Мамник -Тема №2

• 9 268
  • 226
  •   4
Отговори
# 150
Всъщност Мамника е една общо взето химера. Да, има го и ще го покажат, но не той е важен, а какво стои зад него, той е само оръжието на злото. Всъщност има зрелищност, но идеята на автора не се корени в зрелищността, а в това, което стои зад мистериозното зло.
Така или иначе Мамника не остава скрит и вероятно ще го покажат по някое време.

Възможен спойлер!
Скрит текст:
Той е малък, но като се храни със страха и мъката на хората става огромен и мощен и е описан доста подробно. В книгата е зрелищен, могъщ, силен и доста страшен.

# 151
И все пак дадоха голяма заявка и ще е нелепо да видим един крак и клюн от това така страшно чудовище...

# 152
Ако следват книгата би трябвало да го видим Мамника в цялата му прелест. Grinning

# 153
  • Пловдив
Бе казвам ви, че не ви трябва Grinning после да няма разочаровани?

# 154
Мисля, че не може без да го видим. Че то самият сериал се казва Мамник, бива ли да не видим кьорав мамник през цялото време Grinning

# 155
  • В полите на Пирин планина
Само дано не е като жълтото пиле от улица Сезам. Simple Smile

Иначе е вярно, че Мамникът е по-скоро символ на злото...,
Скрит текст:
човешкото
а не просто страшилище...

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 17:17 от Lady Brinne

# 156
Спирит, разсмя ме. Joy Но, си е така, де. Grinning

Мистик, много е вероятно да си права. Аз понеже вече имам представа (по описание от книгата) как изглежда чудо-юдото, не настоявам да ми развалят изградения образ, а силно се съмнявам да надскочат представата ми за това как баш изглежда прословутия Мамник.

# 157
Така мисля и аз, надявам се и създателите на филма...
  В "Челюсти" също не виждаме веднага акулата. Има надежда, че ще видим повече от клюн и крак... 
Мисля, че не може без да го видим. Че то самият сериал се казва Мамник, бива ли да не видим кьорав мамник през цялото време Grinning

# 158
Той ако е едно голямо пиле какво да му е страшното. Аз очаквам нещо по-така.

# 159
В момента чета книгата. Честно казано, струва ми се мешавица от най-различни хорър сериали, филми и други книги, на които съм попадала, защото съм фен на хоръра. 

За сериала най-много ме дразни, че много неща се разминават с книгата. Не разбирам защо е направено.
Трети епизод ми беше доста скучен. Много мудно се развива действието.

# 160
  • София
Между другото се разочарова, че леля Дана казваше съботник. Трябва да е сУботник, за да е автентично.

# 161
Пиле,пиле,ама да не е срещу тебе проклятието 🫣.

# 162
Спойлер относно вида на Мамника описан в книгата:
Скрит текст:
По описание Мамника се доближава най много до създанието Грифон. Има глава на хищна птица с остър и много здрав клюн, къс врат и гъста грива, опашка с тлъст пискюл, задните му крака са като на хищна котка, но завършващи не с лапи, а с крака на хищна птица с остри и дълги нокти, горните крайници са крила завършващи с остри нокти. Има сернисто-жълти очи и здрави и твърди пера, които лъщят и менят цвета си спрямо околната среда, нещо като хамелеон. Издава ужасен тракащ звук описан като тракане на кастанети. За да се поддържа голям и мощен се храни със страховете и мъката на хората, които е белязал. По този начин "отравя" кръвта и мислите им и влияе на възприята, съня им, навлиза в мислите им и ги тормози. Кара ги да изпитват страх, обърканост, вина, съмнения, тревога, мъка.

# 163
  • Другата България
Скрит текст:
В момента чета книгата. Честно казано, струва ми се мешавица от най-различни хорър сериали, филми и други книги, на които съм попадала, защото съм фен на хоръра. 
За сериала най-много ме дразни, че много неща се разминават с книгата. Не разбирам защо е направено.
Трети епизод ми беше доста скучен. Много мудно се развива действието.
Дотук са три епизода.
Освен смъртта на бащата на Божана, кое друго не е както беше в книгата?
От сцената в хижата просто е спестен екшън, иначе си я има.
Това с мечката не помня имаше ли го в книгата....
Иначе разлики не видях, затова питам, да видя какво пропускам.

# 164
Сцената с мечката и лафовете на Почекаин бяха най-запомнящото се от епизода. Не виждам излишно в това. В "Под прикритие" подобни сцени, които бяха с майтапи, бяха сред най-добрите и запомнящи се от целия сериал.

Общи условия

Активация на акаунт