Боледуването на децата ни - тема 94

• 4 678
  • 300
  •   4
Отговори
# 270
  • shumen
Frozen,не се отчайвай.Моя също имаше месеци в градината,в който ходеше по 5-10 дни,но имаше и месеци,в който ходеше и по повече.След боледуване го задържах и дълго време,за да оздравее напълно и веднага като оздравее съм го пускала и пак лепеше де що мине.Не знам израстна ли го или от физиотерапията в Трявна започна да изкарва и по-дълго здрав.
Соленка,моя също е с 3 сливица и изкривени предни зъби.Аз не знаех,че може и от това да се изкривят.
Ваня,как сте?
Аз тая сутрин пак доста кихам.Нещо и бъбрека ме боли.

# 271
Здравейте мами,тези които са махнали трета сливица при децата си,какви бяха най осезаемите причини или симптоми,след колко боледувания и как решихте да я махнете?

Хъркане, спане с отворена уста, имитация на сънна апнея, раздразненост през деня, неспане през нощта, постоянно, тежко боледуване, орбазон, повръщане по време на хранене, защото трудно преглъщаше, сухота в устата и още и още мога да изброявам.

# 272
Дани,  голямата е същата, кашля си. Малката от сутринта я боли корема ниско долу в средата, само лежи свита. Колко я боли не мога да преценя, ама се замислям за апендисит.

# 273
Моето хлапе днес доста киха ..чудя се възможно ли е пресичане ..засега е само това но при него е признак на задаваща се хрема ..

# 274
И моята последните дни киха много и сополи се появяват да видим какво ще излезе.

# 275
Във Фейсбук има една група Ваксини, пишат педиатри. Казаха, че ако детето е добре (дори да има лек сопол), може да се ваксинира зимата. Няма никакъв проблем. Там пишат доста опитни педиатри. И лятото може да се разболееш...
Това само в България го има, да не се ваксинира зимата и то идва от самите лекари. Наистина не разбирам. Тук си се слагат съвсем нормално по всяко време. И с бебешките ли процедират така? Аз на моето сложих миналата седмица, да вярно, наложи се два дена стоене всъщи след това, но това и лятото може да се случи. Ако е здраво детето не разбирам логиката.

# 276
Моето дете е родено зимата. Слагани да му ваксини. Това са глупости, да. Но все пак не е редно в пик на грипа, минимум че когато обявят епидемия се отменят, освен операции, така и ваксинациите. Или също след изкаран грип. Отслабения имунитет няма да успее да създаде адекватно количество антитела.

# 277
  • София
По време на пандемии, грипни епидемии и т.н. се отменят прегледи та и ваксини. Нищо няма да им стане ако закъснеят с месец.
Иначе като “гръмна” при нас варицелата директно отидох, платих си и я ваксинираха.
То общо взето Декември/Януари винаги има варицела не знам как хората все неподготвени ги хваща.

# 278
Това за изграждането на антитела не знам, не съм се информирала.
Но при нас не обявяват грипни епидемии тъй или иначе. Това поне малко не създава такава паника. Остава да отлагат и операции...Молове пълни, на кино бях миналата седмица, пълни са залите. Идва карнавал при нас, хиляди хора от всякъде пристигат и празнуват един върху друг 😀 не се създава паника и това допринася за чувството, че живота си тече нормално, съответно и ваксини се слагат 😀

# 279
  • София
Това за мен е глупаво да има грипна епидемия да ми разпуснат учениците и те къде къде… в моловете. Но каквото такова…

# 280
От както тръгна на училище и го отписах от детска градина за първи път сега Януари месец има вече 3 седмици посещение на училище.
Последно боледува началото на Декември месец 2025 година.Дано продължи така и да сме здрави.
Аз също съм добре.
Ще изчакаме за ваксината да бъде здрав и да мине пика на грипа.Има доста време.
Иначе в класа са 21 деца.
А в детската градина във групата 29 деца.
Бъдете здрави.

# 281
Това за мен е глупаво да има грипна епидемия да ми разпуснат учениците и те къде къде… в моловете. Но каквото такова…
Видяхме последствията от "запирането" на учениците по време на корона. За мен въобще не е глупаво, нека децата да си живеят детството и не се изолират.

# 282
  • София
Няма места по болниците… Какво детство? За да обявят грипна епидемия в определени градове не е, за да се струпват хора и после болниците да преливат и да няма легла.
Ама всеки има глава на тия рамене да му мисли.

# 283
  • shumen
Ваня,как е малечка?Да не е настинала или е лепнала вирус с повръщане и затова да я боли корема ниско долу.Голямата даваш ли и ряпата с мед и помага ли и?
Likeawind,аз го бих започнала с витамин С и Тайлол или нещо друго за настинка.
Моя е роден Септември.Ваксини са му слагани макар и по късно някои.Но в грипаво време и пик на грипа аз лично не бих му сложила.
Това да ги пуснат грипна и да са в моловете не го разбирам и аз.

# 284
Ваня, моето дете беше така лятото...5 дни. Изследвания - ПКК, ЦРП, СУЕ и микробиология на фасец, прегледи и ехограф всеки ден. В чудо се бях видяла, защото подозирах, че е апендисит, а то беше тежък чревен вирус. Болките в корема бяха денонощтни.
Сметката накрая беше 600лв за прегледи и изследвания и 200лв в аптеката.

Общи условия

Активация на акаунт