Наследяване на апартамент

• 3 420
  • 195
  •   1
Отговори
# 135
Какво отделяне бе хора, баща ми е роден в този апартамент . Следователно с майка ми цял живот са там. Вие ако имате син ако дойде със снаха си и живеят при вас наем ли ще им искате ? Или ще питате сина си кога смята да се отделят с жена си и децата си ?Смешно е 😀 да има закони съгласна съм.  Според вас ако са имали възможнаст нямаше ли да се отделят ? Не разбирам как без да знаете всимко за дадено семейство как коментирате и си наслагвате нещата,кой кого гледал, кой кого искал да изгони . ..
Нямам думи наистина. Имах въпрос можеше просто да се отговори какво се мисли по въпроса ,а не да има и нападателни коментари.
Относно леля ми изобщо не я познавате и не знаете що за човек е Simple Smile

# 136
Mikin95, аз те питах - ти как ще се чувстваш, ако целия си живот прекараш с децата, половинките им и внуците? Simple Smile Безплатно де, няма да им искаш наем, разбира се.

# 137
Какво отделяне бе хора, баща ми е роден в този апартамент . Следователно с майка ми цял живот са там.

Тоест леля ти не е родена там, затова нищо не ѝ се полага? Ако това, че се е омъжила и се е изнесла от семейното жилище (а може и преди това), трябва да я лиши от наследство, то същото важи и за теб – имаш мъж, живеете във ваше жилище, значи и ти нямаш право на претенции.
Даже не се усещаш колко жалко разсъждаваш...

# 138
Леля ми си има абсолютно всичко. Има два апартамента плюс че двете и деца всяко от тях си има собствено жилище Simple Smile Леля ми не е останала сама да изгледа две деца още докато са били на 7-8години Simple Smile майка ми въпреки всимко успя да ни изгледа сам сама Simple Smile

Законът за наследяване не отчита приноса на наследниците и изобщо кое е справедливо и кое не. И някой заминал някъде си и не се обаждал с години има същите права на наследяване като този, който се е грижил тук за покойния, освен ако няма изричен договор за друго.
И по мои наблюдения възрастните хора хич не обичат и не искат да решават такива проблеми, защото това би означавало после да си доизживеят дните в стрес и тормоз. И в моята фамилия има такъв случай - забатачени права на собственост и загуби от неползване или наем, защото носителят не иска да се разправя и да се кара с другите наследници. Което прехвърля нещата на неговите наследници след време, когато ще е по-сложно, ама така си е решил.

# 139
А как бихте се чувствали вие, ако децата и дори внуците ви настояват да им разпределите всичко, което имате? Звучи ми ужасно.

# 140
Мики, почти всички тук в темата разбираме емоциите. Но те нямат значение пред законовите положения. Доколкото разбирам, вие и сестра ви, заедно с майка ви, полагате грижи за дядо. Ако той не желае да сключи с двете сестри договор за гледaне и издръжка, нямате друг полезен ход да запазите жилището за вас. Посъветвайте се с адвокат с документите. Говорете с дядо и евентуално с леля. Това е положението.

# 141
А как бихте се чувствали вие, ако децата и дори внуците ви настояват да им разпределите всичко, което имате? Звучи ми ужасно.

Звучи лешоядско, ама те си вярват, че имат право.

# 142
  • София

Все едно нямат търпение да станат наследници, нали?
Аз бих продала и изхарчила всичко при такива напористи (бъдещи) наследници.

# 143
Зададох въпроси си ,не защото мразя дядо си ,а защото искам да знам дали изобщо ни се полага нещо . В този апартамент сме прекарали целия си живот, все пак баща ми беше негов син, ние сме негова кръв Simple Smile
Никога не съм казала,че искам да изгоня дядо си ,моля не слагайте думи в устата ми. Чета коментарите и се чудя как може да се стигне до такива изводи без дори да ме познавате? Аз мъжът ми и детето ми не живеем там имаме си собствено жилище. Там живеят малката ми сестра и майка ми. Относно леля ми тя постоянно настройва дядо ми срещу нас не знам какво цели.
Нормално е да питаме дали имаме някакво право от този апартамент все пак ни е дядо и ще бъде много несправедливо всичко това да отиде за леля ми ,която дори не се и интересува от него. В този апартамент майка ми е прекарала целия си живот откакто са се оженили с баща ми , всичко са ки направи те в него.
Вие ако сте на наше място просто така ли ще се откажете ? Мислите ли че е много лесно майка ви просто да напусне и да излезе на квартира с едната минимална заплата която получава ? Боли ни ,защото сме негови внуци негова кръв, но заради леля ми винаги майка ми е черната .Да не са ни изгонили от там ,но някой ден когато дядо ми не е сред нас доколкото познавам леля ми ще има много големи претенции за апартамента .Разбира се докато е жив може и да и го прехвърли целия на нея , ако иска , но е доста несправедливо при условие че цял живот е с нас в този апартамент.
В апартамента живеем ние да с майка ни и дядо ми. Но напоследък дядо ми постоянно прави някакви проблеми натяква че апартамента бил негов. За това исках да разбера дали може да ни изгони от апартамента.
До сега мислех че наследяваме автоматично това което би се полагало на баща ми ако беше жив,но явно не е така..

Последно, кой живее в апартамента? По принцип това, че баща ти е живял там като дете, не значи, че всяко следващо поколение трябва да живее и да се много в този апартамент. Лелята може да ви иска наем, тъй като тя не живее там.

# 144

Да го искат е ужасно. Но пък аз да го направя по своя воля е отговорно решение за да се спестят в максимална степен последващи проблеми. Е, на мен не ми се налага, защото имам едно дете.

# 145
Сигурно ще ти е много драго, ако то ти поиска всичко отсега Simple Smile За какво да увъртате Simple Smile Шегувам се, ама представи си го?

# 146

Все едно нямат търпение да станат наследници, нали?
Аз бих продала и изхарчила всичко при такива напористи (бъдещи) наследници.

Аз бих се замислила какво ще си каже следващото поколение за мен, ако раздора между тях е заради лоша организация. Бих разпределила всичко на самостоятелни сравнително равностойни пакети и то със съгласието на всички. Аз най-бих се страхувала нещо от мен да стане повод за грозни отношения между децата ми . А те разбира се ще защитават своите деца и т.н. Това са поне 2 поколения вече НЕ роднини и то заради частички от нещо мое. Няма да си го простя това. И ще ме споменават с лошо. Такова нещо не.

# 147
Сигурно ще ти е много драго, ако то ти поиска всичко отсега Simple Smile За какво да увъртате Simple Smile Шегувам се, ама представи си го?

Ако това е към мен няма нужда. Първо си е предостатъчно осигурена дъщеря ми и без наследство и второ бяга като дявол от тамян когато си дойде и почнем да и казваме къде са ни всички документи и какво да прави ако се споминем заедно с половинката.

# 148
И как ще разпределиш един единствен апартамент между поне 5-6 човека ? Simple Smile

# 149

И даже не детето, а половинката му. И техните наследници. Simple Smile

ПП Не се заричайте. Не се знае, когато стигнете годините на дядото, как ще разсъждавате. Или колко алчни ще станат наследниците, та да ви принудят напук нищо да не им оставите.

Общи условия

Активация на акаунт