Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 3

• 31 295
  • 336
  •   1
Отговори
# 60
Някоя от вас правила ли си е течен Шоколад с адаптирано бебеШко мляко и какао?
Имам хубави спомени поне....Но трябва да питам как става точно...

# 61
Добра идея! Grinning

Стана дума за натуралния на Своге. (Обожавам го! Heart Eyes.., но ) В съдържанието пише: захар, какаова маса, втвърдено растително масло (Това не е ли същото като хидрогенизираното?.. Thinking), краве масло, емулгатор (соев лецитин Е322) и ванилин.Може да има следи от пшеничен протеин, фъстъци и други ядки.

# 62
Втвърдени растителни мазнини, хидрогенирани..., маргарин...все едно и също е Confused

# 63
Втвърдени растителни мазнини, хидрогенирани..., маргарин...все едно и също е Confused
В такъв случай тук:

А като че ли единствено забелязах хидрогенезирани мазнини в Mauxion-a.

просто са го казали в прав текст.  Confused Другите използват синоними за същото. Разпространена практика.  Tired

# 64
  • Linz
Да и стана отвратително, изхвърлих всичко.

А като че ли единствено забелязах хидрогенезирани мазнини в Mauxion-a.

просто са го казали в прав текст.  Confused Другите използват синоними за същото. Разпространена практика.  Tired
На някои пише само "растителни мазнини", но подозирам, че пак е маргарин (едва ли слагат олио или зехтин).

# 65
Аз съм правила,но доста отдавна!За точни количества не питай.Горе- долу беше това:
В чаена чаша се чуква едно яйце.Допълва се с прясно мляко.Разбива се хубаво и се оставя на страна.
Смесва се сухото мляко с какао и пудра захар до еднородна смес.Прибавя се яйцето с мляко и се бърка.
Разтапя се пакетче масло и внимателно се прибавя към сместта.Бърка се до поемането на маслото.
После в хладилника. GrinningБеше много вкусно.
Все се каня да направя ,но нали съм на диета? Embarassed

# 66
Аз съм правила с едно френско адапте преди 8 години - получи се  Peace!

# 67
  • Linz
Аз пробвах с АМ на Нестле... то смърди, та се не трае... гади ми се от този вкус Sick

# 68

Аз пробвах с АМ на Нестле... то смърди, та се не трае... гади ми се от този вкус Sick

Значи не съм само аз. ..
Чак изпитвам угризения, че храня детето с тази смрад (Нестле Джуниър).
Не съм го опитвала на вкус, но миризмата му е отвратителна.  Confused

# 69
Слагай ванилия Hug

# 70
Днес намерих кафява захар на "Крина"( 2лв. за 500г). Някой ползвал ли  е такава?

# 71
  • Plovdiv->Toronto
Kaкво сега, всички соеви продукти ли ще отречете защото соята е ГМ  Shocked? Без тофу, соев сос, кълнове, мисо, абе нищо ? Не е ли малко екстремно, не яжте и хляб защото пшеницата може да е ГМ, ако е от Канада със сигурност ...
Течният лецитин е много полезен, слагам в много неща - сладкиши, манджи ...
Ето линкове :
http://www.mountainroseherbs.com/learn/lecithin_liquid.php
http://lecithinguide.com/news/news/benefits-of-liquid-lecithin.html

# 72
Лошото е, че човек никога не е сигурен за вредата или ползата на съставките в храните. Ако се задълбаеш сериозно, в един момент неминуемо стигаш до извода, че всичко е реклама-антиреклама. Що убедителни материали и за, и против, съм изчела... не е истина

# 73
Днес намерих кафява захар на "Крина"( 2лв. за 500г). Някой ползвал ли  е такава?
Аз съм купувала и такава.

# 74
  • Plovdiv->Toronto
С адаптирано мляко не вярвам да стане хубаво, то има доста метален вкус Confused, аз правя с обикновено сухо мляко, без добавки. Мляко, масло, какао и това е  Simple Smile. Много рядко правя, ужасно е калоричен и пристрастителен Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт