Боледуването на децата ни - тема 94

• 763
  • 45
  •   3
Отговори
# 30
Дани, ама и вие сте в ужасна серия, а единия, а другия.
Ние сме горе долу добре, на оправяне надявам се. Голямата е доста добре, почти не кашля. Малката е добре, прави няколко влажни изкашляния за деня. Не знам от гъде идва храчкаха, сопол ли е, какво ли. Днес поиграха навън на снега. Отпаднали са леко, спят доста...поръчах феротон да пият по малко,надявам  се да живнат скоро.
Имам познати, които повръщаха от греп, и такива повръщащи от тамифлу. Много ме беше страх да го дам, но нямаше проблеми. Само гледах да го дам след храна, да не е на гладно.

# 31
Барбалена - не, ние с таткото не пием Тами профилактично. Реших, ако усетим първи симптоми, тогава - доста хора не виждат ефект от профилактика, пак се разболяват и реших да не го хабя. Може и грешка да е. Ох, ще видим.
Иначе няма да го спирам на малката засега. Довечера пак ще го дам, и ще се моля да го задържи. Аз затова се чудя - повечето повръщат 1 път след първа доза, моята госпожица 3 пъти. Та може и от самия грип да е.
Дани, ама то като е в лъжица киселото мляко и хапчето отгоре, реално не би трябвало да го усети, то просто си отива с млякото “инкогнито” - дори да го види хапчето в лъжицата, кажи му, направо да гълта, няма да го дъвче това мляко. То все едно “обвива” таблетката и наистина не се усеща.

# 32
И моята на 10 не може да глътне хапче, и с кисело мляко не става.
Намифлу и ние не пихме. Взех 1 опаковка за големи  и две от 30 мг, соито да стават за голямата, не че знам как щеше да ги глътне, но никой не се разболя. Айде голялата е ваксинирана, но ние не сме и малката лежа 3 дни върху мен....абе имахме късмет.

# 33
Миналата година на 5 години малкия го научих да пие хапчета. Родих се по отношение на антибиотика, а и Тамифлу беше на хапчета. Сиропите антибиотик ги ненавиждаше и повръшаше понякога на фонтан. Колко съм му се молила да ги пие, че иначе - инжекции и болница.

# 34
Аз моите ги научих да пият хапчета с витамин Ц - знаете онези малките, жълтите. В смисъл безобидни са и няма как да стане беля с тях. Идеята ми беше да премахна от тях страха, че ще им заседне или ще се задавят. Един два пъти от страх ли, от притеснение ли, гълтаха водата, хапчето оставаше на езика. Но като съм и аз спокойна, че хапчето е ок, и те се успокояваха и така се получиха нещата. Зора е психологичната бариера. После механично им давам и дори да е малко по-голямо, им казвам - същото като вит. Ц.

# 35
Амипи малката се научи, всичко пие на хапче, но голямата не може. Давам вит С или капсулка витамин Д, ама не става. Върти го в устата, водата гълта, хапето не.

# 36
  • София
Значи не знам какъв грип има ама за втори път ме тръшка нещо жестоко…

# 37
  • shumen
Хоуп,радвам се,че сте по добре.Твоята какъв АБ пиеше?
Моя за първи път пие Клацид и съм доволна.Още на третия прием днес е по добре.По малко кашля и Т не е вдигал.
Ваня,при нас винаги Януари и Февруари са критични.Разболее ли се детето и аз съм след него веднага.
Dageya,усеща го в каквото и да е хапчето и го повръща.И той като на Ваня върти го в устата,вода пие,хапчето не.Или,ако го глътне  му се догажда и повръща.Сиропите същата работа.
I.R.ужасен е грипа сега.
Бръм,същата работа е моя.И болница не го плаши него обаче.
Днес го изкарах на снега и сега ми покашля повече сякаш.

# 38
Профикс пие сега, до сега не съм го давала. Безплатен е, да не повярваш. Обаче е много гаден на вкус, едвам го давам. Исках на хапчета да взема, но не може да се сметне точно дозировката, ставаше нещо от рода на 1 хапче и 1/4 на прием и ми се видя много сложно.

# 39
  • shumen
Профикс не е пил моя.И Клацид пие за първи път.Аугументин все изписваше друг път педи.
Моя е по добре,но мен се мъчи да ме събори нещо.Цял ден днес почти лежа и ми е студено.

# 40
Аз нали пак съм нарамила дисагите да слагаме ваксина! Естествено, че тази сутрин ще се събуди с еййй такъв зелен сопол… дорева ми се. Слагах виброцил и сега я чувам, че й хърка носа. Даже вече не знам какво да кажа. 4 месеца запазваме часове и отменяме часове, да се смея ли, да плача ли 🫩

# 41
И ние бяхме така. Що часове съм записала и отменила. Между поставянето на двете ваксини има над една година време. Ако беше бебе, щеше да е захранено и да е проходило Joy Ама не бяха само болестите причината де, и аз отлагах като са били здрави, че голям страх я тресеше каката и аз не можех да се престраша да запиша час. Тъкмо се престраша - айде някой сопол и така...

# 42
  • shumen
The doors,до болка познато.Аз вече не смея нищо да планирам и да помисля за ваксини,че все тогава някои е болен.
Барбалена,и моя го е страх,а е на 13 вече.Ни ваксина дава да му се сложи,ни кръв да му се вземе.То са писъци и рев чува ни цялата поликлиника.
Моя днес нали го изкарах малко на снега и сега пак прокашля.И мен ме събори.Кихам,кашлям,студено ми е и на обяд спах и сега пак.Направо ще полудея.

# 43
Дани, приеми го от положителната страна. Може чистият въздух навън да го прочисти и утре да няма такова подкашляне.

Моят син за пръв път пи антибиотик на хапчета Клацид или Ксимебак (не помня много добре) - 1/2 сутрин и 1/2 вечер, когато беше на 3 години.

Никога не е пил Аугументин. Страх ме е от този АБ. В болницата като лежахме с чревен вирус имаше прието дете в нашата стая със ужасна уртикария от него.

Профикс е пил моето дете със 300 зора със сок. Безплатно ни го беше дала и на нас педиатърката. Повече не му го изписвала. Беше малко преди да започнем таблетките.

# 44
  • shumen
Емилия,моля се да няма такова подкашляне днес.Аугументин е пил и проблеми е нямал.
Мен ме събори обаче.Сега се събудих и ме боли гърлото и кашлям и аз.Май без АБ няма да се размина.

Общи условия

Активация на акаунт