Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 8 268
  • 290
  •   5
Отговори
# 285
Тези, около мен, си мислят че Бабинден им е личен празник, понеже имали внуци. Изобщо не ги отразявам.

# 286
  • София
На Бабинден и досега честитя на лекарите, които доведоха децата ми на тоя свят.
Никога не ми е хрумвало да честитя на баби, макар да го правя на майтап, щото и аз вече съм баба.
За почерпка никога не ми е хрумвало.

# 287
Аз от собствените си родители и от мъжа в живота ми не чакам подаръци. Ама тъй де, с нахалство към прогрес.

# 288
  • София
Злодеида, Боже, какво е това чудо при вас??? Ако работех в такъв колектив, една солета нямаше да видят от мен. И не, не е, защото ми се свиди, а защото не заслужават.
Как пък ще ми казва някой как да си празнувам празниците и да ме превръща в маршрутка. Че и за софрата за нероденото ми дете се загрижили... Пък и който искал имало начини, а ако не искам? Няма да си търся поводи все пак. Желая ти леко раждане, живо и здраво бебче, а тия ... учителки колежки, много им здраве.

За събирането на пари - не е и до парите, а до принципа и за мен. Не дължа обяснения как ще си харча парите, ако искам - ще дам, ако не искам - ми няма. Но не приемам и друго - при ротация при събирането, ако такава е уговорката в колектива, някой да ме овиква, защо събирам пари. Ми мой ред е, като не искаш - не давай. Ако ти е много - дай по-малко, ама не ме овиквай. Но съм забелязала и следния феномен: баш тия, дето най-много мрънкат и се тръшкат, баш те са първи на софрата, че често забират и техни приятели от други отдели, щптп имало почерпка. Аз поне съм принципна - ако не давам пари - не ходя на почерпката.

# 289
Такива събирания на пари и почерпушки за рожден и имен ден са удачни за малки, сплотени екипи от максимум 10 човека. В по-големите това е трудно за организиране, изнервящо, а често и безсмислено. Танто за тунто се получава. Особено, ако е свързано с това да ти дадат един гол плик с пари, а ти да оставиш някъде кутия с бонбони - просто няма смисъл от цялата гимнастика.
В предишния колектив, във който бях, имаше и сръдни на тази тема. Защо на еди кой си РД-то се отпразнувало с балони и фанфари като на децата, а на колежката по-семпло. Казах си, добре, че още не са започнали заря да правят, че тогава ще хвърчат фъндаци.

# 290
  • sofia
Злодеида, само не ми казвай, че тези простакеси и селски тарикати  са учители.
Последните 4-5 години съм участвала в организирането на учителски обучения и разни други дейности свързани с училища.. в цялата страна....бедна ви е фантазията колко прост народ има сред това съсловие.
Както има и читави, но някак си другите изпъкват.

Общи условия

Активация на акаунт