Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 3 117
  • 114
  •   7
Отговори
# 105
Снимките са правени най вероятно от агенция, а височината е така, за да изглеждат помещенията по големи.

# 106
  • Бургас
Така че съвсем не всеки умен, културен и кротък човек се е заринал в пари да се чучне в най-луксозния имот за четирицифрен наем, напротив...

Това визирах за крайност. Защо се приема, че умният, културен и кротък човек има само два избора - мизерията и  супер лукса?

# 107
Докато са чакали 5 години да пестят от наем и са живяли в мизерията, цените на имотите са х3.
Много прагматично, няма що.
Тук там има хора, за които ипотеката е "дяволско творение". Почти се кръстят при идеята да купят имот със заем.

Главната им цел е била да направят "кофти" на рентиерите.
На практика правят точно обратното. Ние сме купили "число" имоти преди Х години, които растат като стойност, нашето си върви, а те в това време са "лапали мухите". И са се радвали на евтиния наем и мизерията.

Няма сценарий, в който е изгодно да живееш до безкрай в такова жилище и да се радваш на ниския наем (и да си успешен и с доходи).
Е, има и краен вариант да живееш там, а да купуваш и отдаваш под наем други имоти, ама такъв вариант никой не е разказвал.

# 108

Няма сценарий, в който е изгодно да живееш до безкрай в такова жилище и да се радваш на ниския наем (и да си успешен и с доходи).
Е, има и краен вариант да живееш там, а да купуваш и отдаваш под наем други имоти, ама такъв вариант никой не е разказвал.
Да, защото хората преди да започнат да инвестират малко по крупно, са си осигурили личен базов комфорт поне.

# 109
  • София
Така че съвсем не всеки умен, културен и кротък човек се е заринал в пари да се чучне в най-луксозния имот за четирицифрен наем, напротив...

Това визирах за крайност. Защо се приема, че умният, културен и кротък човек има само два избора - мизерията и  супер лукса?

Не съм разбрала. Ами логично, в отговор на теорията, че всеки с два грама мозък в главата в големия град непременно може и иска да си позволи ново и модерно. Съответно старите жилища с ниски наеми били за "контингент" и маргинали едва ли не. Т.е. крайните примери не ги давам аз, просто отговарям в същия стил, именно с надежда някой да се усети, че има доста шарени ситуации и комбинации извън крайните заключения. Дадох и пример за културни, свестни и съвестни хора, които обитават стари и логично по-евтини жилища в пълно неведение, че за някои били... контингент.
Житейските избори на наемателите са тяхна лична работа. Изобщо не ме интересува с колко се е прекарал наемателят ми, каква ипотека е можел или не е можел да направи, защо не му е висока заплатата, какви планове си има за след 5, 10 години или "до безкрайност", ще си купи ли свое жилище в някакъв момент, ще се жени ли, ще емигрира ли, или ще се беси (е, последното желателно някъде навън). От него се иска чистота, точност с парите и спазване на договора.

# 110
Примерът с младата двойка професионалисти е хубав, но трябва да се отчете, че са имали доста късмет. Защото са набили есна камара пари в чужд имот, без да имат сигурността, че ще си избият вложенията. Ами, ако след година собственикът решеше да продаде? Или да им вдигне наема?

# 111
Dani1, ами то прецакани винаги ще има. Тези въпростите наематели стояли години наред с нисък наем и ......ударихме къоравото. А през това време цената на жилищата колко скочиха - май множко!!!
Ама и аз как се прецаках да знаете. Щото веднъж в живота взех заем и сън не можах да спя, що гимнастики правих да го погася в супер, супер кратък срок. И що съм се напъвала да ме пита човек. Лихвите ставаха все по-ниски, заплатите все по-високи та жертвите въобще не са си стрували. Та колко добре е било да живее на нисък наем въпросното семейство/убедена съм, че е с високи доходи от написаното/ и да проспива времето за добра сделка - аз смятам че е било изгубено време.  Ала всяки да гледа собствената си копанка, не като мен тук и сега.

# 112
  • Бургас
Примерът с младата двойка професионалисти е хубав, но трябва да се отчете, че са имали доста късмет. Защото са набили есна камара пари в чужд имот, без да имат сигурността, че ще си избият вложенията. Ами, ако след година собственикът решеше да продаде? Или да им вдигне наема?

Щеше да се надрунди и да му направи напук, като се изнесе. Тя историята им така започна - предишният решил да вдига, юристът се обидил и се изнесъл.

Ах, тези лоши хазяи! Вдигат наемите без да са направили "грам подобрения".
И аз гледах днес един фотьойл в Айко, беше 128 лв., сега е 196 "без грам подобрения".

https://www.standartnews.com/biznes/novo-20-vrazvat-naema-za-min … plata-621579.html

# 113
Съгласна съм, че са имали късмет. Собственика от Красна Поляна по всяко време е можел да продаде катакомбата и да реинвестира, а той какво, държал наематели на жълти стотинки.

# 114
И защо го обсъждате този имот толкова? За всеки влак си има пътници, дори не го видях тръгнах да чета какво пишете, роман направо. Нещо за цената на златото няма ли да кажете, който купил -купил и с имотите така, наемите вървят леко нагоре в районите които следя- център и на запад по линията на метрото.

Общи условия

Активация на акаунт