Мамник -Тема №2

• 15 038
  • 307
  •   17
Отговори
# 285
Да тепърва. То всичко свързано с Мамника е цялата книга, надявам се и сериал. Книгата е доста страшна на моменти.
Въпросите какво е Мамник, защо е точно това, кой го е създал, защо излиза, защо убива, защо точно тези, защо някои не, са всичко.

# 286
Интересно! Не бях се замисляла..
В първия епизод по време на един от разговорите между Божана и Неда, не вървяха ли новини по БНТ на телевизора в кухнята им? Или на мен ми се е сторило, че в новините споменаха земетресението...

Maria Yancheva 644435,

Аз останах с впечатление, че при земетресението се е счупила желязната преграда на мината и Мамника е излязъл от там.

Или земетресението беше от неговото излизане....

Не бях забелязала, че Бачорски чистят SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 287
Никой не го е чувал и виждал, защото НЕ ГО Е ИМАЛО години. Blush
Ама трябва да се прочете книгата, или да се изгледа филма ДОКРАЙ, за да стане ясно на критикуващия зрител. Blush

За хляба и латето не знам, за мен до момента чистачите с якетата Бачорски Joy водят класацията.
Тъкмо си казах, че най-сетне нещо, някаква ТВ продукция, в която Бачо да НЕ присъства, ама ядец.....
Верно ли? Joy От хладилника ще изскочи още малко тоз. Не съм ги забелязала.
Чашата също пропуснах, но последният епизод го гледах и слушах с половин око и ухо.

# 288
Ооо, Бачорските чистачи ги забелязах веднага аз. Ма то има си хас, баш Бачора да пропусне да се позиционира, сал от чешмата не е потекъл още.

# 289
  • Галифрей
Ол четат ви,  това видяхте ли го? Хайде ladychar86 да черпиш

# 290
Има много неща които не са до измислени. Като например майката на Лазар. Тя трябва да е  на около 140 години, живее по домове за възрастни хора как досега никой не е забелязал и не е влезна Ла в рекордите на Гинес. Както и жената на сина на Емил. Тя звъни притеснена на свекър си да го търси той и казва нещо успокоително не си спомням какво беше и тя не звъни да го търси или не предприема по сериозни мерки да се свърже с негодо края на книгата и още неща но тези са ми най фрапантните.

# 291
  • Другата България
Аз мисля, че повечето от нас гледат, без да си представят гласа на Владо Пенев или да визуализират всеки появил се образ в сериала, по-скоро да го отъждествяват с реципрочния му в книгата.
Аз лично я прочетох само защото предполагах, и с право, че надали ще “хвана“ всичко в сериала.
Много събития са, много взаимовръзки и роднински такива, много мистика и директна фантазия, които ме объркват защото такъв жанр не харесвам.
И въпреки, че дявола е в детайлите нито съм се заглеждала в косата на Божана, нито в очите ѝ /в книгата тя е постоянно със слънчеви очила/, нито съм се замисляла за възраст или за диалекта на Ели Скорчева, нито съм обърнала внимание на гасенето на пожара с вода /очаквах си набучването на Лазар на коловете/, нито съм очаквала отстрел на дива мечка /в книгата няма мечка/. Латето не го бях забелязала, хлябът също.
Само за Дана имах по-големи очаквания. Но и това не ми е дерт. И без друго нейния персонаж ми е най-далечен.
По – важно за мен е да успеят да пресъздадат точно онова, ми/с/тичното, трагедията, причината за появата на мамника, самото му създаване, предателството, майчината обич и същевременно омраза.
Та, повече ме вълнува пресъздаването на чувствата, отколкото на образите.
И природата на оня край ми е достатъчна, за да забравя някакви недомислени моменти.

Иначе, що се отнася до критиката, разбира се, че има и целенасочена, и градивна.
Има и хейт, директен, но няма продукция без такъв. И колкото повече се съсредоточаваме върху него, толкова повече може да се пропусне същината.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 18:46 от Merri_An

# 292
  • Бургас
И Бачорски видях, и хляб ,,Милена,, видях и кафето видях, ....но във всеки един БГ фил, особенно сериал, най-вече сериал има ПП. Все пак  и спонсори трябват за тези филми!
Нали?
Изобщо не ми пречи ПП.
Обаче като видя тези пържени филийки в 22ч вечерта и рязко ми се дояждат!
Абе, в Трънско сам опържени филийки ли приготвят за закуска?

# 293
Айде сега земете да угаждате на Виктор Божинов с пространни и изпипани ревюта Smile

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 21:08 от .Hazel.

# 294
Въобще на никой няма да се подмазвам аз Grinning дано да се вслушат и в градивната критика, че като се заинатят, че са супер велики, ефекта е обратен.

# 295
Тук определено се дава поле за изява на жълтите вестници за продуктовото позициониране в сериала . И не само тук но и във Фейсбук . Нормално е според мен ако имат спонсори да им се прави реклама , голяма работа голямо чудо.

# 296
Ама като цяло какъв е проблемът ловецът да пие въпросното кафе? Кое му е толкова недостоверно? Чак пък зрителите бесни Joy

# 297
Ма къде в Трън тая превзета верига кафе, смешно е.

# 298
Ама като цяло какъв е проблемът ловецът да пие въпросното кафе? Кое му е толкова недостоверно? Чак пък зрителите бесни Joy
Да това не са хора от големият град , и не трябва да пият кафе , а ракия от сутрин до вечер.  😅😅 Не виждам аз чакам такъв проблем , то тук се прави за всичко от мухата слон . Аз си гледам сериала , и не обръщам внимание на това кой от каква чаша за кафе пие .

# 299
Ми не съм го и чувала въпросното кафе, що се отнася до мен, преспокойно може да си го е пуснал човека от кафемашината на центъра.

Общи условия

Активация на акаунт