Тогава децата спят, а ги будят в 15:00 часа, не знам защо на някои места толкова им е проблем и лелите и госпожите бързат да си тръгнат в 18:00!
По- нагоре четох, че в частна ясла направили майка на луда калинка, че си взела детето 18:00 часа, това вече е върха на наглостта според мен. Но знам, че и майките гледат да не вдигат излишни скандали, след това рефлектира на цялата комуникация както с другите родители, така и с персонала.
Що се отнася до моето, то ходеше на частна ясла. Винаги съм я взимала между 16:00 и 17:00 часа. Исках да се разходим след това, виждахме се с приятелчета и беше приятно , само най -зимните месеци не е имало събиране с другарчета в парка. Аз работя за себе си и имам пълна свобода да си организирам времето, което знам, че рядко се случва на майките. Сега ходи на градина, взимам я отново между 16:00-16:30, защото тренира от 17:00 часа.
Кой ти дава право да определяш така други жени?
Една жена има право да не работи ако иска и така се е разбрала с мъжа си. Работата не е задължителна.
Домакините не са с по-малко права от работещите. И не всички са безделнички.
Разбирам, че това дразни майките, които имат нужда от ДГ и нямат избор, но е грозно звучащо и несправедливо.
Има много жени, които гледат породени деца, деца с малка разлика, сливат две майчинства едно след друго, майки с близнаци, многодетни майки, които си стоят в къщи.
Това не значи, че безделничат. Домакинската работа също е работа и някои от тези жени имат по-динамично и енергично ежедневие от твоето😊
И няма нужда от удивителни и чак да се караш.
За протокола :не съм такава майка. Работя по осем часа. Но имах дълго майчинство и пак ще имам такива ако имам второ дете.
Ако решила да съм домакиня ще си взема детето когато си искам и това е мое право.
И при нас я имаше тази практика с вземането на обяд. Нормално е да се дразниш, но нямаш право да раздаваш такива определения без да си запозната.
Има различни семейства и динамики.
И аз съм се дразнила. Но не можеш да забравиш на жената да си взема детето когато иска. Разрешено е и това е.
Много майки не искат децата им по цял ден да са отглеждани от чужди хора и да изкарват цял работен ден по ДГ. Някои деца не спят, не ядат там.
И са в правото си да ги пуснат до обяд, да си свършат някоя работа, децата да разнообразят и да си ги вземат да си спят в къщи.
В нашата градина имаше една майка която не желаеше децата й да спят и ядат там.
Така беше преценила. Работеше от вкъщи и ги вземаше в 12.
Всеки решава за себе си и градините са за всички. 🙂
Мисля, че не цитирате правилното мнение.!!!