Боледуването на децата ни - тема 94

• 675
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Ааа, добре. Понеже той досега никога не е изписвал Вентолин, дори като са били с леки хрипчета и се изненадах. И като се изненадах, се позамислих Grinning

# 16
Danaeka, изглежда ми, сякаш е изписан правилният сироп и детето ти отива към оздравяване. Пу пу. Дано утре е още по-добре. Клацид е хубав, моето мъниче го пи след rsv вируса и упорита кашлица с хрипове, бързо помогна. А отделя лк храчки детето? Хрема има ли?

Барбалена, Вентолин изписаха на моето след rsv вирус. Вече беше пил Клацид (антибиотик), не вдигаше температура, но кашляше лошо, имаше някакъв секрет, който не можеше да отдели. Изписаха някакъв кратък курс с Вентолин и още след първата инхалация беше по-добре.

# 17
Благодаря, момичета! Аз реших, че докторът се е отплеснал нещо и вместо Пулмикорт е изписал Вентолин. Значи ще го купувам да ни се намира, пък дано не се налага да го ползваме. Вчера освен кашлянето в 01:00 не кашлял през нощта.

# 18
  • shumen
So close,храчки има,но не може да ги отдели.Хрема няма.Клацид моя пие за първи път.Досега педи винаги е изписвала Аугументин.Днес Т няма,жизнен е,къщата ще бутне.Вън е навалял сняг и иска да излезе и по обяд ще го изкарам малко.То цяла седмица подивя вкъщи милия.
Вентолин съм давала сироп веднъж за 13 години и от него подивя и сърцето му се разхлопа.
Барбалена, вземай да имаш и дано не се налага да го ползваш Вентолина.

# 19
Барбалена по темата с Вентолина не мога да се включа. На моето дете го изписват само при тежки хрипове и то за инхалации. От както махнахме 3-тата сливица преди 2 години се е случвало само 2 пъти да му го предпишат.

Дани, много се радвам, че детето е по-добре.

Аз от вчера съм на Антибиотик Класар. Бях със зверска кашлица, отпаднала и с Т 38,5. ЛЛ ми го изписа вчера и още след първият прием съм многоо по-добре. Кашлицата намаля, не съм вчерашният парцал и Т спадна. Днес имам 37,5 и сама пада. Не съм посягала към Нурофен.

# 20
  • shumen
Емилия,радвам се,че си по добре и ти.
Моя до обяд е прокашлял 5-6 пъти.Т не е вдигал.Жизнен е,къщата ще бутне.Изкарах го малко на снега,че вкъщи направо подивя цяла седмица.
Лошото е,че и мен зарази и аз съм с кашлица и гърлото ме боли.В Понеделник ще видя как съм и май ще ходя и аз пак при доки.

# 21
Здравейте, аз се записвам с 2 броя грип А. Малката беше по Коледа и Нова Г с бронхит, АБ, инхалации. Баткото и той явно “закачи” нещо от сестра му, но при него се изрази в обичайният ларингитен спазъм, след 2-3 дни лека хрема и гърло, но всичко овладяхме с инхалации и симптоматично лечение. Малката умишлено я задържам у дома, баткото нямах избор. В понеделник отиде на училище здрав, и в четвъртък вече беше с Т. Вчера тест и цъфна веднага. Започнахме Тамиflu, мисля, че се повлиява добре, но снощи и сестра му капна. Дадох днес и на нея Тамиflu - таблетка, че от сиропа много повръщат. Ами няма - пак повърна на 30-та минута. Дали нещо е усвоено, нямам идея. След 2 ча̀са пак повърна, и сега спи, но неспокойна. Сега съм в чужденка, повръща ли се от грип? От лекарството ли е?
Писна ми бе, това е ужас!!!! Едно след едно идват тези болести! И празнуването на Нова Г ни се прецака - 3 дни, капарирани, чакани цяла година да вземем въздух малко с таткото и баааам, само ние не отидохме от 25 човека група! Утре сме на имен ден - айде, баааам, грип!

Дани, за твоето момче от едно време си спомням ние като деца - 1 лъжица кисело мляко, върху нея хапчето. Като много малки така ни ги даваха. Пробвай.

# 22
Много неприятно Sad И за болестите, и за пропуснатите празници. Дано подейства Тамуфлу и да се оправят бързо. Вие приемате ли го профилактично?

Колкото до повръщането, да не би тази година щамът да е такъв? Преди две години каката пи точно от сиропа и не е повръщала. Малкото повърна първата доза, на втората рев, извиване, рев, плюене и не сме му го давали повече. Та, моят опит е базиран на опита с каката - тя не е повръщала

# 23
Dageya, някои повръщат от тамифлу, други от грипа. Но аптекар ми каза, че обикновено повръщат след първа доза. Би трябвало след следващата да е по-добре.

# 24
Моята си повръща и преди Тамифлуто, и след него. И от сиропа, и от хапчетата. Чувам за много случаи на грип с повръщане, включително и при възрастни, явно щама е такъв. Вкъщи и възрастните и другата ми дъщеря го пием профилактично, нямаме проблеми с приема.

# 25
Моето дете пи за първи път тамифлу на 8м профилактичната доза и не е повръщал. Март 2025 пи, защото беше болен. Повърна само първата доза сироп, след това не е. После минахме на таблетки, понеже сиропа му беше гаден на вкус. Самото лекарство дразни стомаха, но е възможно и от грипа да повръща. Моят съвет е да не се отказвате от него, освен ако нещо не почне да се обезводнява.
Ние сме пили таблетките и не сме имали проблем.

# 26
Моята и тя е повръщала от тамифлу,но като се замисля повръщаше и преди него

# 27
  • shumen
Dageya,много неприятно.Ние на НГ отидохме на заведение и след  една седмица детето се разболя.Аз Тамифлу не съм давала,но съм чувала,че някои деца повръщат от него.Но сега и грипа протича така.
За хапчетата моя и в мляко зор ги пие.Усети ли ги и веднага ги повръща.
Ооор,как е твоята?
Хоуп,как е детето?
Ваня,твоите как са?
Аз го изкарах малко на снега,че вкъщи подивя цяла седмица.За деня е прокашлял 5-6 пъти за сега и гласа му се възвърна.Т не е вдигал.

# 28
Миналата година от грипа нашия син повръща от самия вирус. Не пиеше Тамифлу все още.

# 29
Дани, след втория прием АБ е като нова. Яде си всичко, не иска да спи на обяд, кара се със сестра си, няма Т. Аз не разчитах много, че ще подейства, защото както писах педито по-скоро се застрахова. ЦРП беше 3. Но може би тъкмо е тръгвало нещо бактериално или просто си се пребори с грипа.

Общи условия

Активация на акаунт