Наследяване на апартамент

• 3 563
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
И как ще разпределиш един единствен апартамент между поне 5-6 човека ? Simple Smile

Имам за разпределяне много повече неща, и в същото време не виждам откъде ще ми се съберат 5 или 6 човека.
Освен това прочети какво казах - УЖАСНО ще бъде да го искат, но ОТГОВОРНО да не оставям забатачени казуси след себе си. Има разлика. Иначе теоретично - по закон, ако няма друго споразумение.

# 151
Черна станция, това беше към  bella, спрямо темата - 1 дядо, 1 апаертамент, една дъщеря, 4 внуци и не помня още колко наследници.

# 152
Договорът за издръжка и гледане има силата на нотариален акт. Това е сериозен ангажимент, включително е и атакуем в съда, ако не са спазени условията. Ако направи такъв с леля ви и вие пък можете да го атакувате. Опитайте да се отделите от емоциите за бащината къща.

# 153
ярно е, че по време на някои погребения е имало скандали заради наследство, караници пред самия ковчег. Най-лошото, което съм виждал, бяха две жени, които трябваше да бъдат разтървани, защото се хванаха за косите. Две луди истерички. Този ден и баща ми, мир на душата му, отнесе няколко удара. Двете си крещяха: „Ти си крадла! Защо го взе, защо го искаш?“, и се обиждаха като махленки. И ако това не е жалко.

....

— Аз мисля, че наследството не трябва да съществува. Смятам, че трябва да даваме всичко – и времето, и парите си – на хората, които обичаме, докато сме живи. Наследството е измислено от дявола, за да внася раздор в семействата. Вярвам само в даренията, направени приживе, не в посмъртните подаръци.

Валери Перен – Вода за цветята 

Simple Smile

# 154
bella-ciao, ти раздаде ли вече всичко? Е, ако не са пълнолетни децата, сигурно е пречка. Но иначе ще стане Simple Smile

# 155
Ако знаеш колко сълзи съм видяла и колко жалби съм изслушала след такива дарения... Пази боже.
Родителят дарил, после на улицата.

# 156
Ако си спазваш ангажиментите по договора, изобщо не е атакуем. Вече, ако изоставиш дядото в хоспис и лелята плаща, много ясно че лелята ще развали договора за издръжка и гледане.
Но ако се грижат за дядото, лелята какви доказателства ще извади - кошаревски свидетели ли?

# 157
Наша позната приписа на сина си жилището. След 2 години той я изгони, буквално на улицата. Добре че друг роднина й предостави къде да живее. Това са си съвсем реални случаи от живота, а хората са нормални членове на обществото и никой не предполага развоя на събитията.

# 158
Ако знаеш колко сълзи съм видяла и колко жалби съм изслушала след такива дарения... Пази боже.
Родителят дарил, после на улицата.

Има го - "Крал Лир" Simple Smile
Но то си има мерки и против това - хем да е разпределено, хем да не влиза в сила.

# 159
Ами защо ми казваш да раздам всичко ? Вместо да ги науча да се оправят сами и да им дам старт.
Има и друга гледна точка и то е егоизма да държиш някого до полите си за да не останеш сам и в един момент да дохвърка друг , който по си предпочитал , ама не е бил склонен .. да дохвърка като светкавица и ти да ги оставиш да се разправят помежду си и да всяваш интриги! Не е честно изобщо. Хубаво е ако държиш някого да таи някаква надежда - да си категоричен , ясен и последователен.
Иначе си е чиста лъжа и измама.

# 160
Нищо не разбрах, но хубавоте е, че всеки накрая ще направи както реши.
За мен да въртиш на ръжен възрастен човек да си "разпредели дяловете" е някакъв вид насилие.

# 161
  • Далечният изток
Наша позната приписа на сина си жилището. След 2 години той я изгони, буквално на улицата. Добре че друг роднина й предостави къде да живее. Това са си съвсем реални случаи от живота, а хората са нормални членове на обществото и никой не предполага развоя на събитията.
А трябва.
Можело е да се подсигури, но сакън да не дадат 50 лева на един адвокат за консултация...

# 162
Никой не очаква такова нещо от детето си, предполагам.

# 163
  • Melmak
Авторката малко смесва юридическото и емоционалното.

Аз пак да кажа, че това да изгледаш някой стар или болен роднина, също коства страшно много. И не е въпроса само какво ще остави като наследство, а да има поне малко признателност и оценка. Защото много често за един са задълженията и ангажиментите, а за другия са къщите и апартаментите. За това не винаги възрастните са прави. Понякога си губят акъла, друг път са зли или вменяват вина и задължения на един от потомците си. Ако дядото седи да ме гълчи и да ме гони, последното нещо, което ще правя е да се занимавам с него!

# 164
  • Далечният изток
Никой не очаква такова нещо от детето си, предполагам.
Напротив.
Питай ме, това работя. Всеки един възрастен, когато ще прехвърля имот ми казва - ами ако решат да ме изгонят? И пиша нотариалния акт да не го изгонят...

Общи условия

Активация на акаунт