В колко часа взимате децата от ясла/градина?

• 474
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Зависи дали е частна, според мен. В частната ни ясла, която работи до 18:30, децата се взимат между 18 и 18:30, в държата ни дг, децата се взимат доста по-рано, което е много стресиращо за нас. В 18, когато си взимаме детето (не, защото искаме), много често са ги свалили на диваните във фоайето. Там след 16:30 остава една госпожа с всички деца и за съжаление 19 часа е химера.

# 16
Да,потвърждавам. Това съм го виждала в нашата градина ,дори седят свалени долу с якетата ,защо?? Ако родителя дойде към 18ч,та това дете ще седи повече от 1 час да чака .

# 17
Обикновено единият родител води, другият прибира. Това са моите наблюдения, а също и на служителите, с които съм говорила. Сутрин е митинг от татковци, вечер - от майки.
Вероятно и ние ще сме такава схема. Държа си на времето сутрин за грим и прическа Grin
Аз съм много суетна майка и още отсега уча сина ми, че мама и като цяло жените се чакат да се оправят и тогава се излиза Grin

Понеже доста от вас споменаха, че взимат децата в 16 часа, интересно ми е да споделите как го съчетавате с работния ден, така че да няма проблем с работодателя? Много ще съм благодарна!

Леле, а това с фоайето на мен, ако ми се случи... Явно не са попадали на такива като мен. Ще им стъжня живота и накрая ще ми правят чай, да ме посрещат, като отида да го взема. И то по законов ред, без циркове. Само веднъж да ми се случи, жална им майка Grin Много обичам такива служители, често си имаме работа я лично, я покрай клиенти Grin

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 22:58 от KPP

# 18
За щастие при нас няма такива филми със сваляне във фоайето, децата са си по стаите с учителките, докато не ги вземат.

Колкото до съчетаването с работата, в нашата фирма сме с плаващо работно време. Стига работата ми да е свършена, не ме следят супер стриктно точно колко часа стоя пред компютъра; мога да си доработя след като прибера детето вкъщи или след като си легне.

# 19
До 18 часа е работното време на учителите в градината на децата ми, после остава помощен персонал до 19.

Моите са в първа група и рядко ги взимам преди 17:30, при нас между 17:10 и 17:20  става голямото струпване и избягвам да се бутам.
Остават с моите и още две-три деца
И при нас сутрин са бащите, вечер майките

Случвало се е няколко пъти малко преди 18 да отида,  никой не е показвал фасони,  това им е работата.

# 20
Давате ми надежда. Хич не ми допадат фасони и като цяло мрънкания. Не ги и търпя. Имаш си задължения, спазваш си ги. Всички имаме такива. Ние засега ще сме в частна ясла, надявам се обаче за градина да сме в държавната до вкъщи. Тя е нова и е с много хубава база и млади възпитателки.

Общи условия

Активация на акаунт