Боледуването на децата ни - тема 94

• 2 510
  • 150
  •   3
Отговори
# 105
  • София
Азитер за мен са по-добри от Моксифлоксан, например. Доста успешно и за по-дълго лекуват бактерии.

# 106
  • shumen
Азитер успешно лекуват бактерии.
I.R.моето дете е правило пневмония и с перфектни кръвни и почти без кашлица.Дано попаднеш утре на читав лекар и поне АБ да изпише.
Моя пак позасили кашлицата ми се струва.Дали пък не е от сиропа се чудя?

# 107
Момичета, направо ме просветлихте. Мислех, че няма капки за нос (по-скоро за очи) с този антибиотик (Азитер). Затова все едни и същи прилагам. Ще го имам предвид при следваща нужда (дано не е скоро).

# 108
Момичета, има ли детенце с РСВ, малкият на 3г е с положителен домашен тест от днес, в неделя се разкашля, но не много, вчера даже беше на ясла, вечерта пак кашляше, тази сутрин в 6 вече доста се разбуха и като бяхме следобяда на преглед вече имаше бронхиолит. За момента е само на инхалации с вентолин, пулмикорт и физиологичен,днес правиха и снимка.Днес вечерта вдигна и висока Т 38.6 и утре ще ходим и за кръвни изследвания

# 109
Използванито на капки с азитромицин е изключително лоша идея. Антибиотиците, които се използват при деца са 3 групи - пеницилини, цефалоспорини и макролиди и само тях могат да пият. На капки ползваме такшва, които се използват рядко инжекциозно и за пиене и имат много странични ефекти като флурхинолните и аминогликозидите и всичко е топ. Дори бактериите да станат резистентни към капките ни остава варианта на пероралните антибиотици. Ама като капем макролид, сиреч Азитера, има много голям шанс да направим масовите бактерии резистентни към него.

# 110
  • shumen
Ваня,аз съм слагала веднъж при бактерии Азитер,но бяха изписани по антибиограма.Твоите как са?
Антилоп,моя като кара РСВ също много бързо слезе надолу и стана бронхит.
Моя пак позасили кашлицата.Чудя се дали може да е от сиропа?

# 111
  • София
Ами те стрептококите и моракселата са резистентни към всичко освен Моксифлоксан (той пък масово се изписва вече). Мъчила съм се с него, но единствено Азитера тогава помогна… Сега няма да ми правят бронхити я

# 112
Аз слушам педиатъра ни, изключително адекватна жена, с добра преценка, диагностик и педант. Щом е преценила - слагам. Тя НЕ изписа антибиотик на детето декември, когато беше с CRP 82 и беше категорична. След 2 дни CRP беше 12, точно както беше казала, а аз стягах багажа за болница.
Знам, че у нас се изписват антибиотици за щяло и нещяло, за всеки случаи и т.н. Не подкрепям. Но си вярвам на избраните лекари, защото иначе за какво съм отишла при тях? Мога да ида при някой билкар, знахар, и прочие.

# 113
Ваня,аз съм слагала веднъж при бактерии Азитер,но бяха изписани по антибиограма.Твоите как са?
Антилоп,моя като кара РСВ също много бързо слезе надолу и стана бронхит.
Моя пак позасили кашлицата.Чудя се дали може да е от сиропа?

А с какво го лекувахте тогава?

# 114
  • shumen
Антилоп,с инхалации първо,но като видя,че не става с тях и взе да вдига Т педи му изписа АБ Аугументин.
The doors,аз също слушам лекар и ако той е изписал лечението го прилагам.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 06:02 от danaeka

# 115
Нашата лична никога не изписва капки с антибиотик при хрема. Може би на принципа, че ако е само хрема, ще мине сама. Ако доведе до усложнения, ще изпише антибиотик (през устата). Аз съм капала 1-2 пъти на своя глава, но като че ли не е помагало.

# 116
Аз също съм забелязала че по антибиограма, най-често моксифлоксацин и левофлоксацин (една група са), понякога и цефиксим и другите от групата на цефалоспорините. Обаче момичета не генерализирайте добри и недобри, успешен и неуспешен антибиотик. Няма такова нещо - "добър" (ефективен) може да се каже, че в този към който дадена бактерия е чувствителна.
Към азитромицин е резистентна 3ти месец s.pneumoniae при моя син. Обяснявам си че защото преди една педиатърка все му изписваше сумамед на сляпо.

Ваня е изключително права и на сляпо не е добре да се изписват каквито и да било антибиотици. На никой не му се чакат антибиограми, ама докато си чакате 5те дни подобрение, изследванията ще са готови Simple Smile.
И допълвам че носа не е стерилен. Живуркат си там някакви неща.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 07:15 от FrozenBubble

# 117
Имам позната, която постоянно капе АБ капки на детето си и по нейни думи по този начин пресича доста неща... Пуска редовно и носни секрети

Днес ще ходим на лекар отново след като вдигна температура на два пъти да видим дали ще включат АБ.

# 118
  • shumen
Бръм,ако е само хрема и нашата педи не изписва АБ капки.Азитер ни беше изписала,но тогава детето беше с продължителна хрема и пуснахме носен секрет и излезе бактерия.
Frozen,аз затова не пускам секрети на всяко разболяване на детето.Носа не е стерилен.Бактерии,ако не пречат не лекувам.
Антилоп,няма стерилен нос.АБ капки на всяко разболяване ще съсипят носната лигавица.За АБ нашето педи не изписва веднага.

# 119
  • София
Каквото и да е било при мен вече е пневмония… Лекарката каза, че не чува почти дишането от лявата страна. Снимки, тестове и така…
П.С: След тест на 7-тия ден се видя в лабораторията много много бледа черта на грип А! 7-ми ден хора! Имайте едно на ум! Грипът не е задължително да е с над 38 температура явно

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 09:03 от I.R.

Общи условия

Активация на акаунт