бил голям преди това. Но също е възможно да си отиде до края на кървенето. Аз също съм имала такъв случай, в началото на цикъла задържан, след няколко дена готова на старта за овулация, която си беше съвсем нормална.

Но ако е задържан, това лекарката би трябвало да го разпознае на ехографа, вероятно.

# 336
Може, може. В случая гадаем по някаква бегла информация. Лекарят е трябвало да каже какво е най-вероятно, а не да му се хвърля боб после.

# 337
Може, може. В случая гадаем по някаква бегла информация. Лекарят е трябвало да каже какво е най-вероятно, а не да му се хвърля боб после.
Аз го третирам като задържан. И преди съм имала такива, ама ме тъпчеха с Регулон, за да може да се махне и да правя стимулация. В случая почивам от химия и няма да пия нищо. Въпросът е защо се задържа, кой хормон не ми е наред и дали мога да забременея естествено. 😀 Май хич не трябваше да ходя. Бях решила да почивам от лекари, ама пуст хипохондризъм.

# 338
Колко често имаш задържани фоликули?

# 339
След Фемара и Кломифен. Мъчихме стимулации за инсеминации, ама не ми действаха. След първия цикъл след ин витро не отидох на лекар, но сега ми е 4 цикъл.
Вярно ли е, че ако месецът преди пункция пиеш противозачатъчни, после се получават малко фоликули?

# 340
Ако ти е нормален резервът и яйчниците са добре - не би трябвало. Но при намален резерв вече е друго, по-трудно влизат в час след потискане и месеца след спирането може да изглеждат кофти нещата, но мисля на някакъв етап се разбуждат и си работят колкото могат. Аз съм с кофти резерв и категорично отказах да пия, при мен ЗФ се резорбират още преди края на кървенето.

# 341
  • Sofia
След Фемара и Кломифен. Мъчихме стимулации за инсеминации, ама не ми действаха. След първия цикъл след ин витро не отидох на лекар, но сега ми е 4 цикъл.
Вярно ли е, че ако месецът преди пункция пиеш противозачатъчни, после се получават малко фоликули?

Не знам дали е съвсем така това за фоликулите ама привидно със сигурност изглежда така.
След 1.5 месеца на прогестерон и после 3 седмици Декапептил (пак си е потискане някакво). На базовият преглед за инвитро преди да почнем стимулациите се видяха само 5-6 фоликула. Няма да ти описвам колко бях разочарована, макар че док предварително ме беше предупредила да не очаквам чудеса с бройката. Като я питах как само толкова ми беше казала, че ме е предупредила да не се тормозя, че при всички случаи ще са по-качествени. Може би заради това напъна нещата с дози от по 375 единици на стимулацията, ама тия 5-6 до пункцията станаха 16 фоликула и 14 извадени яйцеклетки, като 13 бяха зрели. Със сигурност се будят по-трудно защото повечето не се и виждаха и се появяваха постепенно. Дозите наистина бяха много високи, ама то си личи и при завишеният естроген при мен преди пункция. Просто аз такъв вой бях надала след 1вият преглед, че в крайна сметка е решила да пробва да събуди каквото може. В крайна сметка за да се появят си ги е имало в месечният load, просто са били толкова малки, че не са се виждали и им в трябвало доста подбутване.

# 342
Резервът ми е намален. Преди стимулацията докторът беше казал точно обратното - почивали си. Не знам моите дали се резорбират преди да ми дойде, никой не ме е викал тогава на преглед. Ама ако не се махат, как изобщо да се започне стимулация за ин витро? Над 11 мм не можело, защото задържаният щял много да нарастне също. Имах надежда, че от акупунктурата вече ще се нормализират нещата. Сега ми е тъпо.

# 343
Не се започва стимулация ако не се е резорбирал ЗФ, чака се следващ цикъл. Ако не се махне сам се ползват медикаменти.

Да, яйчниците са неактивни, но при намален резерв има риск по-трудно или бавно да възобновят нормална функция. Това се прилага доколкото знам на жени с добър резерв, иначе лекарите са внимателни.

# 344
Ако има някакъв хамав активен фоликул е добре да се отложи, Арвен. Проверява се дали прави естроген - ако не прави може и да се почне ама аз лично не бих. Чист базов цикъл е за предпочитане винаги.

Общи условия

Активация на акаунт