Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 2 304
  • 88
  •   2
Отговори
# 75
Едно време знаете жените не са имали права.
Да не мислите, че са си седели на дивана. Даже повече са ги юркали. Сега която има акъл си знае правата и границите.
Ми не, работили са на равно. Ама без права.
Без право на собственост, без право на глас, без право са образование,без право върху децата, които са родили.
Имат единствено задължения.
И като са работили за заплата са взимали много по-малко, а на същата длъжност мъжете са взимали повече.

# 76
  • София
Така и не казва авторката какво я държи в зависимост, че стои с някого, когото откровено не харесва?
Или смята, че не заслужава друго?
Или че никой друг няма да я "вземе"?
Или финансово разчита на него, жилището е негово, държи я със сила, друго?

# 77
Не ще да каже.
Сигурно почива днес и е почнала да чисти Grinning

# 78
Вменява й чувство за вина - всички били така, тя била слаба и т.н. Това като ти го набиват в главата редовно, почваш да си мислиш - абе, нещо с мен не е наред явно. Особено като си млад.

# 79
  • София
Колкото и да ѝ набива глупости, за младостта не е характерно да се постави с удоволствие в ролята на домашна помощница. Че и цяла година вече, виждайки как заспива пиян на масата.
Досега щеше да се е огледала за някой подходящ при всичките ѝ контакти с хора.
Чак пък толкова да няма грам самочувствие и да вярва, че всички са така, докато наборите ѝ сега се забавляват, учат, работят, пътуват и не си уплътняват времето с "борба" за някакви пияндета.

# 80
Тя учи, работи, домакинства и е адски преуморена. Времето лети като си така на педал. Лесно е да мине година. Обаче е дошло времето да се поспре и да се позамисли. Предполагам, че затова и пуска темата. Да види тя ли нещо бърка или наистина не й се струва само, че нещата не са както трябва.

# 81
  • пустинята Гоби
Момичето негодува, явно знае че ситуацията е нередна. Въпросът е какво правим като сме в такова положение? Търпим и си налягаме парцалите или късаме синджира и се освобождаваме.

# 82
  • София
Надали е сляпа и не вижда в какво се е навряла.
Аз въпрос или чудене от нейна страна не видях.
Просто споделя явно.
Не разбирам идеята на темата, освен да се оплаче, а и не виждам да има някаква друга реакция от нейна страна.

# 83
  • София
Прочетох само 1-вия пост.
Длъжна си?
Хи-хи-хи. Пише ли го в длъжностната ти характеристика?
Та... топката е в твоите ръце. След като не те устройва подай молба за напускане. Няма да повярваш, ама има сума-ти такива работни места, където няма такива условия.

П.С. Дочетох всичко. Ами... след включването ѝ, че пиел по 2-3 ракии и се напивал аз лично не вярвам на историята. Типична пързалка. Написа нещо в 1-вия пост, на 3-4 страница се включи с още по-голям абсурд и пак замлъкна. Алоу, модераторите,  намесете се преди да каже, че я е пребил и тя пише от болницата, а той е наркозависим, ама има връзки в полицията и прокуратурата.
А, после може да се доукраси, че е отвлякъл и малката ѝ сестричка.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:55 от Светулчица

# 84
  • Варна
Всъщност имам какво да кажа. Язък ти за образованието, работата, ученето и трудолюбието щом си решила, че ще седиш и ще бъдеш слугиня.

# 85
Здравейте,

Правя включване, след като прочетох мненията Ви.
Искрено благодаря за тях!
Исках странично мнение и поглед върху ситуацията от хора, които са просто наблюдатели. Ще се опитам да отговоря на част от повтарящите се въпроси.
Не завися нито финансово, нито емоционално от въпросния човек. Издържам се изцяло сама. На въпросите "защо съм още там с него" и подобни, ще кажа, че човек опознава някой, когато се сблъска с такива "проблеми". И не, не ми пречи да си събера багажа , ще го направя.
Някой беше изказал мнение, че когато нещо ти се "вманиячава", започваш да мислиш дали няма наистина проблем в самия теб.
Ами аз наистина смятам,че това се случи,
затова реших да чуя странични мнения.
Извинявам се, че не успях да отговоря на всеки индивадуално. Благодаря на хората, които вметнаха кураж, благодаря за съветите. Понякога човек трябва да се погледне през "други " очи.

# 86
  • Далечният изток
Вменява ти се, а не там другото дето си написала....

# 87
Да  Тео, права си, трябва човек да се сблъска. Както викаш да приемем, че тия неща преди съжителството не си ги разбрала. Е, то може,  но човек трябва да е по-аналитичен и наблюдателен. Млада си, разбираемо е.
Но ти си живяла с този човек цяла година.
Вярвам, че още в началото е бил такъв и ти си седяла цяла година.
Не се прави така, не се виси цяла година, а нещата се изговарят веднага.
Още на първото " не ми е работа да си мия чинията и да чистя" е трябвало да репликираш подобаващо, да изговорите нещата и да предприемеш действия, щом отсреща виждаш един мързелив егоист. Тоест слагаш картата на масата. И да, ако отсреща не са съгласни и на третия ден виждаш такава огромна пропаст, казваш - радвам се, че опитахме, но не сме един за друг.
Битовизмите в един дом са задължение на живущите в него.

# 88
Здравейте,

Правя включване, след като прочетох мненията Ви.
Искрено благодаря за тях!
Исках странично мнение и поглед върху ситуацията от хора, които са просто наблюдатели. Ще се опитам да отговоря на част от повтарящите се въпроси.
Не завися нито финансово, нито емоционално от въпросния човек. Издържам се изцяло сама. На въпросите "защо съм още там с него" и подобни, ще кажа, че човек опознава някой, когато се сблъска с такива "проблеми". И не, не ми пречи да си събера багажа , ще го направя.
Някой беше изказал мнение, че когато нещо ти се "вманиячава", започваш да мислиш дали няма наистина проблем в самия теб.
Ами аз наистина смятам,че това се случи,
затова реших да чуя странични мнения.
Извинявам се, че не успях да отговоря на всеки индивадуално. Благодаря на хората, които вметнаха кураж, благодаря за съветите. Понякога човек трябва да се погледне през "други " очи.
  Вменява Ви се.Поздравявам,че имате здрави граници,че търсите мнения,мислите и анализиране.Това газлайтинг,който се упражнява.Когато човек започва вече наистина да се съмнява в себе си дали не си въобразява.Щом започвате да се чувствате уморена и под напрежение всеки път когато трябва да разговаряте с този субект,махайте се оттам.И не се връзвайте после на сцени.Той много добре осъзнава какво прави.Вие не Сте слаба,Вас Ви боли,защото Сте човек,а не невъодушевен предмет!Когато се махнете от там,изтрийте всичко свързано с него,блокирайте го,както и общи познати,които намират за "нормално"това негово поведение.Може да имате период на страх,гняв,тъга,т.н.траур-не се плачете,нормални са тези емоции,ще минат.Ако имате добри приятели,говорете с тях,ако смятате,че имате нужда от психолог,обърнете се към Михаил Михайлов.Той ме спаси от депресията,в която ме беше вкарал подобен уроу като този,с който имате сблъсък.Дайте си време и ще се оправите!Никакво отказване от Вашите цели!Него това го дразни и иска да Ви ги отнеме,защото няма топките да се развива да бъде поне една крачка над попадналите си фамилия.Не позволявайте да стигате до финансова зависимост от никой,защото именно това е целта.Общуването трябва да Ви носи спокойствие,да бъде интересно,да има какво да научите,да се вдъхновите за нещо(декорация на стаята,нова тренировка или курс за нещо по Ваш интерес,не чужд),ама емоционално зрелият партньор е стабилен и когато вижда или чува,че нещо Ви тревожи,ще предложи помощ без да е сърдит,без да натяква,ще поеме задачата,ще Ви даде време и пространство да си починете или да гоните спокойно целите си.Имайте в предвид,че онзи ще прави опити да Ви върне,да опитва до тормози,обърнете се към полицията,ще го предупредят,ако продължи,тук не съм сигурна,но мисля,че ще му треснат някоя глоба(за всеки случай прочете как стоят нещата).За останалите съвети,които дадох-част от тях съм ги преживяла,другата част моя приятелка ги преживя.Няма нищо срамно в това!Той е този и семейството му,които трябва да изпитват срам от отношението и поведението си!Кураж,успех и смело напред!Младо момиче да се разболява и да полудява заради поредният ненормалник!Не!

Общи условия

Активация на акаунт