Мамник -Тема №2

• 11 771
  • 242
  •   11
Отговори
# 105
  • Пловдив
Бетер хотел е, да Simple Smile И ние това коментирахме...в село дето жива душа няма по пътя, нали...и полицай и луксозен дом.

# 106
  • В полите на Пирин планина
Аз лично нямам нищо против произхода на Лазаревска.
Просто играе дървено и пресилено на моменти, но това е грешка и на режисьора - нали той трябва да направи сцените и героите да изглеждат както трябва.

# 107
Сцената с "Хулио"  беше забавна, не знам има ли го в романа, не съм стигнала дотам.

Хареса ми на мен хайката. И всъщност имаше доста действие - нов труп, емоционално въвличане - с кученцата, съспенс с Митко, уж ликвидиране на опасността,  екшън в последните сцени и може би нов труп... Повече убийства за един епизод - в Мидсъмър  Simple Smile

# 108
Хареса ми епизода,спестиха появата на Мамника,малко разместиха някой сцени явно е с умисъл,ще видим кога ще дадат чаканата снощи сцена.
Никой май не обърна внимание от челите книгата ,че стрелеца на мечката сърбина има важна роля по късно в книгата.
Лазар играе супер,много повече ми харесва от книжния много добре се справя актьора.
Малко съм разочарована от вражалицата,тези вежди още ли са на мода?!
Венци ще проговори спокойно,ама няма да ни хареса какво казва 🤣.Иначе да повтаря "Гладен съм" заради важна случка от миналото.
Бащата на Божана не е убит от Мамника,той тогава е бил заключен нямало е как да го убие.Сам се "самоубива" от мъка и пиене,както каза някой умира от цироза.Тук са заложили на самоубийство за да има повече драма и догадки предполагам.

# 109
Венци ще има "светли" моменти и тогава ще разкаже наистина интересни неща. Бил е свидетел на нещо изключително важно. "Гладен съм" е култова реплика и е свързана с историята му.
И да, Предраг също има своята немаловажна роля, но защо да го споменаваме и да разваляме очакването на тези които гледат сериала, но не са чели книгата. Ако им разкажем книгата, то за какво да гледат сериала.

# 110
  • Варна
  Привет Гледах двата епизода, не съм впечатлена, обаче ми стана интересно какво /как/защо...Особено след като прочетох тази тема.
 Та, има ли някъде онлайн/ на запис еп.3?

# 111
В YouTube, но още не е качен.

Скрит текст, спойлер за ловните кучета, за които се питаше по напред:
Скрит текст:
Някой пита за ловните кучета - да, дадоха фира за жалост. Предавателите им са "прелетели", но не носени от тях, а от друг. Wink

Пп Историята е доста добра като замисъл, но хора, книгата е трагедия. Лоши диалози, бедно и еднообразно описание, доста простоват изказ. Самата история завладява, но изпълнението и е доста посредствено.

# 112
На мен епизода снощи много ми хареса, което важи и за предните два. Не видях нищо излишно в сцените със събуждането на Божана и с лова на мечката.

Започва да става все по-интересно. Видя се в промото за следващия епизод, че са на погребение. Ако не се бъркам погребението е на Анита? Стори ми се, че нейния баща стоеше в инвалидна количка до ковчега и каза на Волен да се маха.

# 113
  • Другата България
Някой питаше, че съм в движение.
В книгата лафовете са повече на Митко, отколкото на Камен.
И особено за Лазар. Blush

А иначе сърбинът е важен, да.
Ама какво да му коментираме отсега, има време.

# 114
  • Пловдив
На мен ми е интересно как ще реагират на възкръсването Grinning Сега, ако не го беше видяла прободен ок, ама...

# 115
Повече очаквах от епизода, особено с падането на Лазар. Точно там си мислех, леле това колко ще е яко на филм. Уви, непосилна задача явно.
Ловът на мечката беше смехотворен, особено пък убийството й пред Митко. Дет се вика, "през плет не видели". Добре, че е Камен с лафовете, макар и трудно да му се разбира. Аз нямам проблем със звука, той говори през зъби.
Вражалицата визуално е нещо средно между Лили Иванова и Елвира Георгиева, поредната декламаторка. Да я бяха разменили с майката на Божана, по натурален образ е.

# 116
Това, което се появи като въпрос при мен е следното: Щом Лазар не умира, при всяко прераждане ли губи паметта си или само след умирането му в началото на миналия век.

# 117
Нищо не губи Лазар - става и тръгва след падането.

# 118
Е, очевидно последните му спомени са от началото на 20-ти век, което означава, че в един момент е спрял да помни.

# 119
Но той реално сега излезе от гроба, т.е. в миналия епизод. Не се е прераждал друг път или поне аз не помня за такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт