Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 7 780
  • 272
  •   8
Отговори
# 255
В нашето училище от сега говорили дали ще почерпя за бебето. Аз още нито съм родила, нито ми наближава термина, нито знам как ще мине всичко и дали ще мога да се занимавам. След като родя едва ли ще ми се пътуват 50 км. в посока (толкова далече е училището) и едва ли ще ми се занимава с приготовления, те на кутия бонбони и сокове изпратени по куриер не са доволни. Искат домашно месени питки, баници, пържоли и т.н.т и лично да им сложиш маса.

# 256
На тия такива питки бих им омесила... айде да не казвам.

# 257
И баналната фраза "който има желание намира начин"

# 258
Аз миналото лято се паднах дежурна с една от активистките. Детето ми има имен ден на 15 август, а на 16ти рожден ден. Ми бях на работа и двата дни с тази, само аз и тя в училището. И двата дни взех по едно кафе и по един  сладолед на мен и на нея.Така ме е оплюла пред други колеги каква съм била скръндза и как не ме било срам да почерпя толкова малко. След време аз повдигнах въпроса и попитах за нас двете какво трябваше да нося и се оказа, че можело по един обяд някъде на обедно меню да почерпя. Аз нямам навика да се храня по заведения и тогава бях на режим и си носех един сандвич с фалшив хляб. Който имал желание намирал начин... Ей такива простащини чух.

Обяд!!!
Тая още малко на спа ще иска да я водиш.
Боже какви жалки хора.

Ох, запомнете на Нарциса думите и си ги запишете някъде. Даже добавям една думичка.

"Никак не  обичам и не позволявам някой да си позволява да разполага с времето и парите ми"

Ако почнат да репликират повторете това с леко втренчен поглед бавно и леко натъртвайте на всяка дума.

# 259
То това са някакви селски тетки, според мен, на които апогея на деня им е да оплюят някой.

# 260
Абсолютно.
Но често колкото и да съм против и на мен ми се налага да ги мъкна тия щуротии.
Една колежка като роди и донесе 4 домашни баници, 4 кутии бонбони,  купища видове купешки сладки и соленки, 5-6 бутилки безалкохолни и 4 торти за всеки отдел.

# 261
И баналната фраза "който има желание намира начин"
В този случай бих изпратила таткото с една кутия бонбони и толкова. Намираш начин, въпреки, че нямаш желание. Satisfied

Леко раждане и всичко да е наред!
Не ги мисли тия кляфки, такива никога и от нищо не са доволни. Винаги ще намерят за какво да те клъвнат и изобщо няма смисъл да ги мислиш.

# 262
  • София
Зло, хич не бих си мръднала пръста за такива. Даже и бобини не заслужават.
Вместо да се вълнуват за здравето ти и за това как да мине по-леко раждането, те софри бълнуват.
Не заслужават.

# 263
Злодеида не е писала в какви отношения е с колежката, която очаквал да я води на обяд, но от написаното не ми лъха на големи симпатии.Та не мога да си представя да отида на обяд само аз и колега с когото не сме близки,ще се чудим какви общи приказки да подхванем и ще го/я чакам да се нахрани.Да ме говорим,че супер нагло да имаш претенции с какво ще те почерпят.
Човека и с една вафла да те почерпи възпитанието изисква да го поздравиш за повода и да не коментираш.

# 264
Аз ако си направя сметката горе долу колкото съм дала за рожден ден на колегите през годината, толкова се връщат при мен на моя под формата на подарък. Горе долу се зануляват нещата, само с почерпката ми излиза реално от джоба, но пък никой не те кара да черпиш с повече от кутия бонбони и нещо за пиене. Ако си направите подобна сметка може да преглътнете по-лесно искането за пари за подарък щом нямате смелост да се заявите директно, че няма да дадете. За мен и второто си е опция, никой не е длъжен все пак. При нас след много мрънканици как сме събирали много пари вече миза няма. Редуваме се в различните месеци различни хора да събираме в зависимост от това колко ти е близък рожденика и ако се падне аз да ги събирам казвам 'който има желание да даде колкото му душа иска". И по 5 лв са ми давали, а някой изобщо не дават - не държа сметка.
Обаче мен ме дразни и обратния случай - колежката, която най-мрънкаше за сумите и първа престана да дава, ако случайно даде за някой (разбирай за шефа), веднага е първа да се напише на картичката и да подарява. Последния път дадохме с обща картичка, не писа всеки свое пожелание - ей голямо цупене беше как не се била вписала в картичката.
Разликата е, че сме малък екип - под 15 души. Мъжът ми е в отдел с 60 човека - там наистина има по нещо всеки ден. Ако работех с толкова хора директно щях да кажа, че давам само за най-близките ми колеги.

# 265
  • София
При нас се черпи със солети и соленки. За 50лв толкоз Joy
По принцип съм на мнение, че човек черпи за здраве, аз включително, но ме учудва как веднъж на никого не му стана неудобно 2 пречупени солети да сложи.

# 266
Да, връщат се, но зависи от метода на събиране.
На едни места имат твърда сума за събиране. Примерно 50 лв и се разпределя между тия дето ще участват.
Беше направено за да няма сърдити, на теб ти дадоха 80, на мен 50.
На следващата работа друго беше. Може да си давал за всички, но вместо да се събере 80 или 100 ти се дават 40 лв. Което е обидно. А ти за годината над 100 лв си дал.
За една колежка така я бяха забравили и в последния момент събраха само от присъстващите и също 40 лв получи. А жената цяла година е давала там за 12-15 човека.
И знае, че на миналия рд на еди коя си е получила 120 като сума.

Кетч, на предишната ми работа където беше твърда сума 50 лв, но традицията изискваше минимум 3-4 пълни торби да донесеш. Демек ние ти даваме 50 лв, ама ти ще напазариш за поне 80 кинта.
Ако е по-малко се почват обсъжданията.

# 267
  • София
За мен въпросът е принципен.
Изобщо не става дума за пари.

# 268
  • София
Не са окей сметчиците колко срещу какво, но прави впечатление, ако минеш за цяло бебе със... снимка. А отсреща да са ти събрали за цял стол, примерно.
Само че при нас е в контекста на тарикати хора, които обичат аванта и затова се дразня. Аз мога да дам и 100лв без повод (ако имам възможност в момента), но за принципа съм способна да се заям и за 20 стотинки.
Когато излизаме всички екипи, едни и същи хора, когато са на масата, парите не излизат и един от горните шефове винаги винаги хвърля до края пари. Вярно, че е с много голяма заплата, ама негова си е. Веднъж ми плато входа за дискотека и веднага исках да му го върна, като изтеглих, той не пожела, но за мен е неприемливо от толкова вечéри, никой от тия хора дори да не е понечил да му даде някаква сума.

# 269
Всички обичаме аванта, но на някои ни е важно авантата да не е на чужд джоб.

Общи условия

Активация на акаунт