Мамник -Тема №2

• 15 443
  • 323
  •   4
Отговори
# 135
На мен епизодът ми хареса . Имаше малко повече динамика от предишните два. Дори и това за върхът не ме и подразни , не се съсредоточавам в такива детайли дали е ефект или не . Ако беше чужда продукция нямаше толкова да се мрънка че е направено със специални ефекти , ама нали е наше може да се търсят кусури . Искам вече да го видя чудовището , искаше ми се поне малко да покажат от него . Дано само не го пазят за края.

# 136
Я аз да коментирам нещо различно - в няколко кадъра се вижда красив заснежен връх. Аз мисля, че е Драговски камък. В района на Врабча е, виждала съм го от пътя. Той ли е, ако някой тук е по-запознат? Мисля, че е добра туристическа реклама на района.

И аз се чудех кой е този връх. Ясно ми беше обаче, че не е на мястото си.

# 137
На мен ми е интересно как ще реагират на възкръсването Grinning Сега, ако не го беше видяла прободен ок, ама...

На мен ми стана странно, че му течеше кръв....

# 138

Много жалко, аз пък си помислих, че е истински.  Не е имало нужда да го правят, местността там и без това беше много хубава.  За разлика от автора, аз не съм очарована от такава идея. Свикнала съм с планината, която понякога изглежда нереално красива. Излишно е да добавят CGI...

# 139
  • Галифрей
Ей го Мамника зад Камен скришотнах от трейлъра

# 140
Изгледах епизода и не исках още, почти заспах.
Дана като образ ме разочарова. Очаквах я някак колоритна като баба Дешка. Да има енергия, да е лудичка, да насмогва на темпото на младите поне с енергия.
Ще видим по-натам, но не ме грабна.

# 141
Ей го Мамника зад Камен скришотнах от трейлъра

Да беше жълто и едно към едно с Голямото пиле от "Улица Сезам " . 😁

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:16 от Жасмина 94

# 142
Очаквах съвсем друга вражалица. А сцената в хижата защо е толкова орязана и осакатена? В книгата е епично. При наличието на изкуствен интелект, не мога да приема, че не могат поне да загатнат за тоя мамник.

От книгата:
Скрит текст:
И вместо да ни занимават необосновано дълго време с мечката, можеше да вмъкнат катастрофата на Божана в мамника и перата, които си менят цвета и които тя взе и показа на Митака.

# 143
  • Бургас
...На мен ми стана странно, че му течеше кръв....

Ми те тези от неговата ''порода'' се състоят предимно от кръв Wink   - ако се придържаме плътно към местните народни представи... , а не към Холивудските такива Yum
Подробности за плътениците/вампирите  Nerd

# 144
...На мен ми стана странно, че му течеше кръв....

Ми те тези от неговата ''порода'' се състоят предимно от кръв Wink   - ако се придържаме плътно към местните народни представи... , а не към Холивудските такива Yum
Подробности за плътениците/вампирите  Nerd

По филмите като намушкат с кол вампир излиза черен дим SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 145
Интересно е да видим каква ще бъде реакцията на Митака и Божана, когато видят Лазар невредим, след като беше прободен. Както и дали след това ще кажат на Почекаин и майката на Божана.

# 146
Тръгнаха да обстрелват мечка, вместо да търсят Делян.. Хващаме се на думите на Почекаин за логиката: "Като отстреляме мечката, предпазваме и хората." Вика на Божана: "Вземи оня там, кухото, дето го прибра у вас. Да покаже къде е видял мечката" 😀  Добре, ама беше голям пълнеж. Айде да видим от тук нататък като няма мечка..
Бай Георги пак по горите - горкият, какъв ужас имаше в очите му. Не стига всичко, ами и труп видя.
Неда си хареса Лазар за зет още от първия миг, ни я интересува откъде е, ни какъв е. Пържи му филии, иска го за Божана. Както някой назад писа - следва си интереса жената, иска внуци.
Дана Вражалицата си я представях по-стара, нищо. Като чета повечето не сме очаровани от избора на актриса. Дано жената се справи с ролята.  Интересно какво са измислили за смъртта на Велизар...
Обръщам се към челите книгата за появата на Мамника в спойлер:

!!!!Спойлер!!! Спойлер!
Скрит текст:
До този момент само загатват, нали?. Дори Божана като го блъска, не вижда добре какво е блъснала, чува писъка му и после вижда перата по бронята на колата. Лазар и той не го вижда, чуват само плясък на криле там -на хижата.. Мамникът се появава в пълния си блясък първо пред Емил в глава 4-5 (си мисля) , когато Емил е отделен в бащината къща на Венци, защото е с Ковид. Чудовището пада във варниците и като излита, Емил го вижда. Но реално първото описание на Мамника е в края на 5 глава (епизода с вишката). Тогава Божана, Митко и Лазар го виждат в цялата му "прелест". Тогава всъщност Лазар чува думите:"Ей, бате Заре.." , но във филма са решили да ги поместят за първи път в снощния епизод.
За кучетата - в книгата те са изядени и повърнати от Мамника. В сериала ще видим дали ще е така.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:52 от Jupiter sea

# 147
  • България
Не разбирам защо губят усилия и средства с това, а не да подобрят цялостно продукта.

# 148
Ок, плаката на планината е ясен. А мамника кога ще видим...

# 149
Сега прочетох из нета:

“Единственият достоен съперник на пола на кучето в „Мамник“ е акането в A Knight of the Seven Kingdoms. Факт!”

Общи условия

Активация на акаунт