Гостоприемство и кой плаща за него

• 4 227
  • 160
  •   11
Отговори
# 150
  • Сф
Хмм, сигурно ще прозвучи още по-самовлюбено, но мисля, че баш харно си им е като ни гостуват те.
Не го приемай те с лошо. Чудно,че не сте забелязали досега, ако наистина се възползват. Още повече казахте, че сте със сходни доходи.

# 151
Нещо друго не разбирам. Защо авторката, въпреки огорчението си, иска да продължи да са приятели? И не ми отговори дали са се срещали след това.

# 152
Тя влезе да се оплаче и нашока канчето на приятелката.
Приятелка.

# 153
На мен в прав текст ми каза една гостенка, че тя у тях никога няма да ни покани, защото ние се стараем много, а на нея не ѝ се получавало и щяла да го мисли цял ден това гости.
Направи ми впечатление това изречение и още няколко други. Съвсем възможно е хората да не са гостоприемни, да не са добри домакини и дори леко да се натоварват от вашия перфекционизъм. Може би дори усещат вашите очаквания за реваншизъм.
Възможно е да нямат финансова възможност и да не искат да плащат вашата сметка.
Както написах по-назад и аз обичам софри, правя засукани ястия със сосове и гарнитури, предястия, разядки и торти. На гостите им харесва, пръстите си облизват. Но сякаш… не се чувстват напълно уютно и разпасано. Grinning Като се съберем в други приятели и изсипят чипс в купа и нарежат малко салам и всички се веселят повече сякаш. Никога не съм очаквала да ме догонват по гостоприемство и да слагат пръстени на салфетките, това са си мои мании, и ако ми кажат да си разделим пицата няма да го мисля.

Допълвам се: този цитат от приятелка лично би ме замислил много и хич няма да го приема за комплимент, за какъвто го приемаш.

# 154
И аз имам резерви да каня гости, които изпипват нещата, все едно са в Черешката на тортата. На мен не ми идва отръки, готвя, слагам маса, ама да измисля украси, пък чиниите да си пасват с не знам кое, пък покривката да е в тон с чашите... не мога просто, нямам усет. И ще ми е неудобно да поканя някой, който ме е карал да ахвам у тях...

# 155
Отишла с подарък за новата къща и детето в града. Но по работа Нямали са супер спешъл уговорка, а – идваме в града, да се видим
За мен тази жена приятелката нито е била готова, нито е искала софри. С този мъж, с това дете, с новата си къща... отбила е номера.
нашата авторка е чакала някакви спешъл посрещания.
Ами, не, всеки си гледа живота.

# 156
  • пустинята Гоби
Като си гледа всеки живота, да не ходи на гости, така няма да се налага да посреща.

# 157
  • София
Направи ми впечатление това изречение и още няколко други. Съвсем възможно е хората да не са гостоприемни, да не са добри домакини и дори леко да се натоварват от вашия перфекционизъм.

Манди, така е, но тогава защо канят? Авторката подчерта няколко пъти, че поканта е била изрична, вкл. за у тях, да видят апартамента, после да се разходят... Не знам, аз мисля, че самата приятелка си е представяла някакъв хубав следобед, но нещо или тя не е съумяла, или мъжът е накиселял и е направил нужното да сдуха всички. И още от това двучасово висене в колата всичко е тръгнало накриво. Но пак - дори за второто ходене (вечерята) домакините сами предложили и сами решили. Куца работа. Случва се де, какво толкова невиждано, само във форума всички са 100% идеални ио валдяват безупречно неловки ситуации.

Grinning Като се съберем в други приятели и изсипят чипс в купа и нарежат малко салам и всички се веселят повече сякаш.

Много вярно наблюдение. Аз си признавам, че съм от втория тип домакини, като същевременно много обичам гости (имам предвид моите близки хора, не съм някакъв хан, пази Боже). У нас е страшна еклектика, някой път ще има засукана манджа и мезета, друг път на кухненската маса ще е връх от вещи и аз ще кръжа и викам по домчадието да си подрежда боклуците, щото иначе всичко отива в кофата и т.н... Спокойно мога да извадя хубаво вино и наследствен кристал и да се окаже, че няма салфетки, та раздавам към кристала парчета домакинска хартия. Но винаги има: музика, изобилие от кафе, задължително месо в хладилника, пълна свобода на словото, че и домашни любимци приемаме. Не се вживявам изобщо с менюта и подредби, но на празна маса гост не мога да търпя (нито аз да отида "с празни ръце" на гости), та между двете крайности импровизирам как дойде и все си прекарваме супер Simple Smile

# 158
Зачетох се в темата. И се замислих:
Трима души- мъж, жена и дете - нямат нищо за ядене в дома си?
Прибират се след разходката (без вечеря в ресторант) и си лягат гладни?
Според мен, домакинята е могла да направи по един омлет със сирене, спагети със сос или нещо друго.
Не вярвам да не е имала нищо за ядене у дома.

# 159
Ами имала е сигурно ама... После трябва да се мие, чисти и продуктите заминават. А така, всичко е точно. Grinning
Аз имам много малко приятели и на всичкото отгоре ми се свидят и не ги деля с ММ, нито пък се занимавам да ям и и пия с техните половинки.
И сме си гостували и на заведение сме ходили и едно кафе сме делили. Ей сега да им се тупна или те на мен, няма да има грам проблем, а само радост.

# 160
  • Сф
Нещо друго не разбирам. Защо авторката, въпреки огорчението си, иска да продължи да са приятели? И не ми отговори дали са се срещали след това.
Нали? Тя цялата тема е странно зададена и с анкета чак, а касае конкретен случай и конкретни хора. Кому е нужно такова доказване не знам. Приятели ,пък се броят залци през цялото време. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт