Лесно управление на дома и сградата с HomiePM. Включете се в дискусията!

• 1 579
  • 118
  •   5
Отговори
# 105
Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Незаинтересованост,неплащане на таксите,спорове на съседи
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?
Бих казала,че да,но трябва съседите да бъдат по-заинтересовани от случващото се в блока
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?
Мисля,че чат в който да можем да споделяме всичко свързано с блока и когато има събрания

# 106
  • някъде
-Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
Незаинтересованост на съседите и нежелание за ремонти
С тези съседи не мисля
Не мога да отговоря

# 107
1. Най-сериозните проблеми на етажната собственост са чистотата и поддържането на общите части.
2. Приложението би било полезно със своето съдържание- плащане на общи сметки, срокове, баланс по обща сметка и др.
3. Примери с юридически казуси и съдебни решения.

# 108
  • София
Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
- лоша комуникация между съседите, незаинтересованост относно чуждите проблеми, 2-3 заядливи съседа, трудно стигане до консенсус.
Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?
- Струва ми се доста подходящо за домоуправителя и касира на блока
Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?
- Възможност всеки от етажната собственост да може да се включва с въпроси, отговори и гласувания.

# 109
1. Незаинтересовани съседи и трудно събиране на таксите
2. Смятам, че би било полезно. Така всичко ще се вижда черно на бяло и може би ще има по-голяма успеваемост в събирането на средства.
3. Отчет на събраните средства, на разходите и списък на неплатилите своите такси.

# 110
1. Липса на комуникация със съседите, доста празни апартаменти, никакъв интерес към състоянието и проблемите с общите части. С две думи, всеки си мисли че живее в "къща" и може да прави каквото си иска, при проблем, се справя сам.
2. Би било полезно за яснота и отчетност, но много трудно приложимо при нас.
3. Суми, сметки, известия за събирания и проблеми. По-лесно комуникация и подаване на сигнали от всеки съсед.

# 111
Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - незаинтересовани съседи, недостатъчно внимание на проблемите.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - Да, нашият вход е без домоуправител, но  аз съм касиер и ще ми е  полезно.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - Възможност за коментари по различни проблеми, както и съвети за справянето им.

# 112
Като цяло, нямаме проблеми в етажната собственост. Разбираме се доста добре  и Ллесно вземаме решения. смятам, че приложението би било полезно за живущите във входа 🙂.

# 113
  • София
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост?

Проблемите са трудно съгласуване и нежелание за личен компромис и поемане на отговорност. На повечето хора не им се занимава с общи проблеми.
2. Приложението е полезно - комбинира отчети, наличност, разходи, дължими суми. Не заема много място като други приложения и работи пълноценно.
3. Опция за контакт между потребителите.

# 114
Отговорете на следните въпроси:
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - Събираемост на средства, особено като част от собствениците не са в сградата или се наложи спешен ремонт като например на асансьора.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - Много интересно ми се стори. Във входа ми има все повече млади хора и смятам, че би се приело доста добре и би било полезно.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - Да може да се заплаща от разстояние и да има отчетност на средствата, както и някакъв канал за комуникация с останалите съседи, за да не се налага често свикване на събрания и размиване на важните теми.

# 115
Ние сме с проф. домоуправител-не съм доволна и смятам, че живущ в блока има по-добро наблюдение и интерес за решаване на проблеми. Не зная за него доколко ще е полезно приложението и доколко ще подобри общата комуникация, за живущите определено ще има по-добра отчетност и прозрачност. Може би трябва да се пробва и тогава да се коментира функционалността.

# 116
В Бг "проблемите на етажната собственост " се припокриват напълно с доста поговорки/ истории от типа:

"Много баби- хилаво дете..."

"Блока е едно голямо село..."

"Събранието на етажната собственост е като филм на ужасите – всеки е режисьор, никой не гледа филма, а резултатът е пълен хаос."

"Тези, от първия етаж им е Simple Smile през - асансьора и тавана, тези от последния за- мръсотията и мизерията..."

и много подобни! Simple Smile Sweat Smile

Приложението е перфектно измислено и изградено/ идеално за отчетност във всички фактори за една многофамилна сграда- всичко на едно място; избягва се и човешко- комшийския фактор  Simple Smile

Проблемът е в закона за етажната собственост:  "недоизмислен"/ спазване/ контрол.
Бг манталитета  и т.н.

Според мен приложението е малко трудно приложимо в България към момента- закостеняло мислене; "странични' неразбории около една такава сграда; слаба реклама;...;...-  засега "спъват" приложението му, но според мен скоро ще е идеален помощник за всеки един домоуправител/ собственик на имот в една такава сграда!

# 117
Проблемите са свързани най-често с липсата на съдействие при установен проблем.
Мисля, че би било полезно приложението и че трябва да го пробваме.
Полезно би било да служи и като метод за комуникация с останалите съседи.

# 118
  • Банско
Проблеми имаме предимно с покрива, а хората създаващи проблеми за всичко са предимно възрастни хора.
Няма как да се използва, пак заради възрастните хора, те нямат смартфони.
За младите хора, които решат да го ползват добра функция би било да има чат група между ползващите от един вход.

Общи условия

Активация на акаунт