❄💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄Тема - 5

• 4 261
  • 191
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета - един малко random въпрос от мен - според вас заслужава ли си да се вземе възглавница за кърмене? Би ли била удобна и би ли улеснила по някакъв начин процеса с кърменето?
Гледам, че Ася Демирева рекламира някаква - Matea pillow.

# 106
Не ми се дават 150лв, но и аз започвам да се замислям. Кърмя от едва 24ч, а вече гърба и кръста ме болят зверски.

# 107
Аз си я взех тази възглавница Матея с идеята, че едва ли не ще кърмя по 8 часа на ден, а всички казват колко болял кръст, гръб, ръце и т.н. Та дори в болницата си я помъкнах. Но там с повдигащото се легло нямах нужда, нито съм подлагала възглавници, нито нищо. Ръцете ми имаха зверска мускулна треска (аз съм доста кекава), но то като заплаче детето и забравяш и позиции, и шевове, и всичко. Grinning Тая епизиотомия как не се разпори при всичките ми кикерчения нощем не знам. А и аз панически бързах при всяка наченка на плач да го сложа на гърда, защото исках минимално да преча на другото момиче, което си оставяше бебето в неонатология през нощта.
Като се прибрах, извадих възглавницата, пробвах се да кърмя на нея, ама веднага се отказах, защото ми липсваше контакта с цялото му тяло, чувствах се все едно съм го сложила на някакъв работен плот и изобщо не съм въвлечена в процеса. А самото кърмене далеч не е толкова продължително, на мен ми върви силно струята, той си суче доста чевръсто, та 2-3 часа на ден едвам ми се събират. Сигурно като порасне и натежи ще прибегна до нея, но в момента си ми е много хубаво да си го нося на ръце и само подпирам гърба ми да е що годе изправен. Но тия болки, за които всички говорят, ги нямам.
Ако ви боли или кърмите продължително, ще ви е от полза със сигурност - осигурява си идеалната поза, може да се променя височината, като се вадят различните пластове - те са 3 вътре с различна дебелина. Изглежда удобна, на мен чисто емоционално не ми допада чувството засега. Laughing

# 108
Според мен зависи как ти е удобно - от двете гърди използвам две различни пози - люлка и футболна топка. За 2рата ми трябва възглавница задължително  , но с първото дете използвах обикновена плоска възглавница, сега с възглавница за кърмене ( такава за 50 лв), която не ми е особено удобна. На консултацията с Ася използвах та зи Матеа и беше доста удобна, но не ми се дават толкова пари...

# 109
Здравейте, момичета, честити бебчета! Включвам се от мартенската тема само да споделя, че кърменето легнала странично е много удобно и приятно, 17 месеца основно така процедирах, когато не бяхме навън, де, и нямах никакви болки. Може и още в болницата да опитате, леглата обикновено са широки. Успех! 🩵🩷

# 110
Аз си ползвам възглавницата от бременността, освен това на гърба слагам доста възглавници, за да ми е изправен. Вече на няколко пъти ми се случва да се отпусна до степен, в която да ми клюмне главата, с възглавницата под ръцете ми и Дарин отгоре се чувствам сигурна. Дарин все още не суче по бързата процедура, налага се да го разбуждам и едно кърмене може да ми отнеме около час. Докато бях в болницата страшно много се изморявах, а сега у дома, ми е далеч по леко. Аз съм човек с болки в кръста и гърба, не мога да си позволя и 10 Мин да неглижирам положението. Проверете ако искате из групите, много жени си продават възглавниците за кърмене. За мен е живо кощунство 150лв.... /Моята възглавница за бременни не е баш класическа. Ето тази е - https://tvboutique.bg/dreamolino-swanpillow-ergonomichna-vazglav … -za-komforten-san

# 111
Относно Лефакс и вс капки със симетикон- запичат. При нас коликите са много силни и давам Лефакс само вечер, когато положението е много зле.

И при нас изхождането е много трудно, първо бяхме на Аптамил, след това Лактана био. Ходихме на гастро и тя ни смени отново млякото с Новалак АС, което е за колики. Също така правим масаж с олио за масажи Колийф, като че ли малко се подобряват нещата.

Това, което ми каза гастроентероложката е, че бебетата до около 3 месеца все още се учат да акат. Тоест как да координират процеса на напъване(стягане на коремчето) и отпускане на тазовото дъно. Затова много често виждаме , че бебчето напъва, но не успява да се изака (не при всички бебчета де, има някои които нямат проблеми). Опитвам се по поне 5 пъти на ден да правя масаж, може би има лек ефект или просто бебето почва да разбира как стават нещата🤭

# 112
Момичета, днес ходих до болницата да ме преглеждат, защото от вчера разреза на секциото ми е доста зачервен и ме щипеше и болеше…
Ами казаха, че нямало нищо притеснително, но все пак ме промиха, дадоха ми рецепта за калиев пермангант (за промивки няколко пъти на ден) и спрей Оксикорт за пръскане 2 пъти на ден.0

# 113
Как смени Аптамила с Лактана? И от Лактана пак ли беше със запек?

Относно Лефакс и вс капки със симетикон- запичат. При нас коликите са много силни и давам Лефакс само вечер, когато положението е много зле.

И при нас изхождането е много трудно, първо бяхме на Аптамил, след това Лактана био. Ходихме на гастро и тя ни смени отново млякото с Новалак АС, което е за колики. Също така правим масаж с олио за масажи Колийф, като че ли малко се подобряват нещата.

Това, което ми каза гастроентероложката е, че бебетата до около 3 месеца все още се учат да акат. Тоест как да координират процеса на напъване(стягане на коремчето) и отпускане на тазовото дъно. Затова много често виждаме , че бебчето напъва, но не успява да се изака (не при всички бебчета де, има някои които нямат проблеми). Опитвам се по поне 5 пъти на ден да правя масаж, може би има лек ефект или просто бебето почва да разбира как стават нещата🤭

# 114
Дано нямаш проблеми за вбъдеще и изписаното ти помогне. И аз нещо много го мисля този разрез как ще е като се прибера вкъщи и ми е много странно, че в болницата нито го промиват, нито говорят за него.

За белези какво ползвате/мислите да ползвате?

Момичета, днес ходих до болницата да ме преглеждат, защото от вчера разреза на секциото ми е доста зачервен и ме щипеше и болеше…
Ами казаха, че нямало нищо притеснително, но все пак ме промиха, дадоха ми рецепта за калиев пермангант (за промивки няколко пъти на ден) и спрей Оксикорт за пръскане 2 пъти на ден.0

# 115
В София ли водихте детето на доктор? Ако да, може ли име и мнение, защото май и ние ще трябва да ходим!

# 116
Дано нямаш проблеми за вбъдеще и изписаното ти помогне. И аз нещо много го мисля този разрез как ще е като се прибера вкъщи и ми е много странно, че в болницата нито го промиват, нито говорят за него.

Ами на мен ми казаха на седмият ден от раждането да махам лепенката, която имах от болницата (вече бяхме вкъщи) и да си го мокря, нямало проблем. Та и аз не знам какво стана 😕 иначе за крем нямам представа, пак никой нищо не ми каза

# 117
В София ли водихте детето на доктор? Ако да, може ли име и мнение, защото май и ние ще трябва да ходим!

Да от София сме, ходихме при др Йорданка Паскалева. Аз съм доволна, прегледа в центъра Инспиро ми се видя доста скъп, 85евро, но какво да се прави .

# 118
  • Sofia

Ами на мен ми казаха на седмият ден от раждането да махам лепенката, която имах от болницата (вече бяхме вкъщи) и да си го мокря, нямало проблем. Та и аз не знам какво стана 😕 иначе за крем нямам представа, пак никой нищо не ми каза
Аз за белега мажа крем Мадекасол, турски е, но може да се поръча и през нашите сайтове, има ги в нета. И предния път пак с това мазах.
ММ купи втора ръка една възглавница за кърмене, ползвам я когато трябва двата звяра едновременно да храня и ми е удобна. Дори и когато мацката яде от шише, пак става, защото и двете са ми на "тепсия". Иначе баткото го кърмих в началото на обикновена възглавница, колкото да не ми рита в раната.
Seaglass, подкрепям, така кърмих основно първото дете, така сега слагам и момченцето, когато храня само него.
За капките за рефлукс, въобще не мога да преценя какви да ползвам, имам и Лефакс, Нанибел и Инфакол. От вчера реших, че няма да  им давам и днес не плачат много, но все пак ще изчакам няколко дена.
За АМ също смених по препоръка на педито, каза да взема ХИП Комфорт, от днес давам на девойката, но трябва да мине известно време да преценя дали е ок. Младежът не харесва АМ. Абе голям цирк е при нас...

# 119
Не знам дали дават масово антибиотик на бебенцата, не само в Щерев.
Аз родих с Мама и Аз Плевен, информирахме същата вечер, че Дарин е добре, но ще ми го доведат на другия ден, за да мога да се повъзстановя, което имаше голяма логика, защото след като ме отпусна упойката болката беше брутална.
На следващия ден ми съобщиха, че няма да ми го доведат за постоянно, защото е с ниска кръвна захар и връщал храна. Пуснали му изследвания, следяли го и му пуснали антибиотик.
Когато дойде време мен да изпишат, все още не се знаеше Дарин кога и дали. Накрая се оказа, че трябвало само още една нощ да остане, за да приключи курса с антибиотика. Предложиха ми или да остана срещу 50лв на вечер или да си ходя. Накрая си казах, че ще остана, той така или иначе си беше вече при мен. Подчертавам, че мъжът ми е бил плътно до мен и таксуването на неговият престои няма да коментирам. Ако не беше той да ми помага, не виждам как щях да се грижа за детето си.
Доколкото знам Soare също е преживяла подобно нещо, тъй като и тя ражда в Мама и Аз. Та това с антибиотика... иди гадай... А за допълнителният престой, който Щерев са отказали първоначално... това ми звучи безумно ...

По сходен начин се развиха при нас нещата. Заради антибиотика и се наложи да остана сама с нея още 2 нощи. И нас ни лекуваха от "връщане на мляко ". После в епикризата и прочетох,че е изолирана Клебсиела от стомашно съдържимо. Честно да ви кажа, понеже нямам компетенция в тази област, не се наемам да си правя заключения правилно ли е било или не. Но моят АГ беше намекнал,че може да точат пътеки. В крайна сметка аз съм доволна,че и лекуваха и жълтеницата, която след три курса на фототерапия беше почти изчистена. Една седмица след изписването вече нямаше и следа от нея. 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт