Давам ряпата с мед, вакар че за едната бройка да ме изхвърлят от вкъщи.... всички мрънкаха, че много мирише на ряпа. Не мога да разцера действа ли, но кашля по-рядко. Като се закашля звучи ужасно, първо едно такова затъкнато, на края отхрачи. Сигурна съм че тия храчки не идват от носа. Може и от белия дроб да не са, а от трахеята примерно, не знам. Малката и тя понякога кашля, беше спряла и с грипа почна пак, тя вече кашля от сополи, които се стичат назад. Изкашля ги и са зелени... мажа с мупироназал от седмица, но сякаш няма ефект. Решила съм да помажа още малко и да я оставя някой друг ден да видим на къде ще е.
Дани ти ще го пращаш ли на уличище утре?
За детето с третата сливица и неразвитата челюст...това трябва да се оперира, задължително. Лицевата деформация е една от основните причини за операция. А за самата челюст може би трябва да се започне първо с трийнър, за да може освен леко оформяне да си изгради и навик езика да стои горе. Можи да си направи и консултация с логопед за упражнения, които ще подпомогнат процеса, но да прави как прави кончето е достатъчно вероятно, но по много и пред огледалото.