Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 3

• 31 304
  • 336
  •   1
Отговори
# 195

Ще ви върна пак на Е- тата. Confused

В моите таблици никъде не открих Е- 103. Очевидно съществува обаче. Гледам го изписано пред мен. Wink
  ThinkingДоста ме накара да се поразтърся. И ето го резултата:
Е 103 - оцветител. Канцерогенен. Може да доведе до образуване на злокачествени тумори. Забранен е в ЕС.
А сега сподели на какъв продукт го откри това Е  Party

# 196

Ще ви върна пак на Е- тата. Confused

В моите таблици никъде не открих Е- 103. Очевидно съществува обаче. Гледам го изписано пред мен. Wink
  ThinkingДоста ме накара да се поразтърся. И ето го резултата:
Е 103 - оцветител. Канцерогенен. Може да доведе до образуване на злокачествени тумори. Забранен е в ЕС.
А сега сподели на какъв продукт го откри това Е  Party

Благодаря ти. Аз междувременно по малките часове го открих като "забранен" Rolling Eyes Наистина не е лесно да се намери. Confused
Комбинацията от Е- 102(опасен), Е- 103(забранен), Е- 122(подозрителен), Е- 123(много опасен), Е-131(ракообразуващ), Е- 133 ("най- често представлява алуминиев разтвор или амониева сол. HACSG препоръчва да се избягва. Отхвърлен в Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия и Норвегия." ) е изписана на боя за яйца, обявена като безвредна!! #Crazy
Фирмата е ЕТ" П. Буранова- Колор".

В магазина ми казаха, че боята става и за сладки. Това не е изписано на опаковката, но понятието "безвредна" е доста заблуждаващо, меко казано.

На опаковката пише още" Съгласно наредба N 8 на МЗ, ДВ бр. 44/ 2002."

Ще я погледна аз тази наредба.

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 09:59 от Amarena

# 197
Абе, чесно ме убихте с тоя карамелен аромат  Mr. Green
Домашното прясно овче, козе или краве мляко си миришат на мляко като се варят, става каймак отгоре да, но никога не ми е миришело на карамел.
Всъщност на карамел може да замирише ако се вари с кафява захар, че и цвят ще придобие!

# 198
Абе, чесно ме убихте с тоя карамелен аромат  Mr. Green
Домашното прясно овче, козе или краве мляко си миришат на мляко като се варят, става каймак отгоре да, но никога не ми е миришело на карамел.
Всъщност на карамел може да замирише ако се вари с кафява захар, че и цвят ще придобие!

На мен даже на гадно ми мирише.Аз от дете не мога да понасям прясно мляко, пък било то и карамелено.

# 199
  • Linz
На мен даже на гадно ми мирише.Аз от дете не мога да понасям прясно мляко, пък било то и карамелено.
И на мен, повдига ми се Sick

# 200
И аз съм от вашата партия. Затова и не пия. А като видя каймака и ми идва да...

# 201
И аз съм от вашата партия. Затова и не пия. А като видя каймака и ми идва да...
И аз. Sick
Ама здравата оспамихме. Да пусна една анкетка, а? hahaha

# 202
Хайде сега свирнете на Лео да позачисти спама Wink

# 203
И кьде се продава zакваска zа йогурт?

Кристиян, разбрах откъде се купува жива закваска за кисело мляко в София. В производствената база на LBB. Говорих с магазина и ми казаха, че закваската за 5 л мляко струва 3 лв. Дори за себе си мисля да намина тези дни да си купя, защото от 2-3 месеца квася не съм я сменял.

# 204
И кьде се продава zакваска zа йогурт?

Кристиян, разбрах откъде се купува жива закваска за кисело мляко в София. В производствената база на LBB. Говорих с магазина и ми казаха, че закваската за 5 л мляко струва 3 лв. Дори за себе си мисля да намина тези дни да си купя, защото от 2-3 месеца квася не съм я сменял.
адресче? Mr. Green

# 205
Браво SafeHeaven   bouquet
Голяма помоЩ е това.
и аz Ще приглася zа "адресче" Mr. Green

# 206
благодаря ви, че ме убедихте, че повредата не е в моя телевизор.
Като ме нападнаха(то има и още, но го спестих), реших, че аз нещо бъркам... newsm78
Спирам по темата за карамела. Злопаметна съм, но ще го преживея...

Амарена, аз преди време си бях купила цветни кокосови стърготини с идеята че ще са безвредно оцветени(тъпо още в зародиш...) с цел украса, но сега като погледнах- видиш ли, съдържанието било само стърготини. Даже не пише че са оцветени, камо ли с какво. Сега изпадам в размисъл да не съм далтунистка Thinking
производител- радиком
Същата работа и при цветните захарни пръчици

# 207
Не мога да я изкопая въпросната наредба. Попадам все на индиректна информация. Confused

# 208
Браво SafeHeaven
Голяма помоЩ е това.
и аz Ще приглася zа "адресче"

Не дадох адреса понеже със Слави се чухме и реших, че е излишно да отговарям и да пълня темата с безполезна информация.

Цитат
Център за научноизследователска и развойна дейност, "Ел Би Булгарикум" ЕАД
София 1225
ул. “Малашевска” 12А
Информацията оттук. Има и телефони. Вчера говорих с тях, много са учтиви хората. Казаха ми всичко каквото ме интересуваше. Даже днес по обяд мисля да отскоча и да си купя.
Кристиян ти имаш ли кой да ти прати? Аз съм готов да го направя, знаеш! Ще видя в какви разфасовки е и ще ти пиша на лични, дали може да се прати по пощата. Доколкото знам закваската има голяма трайност, но както ваксините трябва да се съхранява при температура 2-8 градуса. Тази сухата, за която са писали в другата тема за киселото мляко, вероятно по-лесно ще може да се транспортира, но не знам, ще проверя днес и ще докладвам.

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 10:08 от SafeHeaven

# 209
SafeHeaven
Много благодаря zа точната информация.И zа отzивчивостта.Намерил сьм човек,който чака само адреса,но сега го имам и няма да ангажирам никого.Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт