Лесно управление на дома и сградата с HomiePM. Включете се в дискусията!

• 706
  • 81
  •   3
Отговори
# 60
Много трудно е разбирателството и организацията на етажната собственост.
Събиране на пари , ремонти , сметки.Такова приложени което улеснява  и дава яснота за
задължения ,събрания и комуникация между живущите е от голяма полза.

# 61
 Какви са проблемите във вашата етажна собственост?  - както навсякъде, трудно събиране на задълженията
 Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - не съм сигурна
Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - възможност за вземане на решения онлайн

# 62
Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Не се интересуват от проблемите на ет. собственост.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?
Според мен би било полезно за по- бърза комуникация.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?
Да може да се гласува.

# 63
  • Пловдив
Здравейте!
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Незаинтересованост, неплащане на сметки за дълъг период от време, неприсъствие на събрания.
Да. Ще бъде полезно. В забързаното ни ежедневие, всичко, което би ни улеснило ще е полезно.
Чат с другите собственици, възможност за гласуване.

# 64
Много добра идея! Въпреки, че етажната собственост е само между мен и семейството на брат ми се зачетох в коментарите на хората писали преди мен и се впечатлих. Поздравления! За реалните проблеми на етажната собственост знам от приятелка- трудно, дори невъзможно събиране на такси, лошо отношение към касиерите, мудност при решаване на проблемите...
Приложението ще е полезно, едва когато всички съседи станат солидарни.
Може би ще е интересно и от полза да се пускат няколко предложения (тип анкета) на обитателите.

# 65
Отговорете на следните въпроси:

Основен е проблемът с ремонтирането на сградата.

За полезност - би било полезна, но като касиер на ЕС отчитам, че това приложение ще генерира разходи за ЕС, които мога да спестя. Например веднъж ще имам абонаментна такса за ползването му, след това ще трябва да открия сметка на ЕС, която изисква неоправдано  висока такса и три спесимена, което води и до други затруднения. Отделно живущите ще бъдат задължени да се регистрират в същото приложение и да заплащат такси за ползването му.
Към момента се справяме отлично без всички тези такси.

Смятам че има достатъчно функции.

Здравейте!

Бихме искали да направим уточнението, че има такса за ползване на приложението само ако ползвате платената му версия и то след безплатния период. Такси за банкови сметки няма (освен ако не искате да имате сметка), няма и такси при ползване от страна на собствениците. За сметка на това като касиер сме сигурни, че бихте оценили цялостната автоматизация на документацията, свързана със събиране на задължения. Собствениците пък биха оценили възможността да плащат когато и както искат сметките за входа (револют, банка, карта, каси на изипей, фастпей и т.н.).

Естествено, няма нужда да го ползвате, ако не мислите, че би ви помогнало, но можете да пробвате безплатно и да разберете сама дали е така - таксите всъщност не са толкова голям брой, нито толкова високи, колкото мислите Simple Smile

Виждаме, че много хора споделят, че според тях приложението няма да е удачно, защото са в малък град или защото в сградата им има пенсионери - всъщност имаме клиенти дори в градове с под 5000 жители например. И всъщност не е необходимо или задължително пенсионерите да се регистрират - регистрира се този само, който желае. Единствената "задължителна" регистрация е на администратора - касиер/домоуправител.

Поздрави!

Моля, опишете това ясно в сайта си, защото наистина аз също реших, че след безплатния период, таксата е дължима от всички потребители.

Единствено неприсъствие на събрания от всички. Едно такова приложение би било удобно за "липсващите".
Определено ще бъде полезно. Да, имаме възрастни собственици, но вече и те ползват какви ли не приложения-с малко повечко обяснения, ще се справят и с това.
Опция "абонамент" - т.е. таксите автоматично да се теглят от сметката на живущия (разбира се, ако той/тя избере такава), с цел да не се забравя, че се дължи на еди коя си дата..(както са т.нар. "директен дебит" за ток, телефон и т.н.)

# 66
  • Елхово
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - незаинтересовани съседи, недостатъчно внимание на проблемите.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - за домоуправителя и/или друг, който се ангажира с проблемите на входа
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - възможност за коментари по различни проблеми

# 67
1. Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Основните проблеми са свързани с комуникацията между съседите и организацията на общите разходи. Често информацията за събрания, ремонти или дължими такси се предава устно или на хвърчащи бележки, които не всички виждат навреме. Липсва и ясен архив на решенията и извършените дейности.

2. Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?
Да, смятам, че подобно приложение би било много полезно. То може да улесни връзката между живущите, да направи плащанията по-прозрачни и да помогне за по-добра организация на ремонтите и поддръжката. Ако всичко е на едно място, ще има по-малко недоразумения.

3. Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?
Бих искала да има:
известия за събрания и важни съобщения;
възможност за онлайн гласуване по общи въпроси;
справка за дължими такси и извършени плащания;
модул за подаване на сигнали за проблеми във входа;
календар с планирани ремонти и разходи.

# 68
  • Бургас
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост?  Съседи, които не си плащат сметките и саботират всеки опит за организиране на нещо.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? За домоуправителя, да.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? Чат или онлайн събрание на входа.

# 69
За щастие, в единия блок нямаме никакви проблеми. Съвестни, съзнателни, организирани и отзивчиви съседи.
В другия не е така. Съседите са изпокарани, не могат да се организират за елементарни неща. Има професионален домоуправител, който не е напълно кампентентен и освен да събира таксите друго не прави.
Не мога да преценя.
В единия в блок имаме вайбър група и там всичко се споделя и следи. Таксите се събират от касиер без проблеми.
В другия няма кой да се занимава. Не мисля, че биха проявили интерес. Професионалния домоуправител е раздал кодове за Изипей, но и минава да събира таксите всеки месец.
Нямам представа. Може би някаква връзка с Общината, отдел Етажна собственост за регистрациите, които са нужни. Както и да се качват законовите промени.

# 70
  • Дупница
Мисля ,че ще бъде от голяма помощ за нашия блок ,защото всичко е добре и нямаме проблем с недобросъвестни съседи.

# 71
1-   Основното предизвикателство е липсата на прозрачност във финансите и трудното събиране на собствениците за общо събрание. Винаги има хора, които „не са разбрали" или „не са видели" обявите.
2-Да, приложението би било
изключително полезно за
автоматизиране на отчетността и
намаляване на субективното
напрежение при събиране на таксите.          3-Бих искала да има система за гласуване онлайн, автоматични известия за дължими суми и възможност за прикачване на касови бележки и фактури за извършени
ремонти.

# 72
Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - както на повечето места - събирането на сумите, особено от собствениците на празни жилища ил от наематели, както и вечно недоволни съседи.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - не, много възрастни хора живеят във входа.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - никога не съм ползвала такова, съответно ми е трудно да преценя каква функционалност би била подходяща за него.

# 73
  • София
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост?- затруднения при събиране на таксите от част от съседите

- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?-Да, би било полезно

- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?-възможност за справка за платени суми, възможност за подаване на сигнал при някакъв проблем

# 74
Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Най-големите проблеми са с нередовноте платци, хора, които отказват да с години да плащат таксите.
Мисля, да. Удобно ще бъде за повечето от нас да  се информираме какво се случва в реално време.
  Група-чат приложение. Al, който да отговаря на въпроси свързани със Закона за етажната собстеност. Бързи врезки към сайт на община, институции и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт