Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 6 404
  • 230
  •   12
Отговори
# 225
И аз бих дала, милостива съм, но не смятам, че колегите са тези, които да събират парите за лечението. Могат да се включат в официална кампания.
Моя близка приятелка почина на 28 от рак на стомаха и майка ѝ ипотекира и продаде всичко, което има.

Официална кампания? Те тези кампании тук аз не ги приемам като официални, защото са без участие на държавата и институциите. Някакъв краудфъндинг, защото държавата не дава. И при някои призиви за дарения се чудя как не се намират познати да дарят, защото познават хората, а се търси от непознати. Примерно в благотворителност ми е много съмнително как от непознати се очаква да дарят, а на живо никой не се трогва. В този смисъл за мен е напълно нормално колеги, близки, съграждани/съселяни, които познават и държат на нуждаещите се, е да дарят приоритетно пред това да се стискат, очаквайки някакви непознати да дарят.

# 226
  • София
За болест е съвсем различно от лично джамбуре. За колега бих дала винаги.
Макар навремето в държавната администрация да ме хващаха лудите как за лечение на колеги събираме ние, а от бюджетните пари отделят за обеди,вечери, протоколни подаръци и какви ли не простотии, които са в пъти по-скъпи, вместо организацията да финансира лечението. После обаче се изтъпанваха директори да се хвалят как СМЕ спасили човека.
Ама това вече е друго и съм сигурна, че още го има след толкова години.

# 227
  • София
Куку, не ми се влиза в анализи по такава тема, но и аз смятам, че приоритетно трябва да е от самите хора - познати - непознати.
И под "самите хора" визирам това, което съм дала като пример. Не кеш. Както и да е, така или иначе в темата се говори за Джиджи - биджи.
И на мен ми е непонятно защо за човек с по- висока заплата и по- високо е йерархията се събират повече пари. Мазно.ком

# 228
  • SF
Повод за активистките да излязат от стандартното събиране на подаръци. В старата работа шефът ги е водил на ресторант и те пък решават да съберат повече пари, поне колкото да си покрият куверта.
Абе колко ли инструмента има да си пазиш службицата, за които не се сещаме!

# 229
  • Melmak
Благотворителността няма задължителен елемент. Помага този, който иска, може и с каквато сума прецени. Никой не минава със списък, а се оставя кутия или се пращат пари по сметки/кампании.

И понякога с ипотека на всичко пак не стигат. Колегата, чиято жена почина, беше ипотекирал всичко. Вече банките не му даваха пари. Беше в много тежка ситуация, не сме били колеги от вчера и от оня ден. И събрахме някаква сума. За съжаление лечението не даде резултат.
Аз давам редовно пари за кучета в беда, а дори нямам куче. И не ми искат в работата, просто искам да помагам на такива каузи.

За това казвам, че се чудя с какви хора работите. Толкова да се отвращават всички от честването на рожден ден на колега, един да коментира почерпката, друг да гледа тортата домашна ли е…

# 230
За болни хора е едно, винаги ще дам, но за рождени и именни дни вече ми е в повече, особено когато хората те гледат в ръцете колко даваш. Аз по 50 лв. за колега, който си купи чисто нов джип и си ремонтира основно къщата нямам. Моята кола е 25 годишна, а ремонта ни стана вечен. Заплатата ми е 2 пъти по-малка как да отделя 50лв. Колкото по-високо в йерархията е някой, толкова по-голяма сума събират. Еми не!

Мазни хора, много мазни хора.

Общи условия

Активация на акаунт