❄💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄Тема - 5

• 4 151
  • 185
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, ние едва от вчера сме вкъщи но беше много тежка нощ …. Не спря да реве от 1 до 6-7 сутринта Sad за първи път се изходи не с мекониум. Използвам био АМ на хип и видях че в изпражненията имаше като гранули от млякото и то адски много. Понеже ме изяжда всичко и остава в шишетата забелязах че няколко часа по късно и в самите шишета има не разтворена част и се замислих, че може би аз не правя нещо както трябва при разтварянето - пробвала съм и във вряла и в хладка преварена вода да го разтварям . Исках да попитам и вие откога давате капки за колики?

# 121
Здравейте, ние едва от вчера сме вкъщи но беше много тежка нощ …. Не спря да реве от 1 до 6-7 сутринта Sad за първи път се изходи не с мекониум. Използвам био АМ на хип и видях че в изпражненията имаше като гранули от млякото и то адски много. Понеже ме изяжда всичко и остава в шишетата забелязах че няколко часа по късно и в самите шишета има не разтворена част и се замислих, че може би аз не правя нещо както трябва при разтварянето - пробвала съм и във вряла и в хладка преварена вода да го разтварям . Исках да попитам и вие откога давате капки за колики?

Здравей! Това са колики, няколко страници назад се коментираше, че когато има топчета означава, че са били много силни.
Ние изкарахме първите нощи (та и сега някои) по същият начин. При нас беше същата работа с храната на Хипп, след всяко ядене се започваше зверски плач, свиване, пукане на черва, газове и т.н. Аз му смених храната на своя глава. Иначе за коликите не е рано, аз му давам още от вторият ден - започнах с колиеф, после инфакол и след това лефакс, а сега ги редувам, защото се запече от лефакс.

# 122
  • Sofia
Джейн, каква е реакцията от Инфакол. Аз купих, но не смея да почна да давам.
На ХИП почнах Комбиотик 1, взех една кутия, произведена в Германия и една произведена в Англия. Разфасовката е двойна на тези, които се продават по нашите магазини. Сега ще наблюдавам дали ѝ понася.

# 123
При нас няма никакъв ефект инфакола, давах го няколко пъти и пак се къса да плаче. 😕

# 124
Ние също сме с капки Waya и за момента няма никакви проблеми с коремчето, но педиатърката каза да не давам лефакс и подобни, защото ще стане обратния ефект ще запече много и каза че до сега поне с ползване само на waya, няма бебе пациент със силно изразени колики.

Здравейте момичета! Първо честито на всички нови бебоци, живи и здрави да са ви и бързо възстановяване на вас.

По темата с коликите, при нас в момента действа схемата с пробиотик Вая следобед по 7 капки и вечер след 8 започвам да давам Лефакс преди всяко хранене и така до сутринта. Аз пия чай на Лактеса лилавия, който има копър и анасон вътре и не ми се налага да му варя на него отделно. Изхожда се 6-7 пъти на ден по време на хранене. Не знам колко ще е релевантно при АМ обаче.

Памперси ползвам отново на Памперс Премиум Кеър. С каката си правих много експерименти с памперсите, но тези са единствените,които не пропускаха.

Първият ден в болницата имах вечерта коластра, а на вторият вечерта тръгна и кърмата. От третият ден реално след направено пробно кърмене, дребният мина изцяло на кърма и повече не съм додавала АМ. Като след всяко негово хранене първите 3 дни стимулирах с помпата по около 3 минути на гърда.

# 125
Момичета, може ли да сменя малко темата с коликите... Нас днес ми изписаха, но в болницата чистех дупето само с water wipes, защото първо - нямаше условия да мия дупето както си мислех и второ - след секциото ентусиазма ми се изпари. А и така ни показаха там. Което разбира се се оказа страшна грешка и бебето ми се подсече. Проблемът е, че сме изцяло на кърма, а аз имам доста и тя си суче упорито, съответно и се изхожда през 15 минути понякога като често изпръцква струйка изпражнения. Много мрази смяната на памперс, гърчи се и плаче адски много, което прави мисията по изсушаването и старателното намазване невъзможна (макар че наистина се старая). Снощи една акушерка ми каза да не сменям след всяко изхождане памперса и че не е проблем да изчаквам малко да се събере, но както знаете бебетата си обичат на чист памперс да се изакат.
Както и да е извинявам се, че стана ненужно дълго, но съм притеснена за дупето, като се има предвид че е и момиче, а и още нямаме педиатър. Лекарката в болницата каза да взема судокрем, ще ми препоръчате ли и нещо друго или съвет, гледам да съм бърза със смяната, но наистина я побърква. Вчера беше опитно бебе за къпане в болницата и не плака чак така.

# 126
И ние в болницата бяхме с мокри кърпи. Сега вкъщи при наакано дупе се мие на чешмата. За момента мъжа ми го прави, понякога не може хубаво да се измие и аз минавам с мокра кърпа, за премахване на по упоритото. Сигурно има бебета, които са по търпеливи, Дарин мрънка, понякога плаче.
Судо крема би трябва да свърши работа, той е точно за това.
Иначе и на нас ни бяха казали в болницата, че обичали да спят наакани. Като цяло снощи така и стана, тамън се смени пелената и той се изака, мъжа ми го остави и това дете спа 3 часа.... но, при момиченцата не мисля, че е редно да се оставят, от друга страна пък ако са се наяли тъкмо и да се сменя пелена пак не е много удачно...
Не знам дали ти помогнах...

Момичета, може ли да сменя малко темата с коликите... Нас днес ми изписаха, но в болницата чистех дупето само с water wipes, защото първо - нямаше условия да мия дупето както си мислех и второ - след секциото ентусиазма ми се изпари. А и така ни показаха там. Което разбира се се оказа страшна грешка и бебето ми се подсече. Проблемът е, че сме изцяло на кърма, а аз имам доста и тя си суче упорито, съответно и се изхожда през 15 минути понякога като често изпръцква струйка изпражнения. Много мрази смяната на памперс, гърчи се и плаче адски много, което прави мисията по изсушаването и старателното намазване невъзможна (макар че наистина се старая). Снощи една акушерка ми каза да не сменям след всяко изхождане памперса и че не е проблем да изчаквам малко да се събере, но както знаете бебетата си обичат на чист памперс да се изакат.
Както и да е извинявам се, че стана ненужно дълго, но съм притеснена за дупето, като се има предвид че е и момиче, а и още нямаме педиатър. Лекарката в болницата каза да взема судокрем, ще ми препоръчате ли и нещо друго или съвет, гледам да съм бърза със смяната, но наистина я побърква. Вчера беше опитно бебе за къпане в болницата и не плака чак така.

# 127
За подсечено дупе препоръчвам Galafarm baby crem ,много е добър .Този судо крем е супер сух и на мен хич не ми е харесвал.Каката никога не ми е била подсечена ,Аз я мажех с бепантен и само ако е силно зачервена вкарвах и другия крем .Иначе е хубаво и да оставяте малко памперса отворен при всяко сменяне ,да може да подиша и кожата .

# 128
Момичета,  давам ви една идея, която сработи при нас. Относно рева при смяна на памперс. Забелязах,че почва да реве не когато я съблека, а когато започна да я чистя. Буквално момента, в който я докосна с мократа кърпа и се започваше. Понеже из амазон бях мяркала такива "уреди" за затопляне на мокри кърпи ми хрумна да оставя един ден пакета на радиатора. Оттогава нямаме драма. Чистя я с горещи мокри кърпи 😂 и всичко е мирно и спокойно.  😁😁😁

# 129
Има логика, и Дарин при допира на мократа кърпа надува гайдата. Бягам да сложа на радиатора, хах

Момичета,  давам ви една идея, която сработи при нас. Относно рева при смяна на памперс. Забелязах,че почва да реве не когато я съблека, а когато започна да я чистя. Буквално момента, в който я докосна с мократа кърпа и се започваше. Понеже из амазон бях мяркала такива "уреди" за затопляне на мокри кърпи ми хрумна да оставя един ден пакета на радиатора. Оттогава нямаме драма. Чистя я с горещи мокри кърпи 😂 и всичко е мирно и спокойно.  😁😁😁

# 130
  • София
По препоръка на неонатолозите и с каката и сега, редувам поне 2-3 вида кремове против подсичане. Сега съм взела судокрем и галафарм и тук там мажа и олио на мустела между смените на памперсите. Ползвам само водни мокри кърпи и ако има нещо упорито Линимента на мустела. Каката ми се е подсичала броени пъти с тази комбинация и в тези редки случаи мажех с Бепантен, докато се успокои.   
По темата с коликите да добавя и нещо, което тотално пропуснах в предишния пост: вземете си коланчета с черешови костилки - това ги успокоява мигновено - поне моите.

# 131
За коликите и аз все пак да кажа, че и затоплена кърпа върху коремчето върши работа, но коланчето с черешови костилки го препоръчваха на доста лекции.

Благодаря момичета! И аз се надявах, че понеже са water wipes няма да има проблем, но уви, може би и аз съм виновна, че я сменях често, но кърмата ми тръгна веднага, мекониума го изака бързо и нямаше как тези лепкави зелени изпражнения да ги държа с часове. Иначе гледам да подсуша добре и я гушвам без памперс след измиването хем да се поуспокои. Но да, в болницата при допира на студената мокра кърпа + гумения повивалник беше ужас. Сега вкъщи като че ли е маалко по-добре, но го има и това, че коя майка иска да тормози детето си да ѝ плаче дълго 😅
Купихме судо крем, днес 2-3 пъти сменях откакто сме вкъщи и мазах с един за подсичане на baby crema от болничните подаръци, че има цинк, иначе имам само Бепантен.
Ако продължи повечко, ще пращам снимка на педиатър през Healee, понеже май има и точици, не само червено.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 22:14 от ms_97

# 132
Аз взех една играчка (бухалче) с черешови костилки, но не виждам кой знае какъв ефект.

Иначе за подсечени дупета (и ние имахме такова) ми препоръчаха един спрей на Colief -
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030032847
и общо взето от второто пръскане беше минало подсичането, бях много приятно изненадана.

# 133
Аз още си чакам. Преносвам вече, бебе няма.

Но за кремовете - много доволна бях и аз от този розовия на Galafarm, с него мажех на всека смяна на памперс. При подсичане или Судокрем, или този на Мустела , който е страхотен, все още го използвам за децата при разни разранявания, зачервявания и т.н.

# 134
Аз ползвам кремът на Мустела от самото начало и не се е подсичал изобщо. Даже не мажа на всяко сменяне, ами от време на време. Много е хубав.

Ние пък сме в чуденка с къпането. Искам да му създам рутина вечер - баня, хапване и спинкане, но да го изкъпем преди да яде е цяло чудо. Той се буди в истерия за мляко, дори да е ял преди два часа и няма шанс да тръгнем да го къпем. Сега го дебнем когато се задържи повече време буден след ядене, за да е максимално спокоен, но не винаги се получава.

Общи условия

Активация на акаунт