Съпруга ми не желае още едно дете

• 8 118
  • 342
  •   3
Отговори
# 330
  • София
ЧС, аз не прочетох мъжът да има такива аргументи.
Погледнато през нейните очи - здрави, финансово обезпечени хора (по думите на авторката), фертилни (предвид случайната бременност), не видях нищо за неприемане от другите деца. Явно жената няма проблем и с възрастта си. За разлика от някои съфорумки.
Не знам къде го има това с финансовите аргументи, освен в писания на коментиращи.
Тя надали е ненормална и не може да прецени в какво състояние е семейството им.
Единственият аргумент на мъжа е нежелание да има 3 деца.

# 331
Това е най-нормална жена, потърсила женско общество. Не виждам нищо неуравновесено.

# 332
  • София
Даже е доста уравновесена,щом влиза, чете и си трае.
Други досега да са получили БАН, след като прочетат някои характеристики за себе си.

# 333
ЧС, аз не прочетох мъжът да има такива аргументи.
Погледнато през нейните очи - здрави, финансово обезпечени хора (по думите на авторката), фертилни (предвид случайната бременност), не видях нищо за неприемане от другите деца. Явно жената няма проблем и с възрастта си. За разлика от някои съфорумки.
Не знам къде го има това с финансовите аргументи, освен в писания на коментиращи.
Тя надали е ненормална и не може да прецени в какво състояние е семейството им.
Единственият аргумент на мъжа е нежелание да има 3 деца.

Ами тя защитава своята позиция все пак Wink Но зад посочените от нея аргументи аз поне виждам и скрити послания, типични за мъжете, които или не са изказани пряко, или тя не ни казва. Ако финансите са предимно или изцяло работа на съпруга е нормално нея "вятър да я вее на бял кон" по въпроса. Но мъжете се чувстват отговори и за сега, и за в бъдеще и мислят за тези неща. А и семейният терапевт е отсъдил против нейното желание, а той явно е имал възможност да задава всякакви въпроси.

Аз обаче съм дотук. Отново почваме да защитаваме лични позиции, изградени върху предположения и лични пристрастия и аз не искам да участвам, защото всяка страна в спора всъщност изхожда от личните си виждания (аз имам едно дете, ти пет). Затова те да си правят каквото искат, или каквото успеят, за съм ни при чем.

# 334
  • София
В случая ако визираш мен в изразяване на лични позиции, грешиш.
Аз бях сред първите, които казаха, че не е разумно в нейния случай.
И не, защото съм врачка и прозирам скрити послания, а, защото не може да го накара насила. И тя трябва да си прецени какво и как иска натам.
Пиша в темата, защото вече почнаха много обвинения срещу жената колко е "недобре" и фантазии колко им е кофти семейството.

# 335
  • София
Съгласна съм с the Дорис. В съседната тема девойката не искала деца още, мъжът й иска и почти всички съвети са, че трябвало да я чака, той имал време… Явно жената е тази, която решава колко, кога, дали изобщо и по какъв начин двойката ще се сдобива с деца.

В съседната тема обаче имаше бая мнения, че девойката е добре да ражда млада, да зареже глупостите с развитие и кариера, и да бута няколко години майчинство Wink За мен не опира до пол, не опира до "да" или "не", опира до двама души, които сядат и си претеглят техните си плюсове и минуси, след което взимат общо решение и затварят въпроса. Тук не виждам общо решение, нито затворен въпрос. Струва ми се, че мъжът на авторката иска да живеят в неговия сценарий за щастлив живот след 45, но не осъзнава, че авторката май не намира много щастие в него. Което не прави мъжа лош, но може би и той смята, че неговото "не" е достатъчно, а това видно не е така. Добре е да намерят обща вълна, защото иначе ги чака минимум неудовлетворяваща връзка, ако не и раздяла.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 18:59 от Лъвица

# 336
Аз мисля, че двамата отдавна си добруват някъде на топло, докато ние ги разведохме и фалирахме.

# 337
Лъвица, въобще не са толкова драматични в тази връзка нещата.
Те са много добра и стабилна двойка. Ще си останат заедно и всичко ще е наред. Всеки който е поотгедал децата си и са почнали да отлитат се е сблъскал с криза /емоционална, духовна, семейна и каква ли не/. Не винаги знаем как да реагираме, но винаги е малко плашещо и ни се иска да се върнем в "нашето" семейство назад - мама, татко и дете. Но живота върви напред! Следващата криза е усещането, че остаряваме! И тогава следва втора вълна "да върнем мадостта". Уви в житейския път на човек кризите не са само това, а следват и още и някой са доста болезнени.

В момента авторката има да си изживее момента и вярвам я чакат приятни емоции. Двойката излизайки от основното родителтво ще могат пак да са волни птички с пътувания, приятели, хобита и глезотийки за тях двамата поотделно и заедно. Няма защо да се плаши, че няма дете за гледане и обгрижване. Връщането отново към себе си на 45 - с отрасли деца, без куче и натоварващи ангажименти /например здрави родители/ е едно приятно преоткриване на себе си.

# 338
Аз пък да попитам, големите деца на 21 и 16 изобщо ли нямат нужда от родителска подкрепа, та ги отписахте от картинката? Не само финансова и материална ами и емоционална... Имат ли собствени жилища, завършили ли са образованието, семейни ли са?!?

# 339
Донякъде я разбирам авторката. Майчиният инстинкт е първичен инстинкт. И не винаги се повлиява от разумните аргументи.
Тя сподели, че чувства празнина. Трябва да намери начин да я преодолее, запълни.

# 340
Очевидно не е била накрая на силите си по повод на никого от семейството. Радвам се за жената.

Грижите за възрастни не са само лични или финансови. Без постоянна заинтересованост и контрол, на когото и да се плаща, колкото и да се плаща - не става. А заинтересованост и контрол се плащат с твоята душа и здраве.
Жената има какво да обикне у себе си и тогава ако все още иска трето - да дерзае.

И двете и големи деца се нуждаят от майка, особено това на 16.
Тази жена или има маса свободно време и незает мозък или е някъде в друго измерение.
Нямам предвид, желанието и за трето дете, а отношението и към съпруг, деца и възрастни.
Това не са мои фантасмагории. Видно е от споделеното от нея, ама трябва да можеш, да го видиш.
Случайно забременява, психо-тормоз над съпруга, неособена заинтересованост от тинейджър и пр.

Моля, само отгледали минимум две деца до тази възраст (21 г. и 16 г. ) с жив брак над 23 години и възрастни родители от двете страни, да хвърлят камъни по мнението ми.

# 341
Здравейте.Пускам тази тема, защото ми е интересно мнения и виждане по темата от непознати хора.
Ще ви разкажа накратко историята. На 44 години съм,съпруга ми е на 45 години .
Скрит текст:
Женени сме от повече от 20 години и имаме две прекрасни деца на 21 и 16 години. Живеем в пълно разбирателство.Никога сме нямали разногласия за отглеждане на децата,битовизми...Всичко се случваше леко и меко.До преди 3 години. До момента в който аз започнах да коментирам темата за още едно дете.Съпруга ми категорично беше против. Годините минаваха, имаше многократни разговори на тази тема,но той не си промени мнението. Миналата година непланирано забраменях. Последва голяма радост от моя страна и шок от негова.Но лека-полека той започна да свиква с мисълта.Децата знаеха и бяха ок с идеята.За съжаление загубих детенцето в 4 месец.Последва много труден период за мен.Чувствах се смазана.Започнах наново темата за дете.Предлагах варианти за инвитро или дори осиновяване. Но не винаги беше отговора.Отношенията ни започнаха да се влошават.Стигнахме и до семеен терапевт, който заключи, че проблема е в мен, а не общо н а двама ни.Трябвало да преглътна загубата и да приема неговия отказ.Причините за отказа са му, че сме на възраст, имаме големи деца,родители за гледане и че трябва да се наслаждаваме на свободата си.Разбирам всички доводи, но в мен зее голяма празнина.
В момента сме в приемливи взаимоотношения. Примирие се с неговата гледна точка, но от вътре ми е свито.
Искам да чуя мнения как бихте постъпили, не критики или обвинения.Интересна ми е чужда гледна точка.
Проблемът е в теб. Не бъди егоист спрямо всички и  едно евентуално дете, което ще се нуждае от майка, а не от баба. Когато евентуалното дете бъде във възрастта на пубертета, ти ще бъдеш аха...почти-баба а болежки, особеностите на възрастта (аз сега съм на 50+ и смея да кажа, че изглеждам добре, но докога......) и евентуални внуци от другите ти деца. Недей забравя, че на 50+ вероятността от заболявания и смърт е по-голяма отколкото на 30 и 40. А ако те няма, какво ще прави едно малко дете без майка?!
Мъжът и е прав и приеми факта, че децата порастват и отлитат. Запълни си празнините с нещо друго и не съсипвай живота на близките ти хора. Не те подкрепям. Написах ти точно каквото мисля, без д аискам д ате засега или обидя. Отвори си очите.

# 342
  • Sofia
Някои потребители забравиха за форумните правила.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт