Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 47

• 11 250
  • 437
  •   3
Отговори
# 420
  • Варна
Ох, да бе, Тета, така е. Но собственикът просто отдава имота си. За какво ще го ползва наемателят, е друг въпрос. Може да иска да си държи колекцията от речни камъчета там. Или да ходи да чете на спокойствие, ако вкъщи му тропат 3 деца на главата. Какво като има легло? Нали не се предлага адресна регистрация там? Това е единственото законово изискване, пряко свързано с реалната функция на имотите като места за живеене.  Никой не може да каже какво ще се случва реално зад входната врата. Ще се спи ли, ще се играят карти в почивните дни ли, ще се извършват вуду магии всяка сряда ли...

# 421
Не е така..но темата не е за тук.
Нито адресната регистрация се гледа, нито можеш да правиш всичко зад вратата си...ама нейсе....

# 422
Един въпрос към всички, които се прехласват по таванското “жилище” с с простора - вие лично, бихте ли подкрепили вашето дете да живее на подобно място, за което също трябва да плати и два депозита, разбира се Simple Smile

И не на последно място - все пак говорим за Лозенец и наема цена от “само” 350 евро/месец.

# 423
Как ли си мият зъбите и се къпят в тази "квартира"? Thinking

# 424
"Детето" има избор. Ако много иска Лозенец точно, и точно определена улица даже, а там има само това.
Ако не, почти навсякъде другаде може да живее в по-голямо. В Перник и голям апартамент може да вземе за тези пари, и за 30 минути ще е в центъра на София. А, може и при мама и тати, или да си плаща ипотека. Винаги има избор. Въпросът е, че не винаги избора ни харесва.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 22:05 от vaychka

# 425
Зъби може и в "кухничката" да мият.

# 426
  • Бургас
Ох, сетих се за буйната си младост, бяхме се събрали с едно гадже да живеем на квартира. Една стая, в която се събираше само легло и маса, и оставаха 30 см за минаване.
Банята беше колкото тази на зелените снимки, т.е. къпеш се връз гърнето. Тази даже е луксозна. Оная беше на мазилка и блажна боя, а душът едвам църкаше.
В жилището живееше и 80-годишна баба, която ни даде право да ползваме нейния гардероб.
Няма да пиша колко време трая съжителството Joy За щастие на майка ми, която си изплака сълзите как дъщеря й проваля бъдещето си, защото ще забременее на 18 и няма да завърши...

# 427
За живеенето - все някой ще заживее. Обаче не знам тоя, който е лепил плочките, как го е правил.
С ММ като се изнесохме,  спахме около година на надуеаем дюшек Intex. Ама тък няма толкова място на пода за дюшек.

# 428
Един въпрос към всички, които се прехласват по таванското “жилище” с с простора - вие лично, бихте ли подкрепили вашето дете да живее на подобно място, за което също трябва да плати и два депозита, разбира се Simple Smile

И не на последно място - все пак говорим за Лозенец и наема цена от “само” 350 евро/месец.
Моето дете има апартамент в Лозенец тъй че не е драма, но може да преустроя тавана, за да има и пасивен доход.

# 429

Аз наех на моето дете мазе, всъщност 2 обединени мазета в Лозенец до ФМИ преди доста години. Доста просторно помещение се беше получило, към 20 кв.м., ремонтирано с ГК, кухничка, нова баня-тоалетна вътре. С английски двор. Laughing Аз намерих обявата, аз отидох на огледа с кеш за депозит+наем. Наех на момента, след мен имаше още трима кандидат-наематели. Девойката след мен ме молеше да ми даде 1 наем, за да се откажа.
Почти 2 години изкара "детето" там.

Проблем за обитаването беше само наличието на ветеринарен кабинет на партера до помещението, точно до кухненската част. По някаква строителна причина се въдеха мушички и влизаха на рояци около абсорбатора на кухничката.

# 430
  • София
Живяла съм 2-3 месеца в таванско помещение в младостта си, имаше отвън обща тоалетна и мивка само и използвах банята в офиса всеки ден да се къпя, отивах преди всички. Grinning Едни други години бяха, изнесох се при първа възможност, една от многото ми квартири беше.
Но и сега има хора, които живеят на най-невероятни места, при нас съседния гараж беше усвоен за живеене и един човек /явно със скромни доходи/ живя там поне 1-2 години. Тоалетна със сигурност имаше, за баня - не мисля.

# 431
  • Варна
Аз пък най-сетне си добутах ремонта на магазина що годе до прилично състояние и снощи качих обява в имот. бг. И днес сутринта започнаха да звънят едни любезни дами с едни заучени монолози как имат клиент точно за моя магазин и как искат да дойдат да снимат. Питам ги защо искат да снимат, като аз съм снимала достатъчно добре. Щото не можели да махнат водните знаци и да си качат снимките в техните сайтове.  Joy Е нали уж имат клиент дето точно това търси, да го водят, кво ще качват обява и те? Обяснявам, че аз имота си го предлагам сама. Те ако имат наистина клиент, нямам против да го доведат, но ще бъдат посредник само на него и ще вземат комисиона само от него. И изведнъж точният клиент изчезва, пожелава ми се хубав ден и ми се затваря телефона. Rolling Eyes
Към обяд ще отида до книжарницата да си принтирам едно "Давам под наем" и номера ми и ще залепя листа на витрината. И в някои фейсбук групи се чудя дали да не пиша.

# 432
О, за търговско помещение е направо задължително да си сложиш координатите на витрината. Това е много специфичен пазар и не мисля, че с обяви в имотни сайтове ще стане работата. Евентуално в тези така рекламирани ФБ групи на квартала може да бъде по-ефективно.
Късмет ти желая с намирането на читави наематели!

# 433
  • Бургас
Сложи на витрината, задължително.
И в alo.bg пусни също.
Тегаво е с търговските имоти.
Желая ти успех!

# 434
Не знаех, че все още се намират тавани и мазета под наем за живеене. Като бях млада много обичах да ходя по такива на гости с компании. Е, малко по-широки. Седяхме на леглото, касетофон свири, нещо си говорим, голяма веселба беше.Нямаше телефони, понякога просто минавахме да видим на място там ли е домакинът да натресем.😂

Общи условия

Активация на акаунт