Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 6 258
  • 225
  •   11
Отговори
# 210
Тоест събира за нейното дете,  ама купува гривна Open Mouth

# 211
Не, за нея събирахме, не за детето ѝ. Тя е болна. Вече не работи при нас, не знам как е.

# 212
  • Варна
Ох, не знам..На химиотерапия беше есента детето. Ще пътуват в чужбина. Не мисля, че ще злоупотреби, големи разходи имат.
Не съм толкова мнителна. Даже като разбрах много се разстроих, сина ми е на почти същата възраст..
Всеки на това място би имал нужда от подкрепа. Никому не пожелавам , разбира се..

# 213
Да си призная поради същата причина като дойде повод да черпя и изтръпвам. Трябва през всеки лично да се мине и да се почерпи, а сме 2 смени. Ако случайно оставя почерпката на бюрото и не изчакам лично да почерпя се започва одумване. Даже съм чувала колеги, че дават пари спрямо това кой колко е почерпил. Нито искам пари, нито да черпя на работа.

# 214
Явно не е била болна.

# 215
  • София
Аз пък за деца не обичам да давам. Защото си има данъчни облекчения, а и ако практиката е да се събират само за деца, без за лични празници, се получава естествена дискриминация.
В някои компании има и бонус за рожденик, но те не са обвързани с кодекса на труда.

# 216
... Трябва през всеки лично да се мине и да се почерпи, а сме 2 смени. Ако случайно оставя почерпката на бюрото и не изчакам лично да почерпя се започва одумване. Даже съм чувала колеги, че дават пари спрямо това кой колко е почерпил. Нито искам пари, нито да черпя на работа.
Все си мисля,  че на днешно време,  повечето са против тази практика, но не могат да се измъкнат от омагьосания кръг - щом са били почерпени, се чувстват задължени да почерпят.

# 217
Аз донякъде се чувствам длъжна да дам, защото почерпката е в обща кухня и дори аз да не се почерпя, просто е неуважително към човека и към другите колеги.

# 218
Толкова ми е неприятно това с почерпката...
 Занимавам се с глупости, щото всички очакват да почерпя.... Ако има на кой да дам пари да вземе каквото избере ще ми е идеално, ама няма. Аз не се впечатлявам от подобни празници, чишит съм си... Тази година навърших 50, по никакъв начин не го отбелязах.

# 219
  • Melmak
За болни колеги винаги давам! Да не дава Господ! Колко колеги загубихме! Последният случай беше колежка, с която хич не се имах. Рак я изяде за 6 м! Беше на моите години. И въпреки че я намирах за ужасен професионалист ми беше много мъчно за нея! За всеки млад живот! И за лечение събирахмд, и на погребението дадохме сума на родителите. Никой не ни е карал, а аз даже не съм вече в тоя екип. Аз пари ще изкарам, 100-200 лв няма да ме бутнат!

# 220
100-200?! Колко човека събирате по толкова?

# 221
  • Варна
Хората отварят и дарителски сметки за заболявания, очевидно е, че не става дума за лечение на грип или ангина и тези лечения особено в чужбина са огромни суми . Ако някой иска и има възможност да дари средства може и голяма сума да даде, може и 10 лв.Колектива е част от живота ти , ако колегите не подадат ръка в такъв момент..то...  Ако не желае някой  - не дава, в даренията няма нищо задължително, колкото можеш и както го / или не го/ чувстваш.

Да не се налага на никой да се лекува от такива болести и да му коства такива суми и да има нужда от дарения..

# 222
  • Melmak
Колкото човека искат и могат. Не е имало фиксирана сума.
Давали сме за лечение на жената на колега, за съжаление жената не успя да се пребори. Пак сме ги събирали без фиксирана сума, но такъв порядък сме давали.

# 223
  • София
И аз бих дала, милостива съм, но не смятам, че колегите са тези, които да събират парите за лечението. Могат да се включат в официална кампания.
Моя близка приятелка почина на 28 от рак на стомаха и майка ѝ ипотекира и продаде всичко, което има.

# 224
За болни хора е едно, винаги ще дам, но за рождени и именни дни вече ми е в повече, особено когато хората те гледат в ръцете колко даваш. Аз по 50 лв. за колега, който си купи чисто нов джип и си ремонтира основно къщата нямам. Моята кола е 25 годишна, а ремонта ни стана вечен. Заплатата ми е 2 пъти по-малка как да отделя 50лв. Колкото по-високо в йерархията е някой, толкова по-голяма сума събират. Еми не!

Общи условия

Активация на акаунт