Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 3

• 31 254
  • 336
  •   1
Отговори
# 75
Някой може ли да хвърли малко пове4е светлина за тези озонатори-в какво по-конкретно се изразява полезното им действие върху храната?

http://www.tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=1&pod=9&page=OZONATOR

Доста скъпо "4удо",дали не е малко попрехвалено? newsm78

# 76
Цитат
"Озонът е нестабилно химически вещество и е много силен окислител. При взаимодействие с повечето окисляеми химични вещества реагира с взрив. Използва за обеззаразяване на питейни води. Убива микроорганизмите, и в по-голяма концентрация е отровен и за хората."
Според мен озонаторите са вредни, тъй като след разпадане на озона се отделя кислород и свободни радикали, които са причина за стареенето - нали уж всички кремове от тях ни пазят Thinking

# 77
Цитат
"Озонът е нестабилно химически вещество и е много силен окислител. При взаимодействие с повечето окисляеми химични вещества реагира с взрив. Използва за обеззаразяване на питейни води. Убива микроорганизмите, и в по-голяма концентрация е отровен и за хората."
Според мен озонаторите са вредни, тъй като след разпадане на озона се отделя кислород и свободни радикали, които са причина за стареенето - нали уж всички кремове от тях ни пазят Thinking
Озона е съставен от 3 атома кислород или формулата му е О3, докато газът кислород в свободно състояние е образуван от 2 атома илиО2.
Свободен озон има само в озоновия слой. Получава се при бури от гръмотевиците или по-точно от електричните изпразвания.
Като се продухва озона се разпада на газ кислород О2 и един атом кислород,който не може да стои свободен и се свързва с друг атом кислород.Микробите умират при продухване с  чист кислород.
От цялата работа не виждам никъде вреда.
Не мога да разбера,тук в пещерите ли искате да се върнем?

Прочетох рекламата за озонатора, малко невероятно ми се струва. Нещо искат да ни вземат паричките без бой.

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 07:36 от Desita_

# 78
И аз 4ета в момента тук там,ама май 6те излезе,4е има голяма полза от него.Освен това някои си го сгобяват сами.
Между другото озонирана вода предлагат понякога при полет,а съ6то има и в картонени кутии за бебета и малки деца.

# 79
Дам, и хероинът е бил патентовано лекарство против кашлица.
Задължително ли трябва всичко сензационно написано да е вярно?! Няма само полезни неща - и с витамини като прекалиш се умира - както откривателят на вит. А е умрял от цироза, защото се е наливал с огромни количества от конкретния витамин.
Цитат
"Озонът е нестабилно химически вещество и е много силен окислител. Използва за обеззаразяване на питейни води. Убива микроорганизмите, и в по-голяма концентрация е отровен и за хората."

Когато ръждясва желязото – това е вследствие на окисляване. Когато в гората гният опадалите листа – също е поради окисляване. Ние се разболяваме, постепенно остаряваме и това, съвсем приблизително, разбира се, може да се нарече процес на окисляване.

И стареенето, и болестите протичат в организма с образуване на свободни радикали. Или казано по друг начин – на продукти от непълното възстановяване на кислорода.

От силни окислители се пазим с антиоксиданти, нали?  Thinking

"Убива микроорганизмите, и в по-голяма концентрация е отровен и за хората."
По - горе в темата се чудехме на акъла на американците да облъчват плодовете и зеленчуците си с радиация, за да унищожат бактерии и микроорганизми и да удължат годността на продукта. Какви гаранции има, че няма сходни странични ефекти и от озона? Thinking

Като сте решили - ползвайте - ние имахме и го изхвърлихме - не е кой знае какво Whistling

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 10:06 от Анонимен

# 80
  • Linz
И аз знам, че озонът е отровен... Не бих си купила озонатор- що за глупост е това?... Имаме нужда от О2, не от О3 Rolling Eyes

А, сега прочетох статията... убива бактериите и дезинфекцира... това за мен е достатъчно да го държа далече от дома си Naughty

# 81
Стига щуротии бе хора!
Въздухът се насища с озон при буря и дъжд, затова и дишаме по-леко тогава.
Кислорода си е отровен,независимо с два или три атома.Всеки поставен в кислородна среда би умрял(изгорял). Във въздуха който дишаме той е в определени проценти.

# 82

Е, не всеки ден гърми и трещи, та да се надишваме с него(или викаш да наваксаме у дома, природата може и да е сбъркала newsm78) -диша се по - леко не само заради озона, а защото въздухът е "измит" - уловени са частичките прах; а  озонът там, горе, в озоновия слой си му е мястото - да пази от лъчи и слънчева и друга радиация. Tired
Това беше темата за вредни съставки в храните... спамим Wink

# 83
  • Linz
За кислорода има някакво идеално съотношение спрямо другите съставки на въздуха. За озона не е така... Това учихме в университета, но може и доцентката да не е била в час, знам ли Rolling Eyes

# 84
Цитат
Озонът прониква в организма и оказва токсичното си въздействие чрез дихателната система. Здравните ефекти се състоят във възпаление на респираторните органи, намаляване функционалността на белия дроб, съпроводени с ускорено дишане. Засяга имунната система и намалява устойчивостта към респираторни заболявания. Най-често на рисковото влияние на озона са изложени тези, които работят на открито и имат астматични заболявания. Препоръчва се при съдържание на озон над ПДК хората с повишена чувствителност да избягват продължително пребиваване на открито.

Токсичността на озона е зависима от нивото на експозицията. Краткосрочните остри ефекти започват с дразнене на очите при около 200 µg/m3 озон, а при по-високи концентрации засягат белия дроб. Епидемиологични проучвания установяват белодробни увреждания при експозия на деца при концентрация 220 µg/m3. Промени в белодробната функция се наблюдават също и при астматици при експозиция на 160 - 340 µg/m3

Цитат
Наредба № 4 от 5.07.2004 г. норми за озон и алармени прагове за нивата на озон в атмосферния въздух.
Съгласно изискванията на наредбата се въвеждат норми за защита на човешкото здраве - краткосрочно целева норма (КЦН) и дългосрочно целева норма (ДЦН), които влизат в сила от 01.01.2010 година. ....пропускам числовите стойности
И моите учители явно не разбират - и други химици, биолози, еколози, медици и кой ли не Rolling Eyes

# 85

Е, не всеки ден гърми и трещи, та да се надишваме с него(или викаш да наваксаме у дома, природата може и да е сбъркала newsm78) -диша се по - леко не само заради озона, а защото въздухът е "измит" - уловени са частичките прах; а  озонът там, горе, в озоновия слой си му е мястото - да пази от лъчи и слънчева и друга радиация. Tired
Това беше темата за вредни съставки в храните... спамим Wink
Не ме разбирате,за мен този уред е пълна измишльотина и едва ли има смисъл от него.
Мисълта ми е,че във въздуха,който дишаме има озон и не умираме от него. Peace
Сега и на вън ли да не излизаме?
А тези норми, как ще ги контролираме? newsm78

# 86
Никой не казва да не излизаме навън, а да не вярваме на глупости и да не си докарваме беля с измислени уреди. Нормите се следят за да може да се алармира населението при критично повишаване - озонът си е вид замърсител. И както ни приканват да затворим прозорците при повишени нива на серен диоксид, така ще бъде и след 2-3 години за озон - така казват, де Tired
Идеята ми беше, че ако си информиран няма да се връзваш на рекламни лозунги какво и колко било полезно  Peace

# 87
  • Linz
Не правиш ли разлика между естествена и изкуствена среда?

# 88
Според мен озонатора е много полезен уред и 6те опитам да се сдобия,но на по-ниска цена.Заради разпространението на озоновата терапия са гинали хора(не доброволно,де).Просто е укривана.
Пък в кислородна среда някои не мрат:
http://hmc-oxygena.com/2bg.html

http://www.ozonegen.hit.bg/

Sorry за отклнението,тук не става дума за храни,но инфото е полезно според мен.Има и доста по-интересни работи в google.
6то се отнася до това,което са ни у4или на6ите у4ители-аз не мисля 4е трябва да се задоволяваме с това.
Инфото ви за озона да не е от онази 6туротия "Неудобната истина"?Не съм го гледала и нямам желание,но така подусе6там.

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 16:17 от Omega

# 89
Никой не казва да не излизаме навън, а да не вярваме на глупости и да не си докарваме беля с измислени уреди. Нормите се следят за да може да се алармира населението при критично повишаване - озонът си е вид замърсител. И както ни приканват да затворим прозорците при повишени нива на серен диоксид, така ще бъде и след 2-3 години за озон - така казват, де Tired
Идеята ми беше, че ако си информиран няма да се връзваш на рекламни лозунги какво и колко било полезно  Peace
И от къде ще се "замърсим" чак толкова с озон? От озонатора ли? LaughingСъмнямам се в дебита му,ама много се съмнявам! Wink
Не правиш ли разлика между естествена и изкуствена среда?
Къде е тази наситена с озон изкуствена среда?
Момичета,моля ви ,помислете преди да пишете!
Още веднъж казвам,този уред според мен е пълна глупост,но и не изпадайте в истерия.

Общи условия

Активация на акаунт