Боледуването на децата ни - тема 94

• 1 513
  • 78
  •   2
Отговори
# 75
На колко е детето с главоболие? В гимназията имах клъстерно главоболие аз, така ме болеше едната страна, слепоочието и окото ми сълзеше. Исках само да изпия някой ибупрофен и да лежа на тъмно. Понякога по 2-3 дни не ми беше ок, дори с почивка и спане. С порастването разредиха епизодите и сега рядко ми се случват. Но все още имам и такива дни. Дано не е това. Дайте някакво болкоуспокояващо, но ако продължи - най-добре е да се видите с педиатър.

Опашка съм натъртвала преди години. Много боли, и като бонус - много дълго. Паднах по едни стълби аз. Не ми направиха снимка, защото казаха, че няма смисъл. В провинцията хич не им се занимава. После четох, че е трябвало, ама минало-заминало. Повече почивка. Мазане с нещо.

Моето със сополите като легне кашля. Явно й се стичат секрети, защото през останалото време да съм я чула веднъж или два пъти за целия ден, а сега откакто я сложих сигурно 10 пъти става да се изкашля и се чува как в носоглътката и гърлото й се пълни. Освен това ми се струва, че клепачите й са леко подпухнали, имаше гурелчета след следобедния сън и сега преди да я сложа ми се стори, че леко беше насълзена. Т.е. най-вероятно и конюнктивит ще има утре. Та, да, явно ще се мъкнем до педиатърката… иначе има енергия да бутне блока, просто не знам какво да правя вече, хем не е за ясла, хем вкъщи издивяваме всички 🤯

# 76
  • shumen
The doors,да минава скоро на детето.Дано няма конюнктивит утре при твоята.
Моя сега легна и охка,че го боли ръката.Намазах с Диклак и дадох Нурофен и утре на рентген.Аман вече да не ми е скучно и миг.

# 77
Детето с главоболиито е на 7. При нас пристъпите протичат идентично, първо смущения в зрението, после 2 часа адското главоболие, после ти е чорлаво цял ден, но болката се търпи. При нея беше същото двата пъти, като единия път повръща, втория не и рязко заспива и спи с часове. Не знам какво беше, но се надявам да го няма утре. Детската невроложка каза, че парацетмол трябва в такива случаи, не нурофен.
Аз също съм си натъртвала опашката, боля ме сигурно месец. Днес беше по-подвижна, на оправяне е поне с това. За кашлицата вече не знам, ще изчакам малко след антибиотика и може би ще ходим на пулмолог.

# 78
  • shumen
Ваня,и моя още прокашля.Днес му беше 5 ден АБ.Помолих педи да го чуе,преслуша го,няма хрипов,но каза,че кашлицата продължава дълго и да продължим АБ 10 дни.На всичкото отгоре и ръката го боли не дава да се пипне.Дадох Нурофен и мазах с Диклак и заспа.

Общи условия

Активация на акаунт