Съпруга ми не желае още едно дете

• 8 079
  • 342
  •   3
Отговори
# 315
Също според нас нуждата от терапевт се е появила, защото авторката е превърнала живота им в караници и разправии заради желанието и да има бебе. Та ДА, за да запази брака и семейството си този мъж му се е наложило да ходи и на терапевт - аналогично е на връзване и влачене.

И ако всичко това бе история как мъжа е побъркал жена си и застрашил брака си за да има дете от 45 годишната си жена - леле мале какво щеше да бъде.

НЕ си е НЕ! Ако се усеща някакво недотам одобрение към авторката е точно, че не приема, че може да и се каже НЕ. Караниците, терапевта, темата тук, кой знае какво още са резултат от това, че не може да приеме НЕ.

Fever Ray, в предвид написаното  доста катеоричното заключение на терапевта, смяташ ли че са били там да и помага да преживее аборта? Защо се опитваш да вкараш тази нишка - психолог, заради аборт в 4 месец! Всяка трета жена е минала през аборт... че и в по-късни месеци.  И го преживяваме без терапевт и семейни конселации от шамани. Попресоляват се нещата!

P.P. Семейният терапевт не е задължително да има магистърска степен по психология. Образование по педагогика също се приема, за да се получи гетап.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 16:47 от the Дорис

# 316
Авторката е имала фиксация преди аборта, години преди това. Много ясно е написала, че в брака е настъпила криза, защото имат разногласия за броя деца, което е довело до терапевт.

Съгласна съм с the Дорис. В съседната тема девойката не искала деца още, мъжът й иска и почти всички съвети са, че трябвало да я чака, той имал време… Явно жената е тази, която решава колко, кога, дали изобщо и по какъв начин двойката ще се сдобива с деца.

# 317
  • София
Не аз, а авторката написа, че след аборта се е вманиачила и е почнала да го натиска. Преди това е искала, но след това вече е почнала да предлага алтернативи и да го пресира.

Вече кой и как преживява нещата не е част от темата. Явно авторката не е толкова силна и е имала нужда от външен поглед.
Доколко този поглед е професионален, щом посочва виновник, вместо да играе роля на медиатор, е отделен въпрос.

Аз не видях къде прочетохте, че животът им се е превърнала в караници и разправии. Написа, че даже много добре си живеят, изключвайки темата за и против трето дете.
Не видях и мъжът да е ходил насила при терапевта. Може пък той да е инициаторът на "влаченето'.

Манди, нито жената, нито мъжът решава. Това се решава от двамата.
И е трудно да приемеш НЕ, когато имаш неистово желание за нещо. Точно толкова, колкото да приемеш ДА, когато цялото ти същество е против.
Няма прав и крив тук. Единственото похвално е, че търсят път един към друг.

# 318
...Всичко се случваше леко и меко.До преди 3 години. До момента в който аз започнах да коментирам темата за още едно дете.Съпруга ми категорично беше против. Годините минаваха, имаше многократни разговори на тази тема,но той не си промени мнението. Миналата година непланирано забраменях. ....

3 години преди случайното забременяане, тя е настоявала за дете. След него и аборта явно са се появили опциитеза арт и осиновяване. При мъж, който категорично отказва да има 3то дете.

# 319
  • София
Ние можем с дни да анализираме, но май авторката повече няма да се появи.

# 320
Категорично, колко да е категорично, като го е заченал и приел… просто не се е родило.

# 321
Е, то при свършен факт, какво да прави? Все пак и той е участвал, и очевидно не е внимавал достатъчно, та като отговорен човек си поема последствията.
В последствие е продължил да държи на това, че не иска повече деца, вероятно и ще внимава много повече.

# 322
Разбира се. Просто това, че бременност се е случила и тя е била приета от цялото семейство ( мъж и пораснали деца) е било голяма радост за авторката. Казали са на децата си… всички са се готвели за бебе, никой не е емигрирал нещо при новината доколкото разбирам! Абортът е бил тежко преживяване и жената се опитва да се справи със загубата.

Отвратително е това с “влаченето” при психолози, просто нелепо.

# 323
  • Най-красивата страна
Мъжът ти е прав.

# 324
Няма прав и крив тук. Единственото похвално е, че търсят път един към друг.

Въпросът за детето не може да бъде решен наравно ( 1:1), резултатът може да е само победа на единия или на другия. И наистина, няма прав и крив по отношение на желанията, но когато се стигне до реализацията им и равен резултат е невъзможен, тогава решението се взема по целесъобразност и обективни причини.  И ако едната страна не иска да приеме тези аргументи, тогава вече е крива, ако упорства на инат.

# 325
  • София
Въпросът е кой определя целесъобразността в конкретния случай, когато това е субективно?
Ами ако и двамата имат обективни причини?
По-скоро проблемът е след като единият отстъпи, защото все ще се стигне до това, дали точно това няма да провали отношенията им, заради неудовлетвореността на единия да остане без мечтаното дете или на другия да гледа нежелано дете.

# 326
Въпросът е кой определя целесъобразността в конкретния случай, когато това е субективно?
Ами ако и двамата имат обективни причини?
По-скоро проблемът е след като единият отстъпи, защото все ще се стигне до това, дали точно това няма да провали отношенията им, заради неудовлетвореността на единия да остане без мечтаното дете или на другия да гледа нежелано дете.

Е, извинявам се, но не виждам обективни причини за още едно дете. Напротив, виждам много такива против. Нищо субективно няма във финансовите аргументи, възрастта, приемането на детето от другите деца, как ще се чувства новото бебе... "Много ми се иска" не е обективна причина.

# 327
Аз виждам една видимо психически неуравновесена жена вие за "обективни причини" ми говорите. Опазил Господ..

# 328
Мисля, че темата си е за ключ, почнахме обвинения в неуравновесеност че жената искала дете на преклонната възраст от 44 години от съпруга си.

# 329
Мисля, че темата си е за ключ, почнахме обвинения в неуравновесеност че жената искала дете на преклонната възраст от 44 години от съпруга си.

Да, ама:
- вече има две деца
- вече има несполучлив опит
- евентуално мисли за асистирано забременяване
- има несъгласието на съпруга си, най-вероятно подкрепено от финансови и други аргументи, а не просто каприз.

Ми неуравновесеност си е да осъзнаваш и приемаш аргументите, ама да искаш въпреки това.

Общи условия

Активация на акаунт